"НАТО ће помоћи на Космету"

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да се данас договорио са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом да у случају било какве кризне ситуације на КиМ могу брзо да ступе у контакт, како би могли да се спријече сукоби и теже посљедице.

Србија 08.10.2018 | 11:23
"НАТО ће помоћи на Космету"
Вучић је рекао да је замолио Столтенберга да се не смањује мисија Кфора на КиМ, јер је то једина заштита за српски народ.

"Имао сам дуге разговоре са Столтенбергом и разговарали смо о свим врстама сарадње Србије и НАТО. Та сарадња је добра и имамо доста заједничких активности. Посебу пажњу смо обратили питању КиМ и на улогу Кфора и безброј пута сам га молио да не смањује своју мисију на КиМ", рекао је Вучић истичући да Кфор има ефектину улогу у зашиту Срба.

Вучић истиче да су се договорили да у сваком тренутку када постоје кризне ситуације могу да ступе у контакт како би се избјегле теже посљедице и захвалио му што је то прихватио.

"Ако будемо имали потребе у најкраћем року, од неколико минута ступићемо у контакт и моћи да решавамо то одмах и помогнемо, како би могли да објаснимо шта је то што се дешава на терену и помогнемо у зашитити становништва", каже Вучић.

Мало ми је лакше, јер ћемо моћи да кажемо шта се дешава на терену и помогнемо у заштити становништва, истакао је Вучић.

(Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

митар

08.10.2018 11:08

Коме сте ви помогли тај је дотакао дно дна... не прихватајте свацију помоц мозе вас много висе костати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

08.10.2018 13:23

коме ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Екипа

09.10.2018 05:22

Вучко и Миле...нестаћемо као народ!

Name

Нетреба

08.10.2018 15:24

нам васа помоц, НАТО је униставао нас народ. Сарадјиват само са онима, који нас нису тукли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.10.2018 21:19

Пазите ово ста реце,брине га повратак нацијоналистицке реторике!! Небрине га повратак исс бораца на Косову.

Name

хе хе хе

13.10.2018 05:52

Не помазе ли НАТО вец двадесетак година на КиМ? А бомбардовали су Србију, како реце, један фини Господин, да спасу српски народ од Слободана Милосевица. Једна пословица тврди, да кер не лаје због села.

ОДГОВОРИТЕ