СП: Српкиње настављају у цик зоре!

Одбојкашице Србије после два дана одмора, без помоћи Бојане Миленковић, у недељу рано ујутро започињу другу фазу Светског првенства.

Остали спортови 05.10.2018 | 17:30
СП: Српкиње настављају у цик зоре!
Одбојкашице Србије одиграле су без премца први део на Светском првенству у Јапану. У Хамамацу су оствариле свих пет победа и то максималним учинком, без изгубљеног сета - 15:0.

Сада их по оцени селектора Зорана Терзића очекује далеко тежи посао.

Одбојкашице су отпутовале у Нагоју, где ће наступати у другој фази такмичења у групи Е, коју су формирале по четири најбоља тима из група А и Д.

Србија, која ће у наставку такмичења наступати без помоћи повређене Бојане Миленковић, водећи је тим новоформиране групе са 15 бодова, испред Холандије која има 14, Јапана са 13 и Бразила који има 12 бодова после прве фазе. Следе Немачка и Доминиканска Република са по девет бодова, Порторико има шест, а Мексико три.

Управо ће Мексиканке бити прве ривалке српским девојкама у наставку такмичења. Тај дуел отвориће другу фазу такмичења у недељу у цик зоре по средњеевропском времену - од 3.40 часова.

Дан касније, у понедаљак, такође од 3.40 сати, Србија ће се састати са Немачком, а након дана одмора, у среду ће на мегдан Јапанкама (12.20 часова). Последњи меч у групи Е одиграће у четвртак против Холандије, од 9.10 сати.

Пласман у трећу фазу такмичења избориће по три најбоље селекције из обе групе, а онда ће по две најуспешније репрезентације остварити пласман у полуфинале.

У групи Ф у Осаки наступају Италија (15 бодова), САД (13), Кина (12), Русија (12), Тајланд (10), Турска (9), Азербејџан (6) и Бугарска (6)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар