Неозбиљност на СП! Промијенили систем бодовања усред такмичења!

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) променила је систем бодовања на Светском првенству у Јапану, али су одбојкашице Србије и поред тога прве на новој табели.  Срећом, Србију то не дотиче.

Остали спортови 05.10.2018 | 19:30
Неозбиљност на СП! Промијенили систем бодовања усред такмичења!
Пре почетка шампионата у Јапану, ФИВБ је објавио да ће се у другу фазу такмичења преносити бодови против селекција које настављају такмичење.

Ипак, то је промењено па су селекције пренеле све бодове које су освојиле у првој фази. То није утицало на учинак Србије јер је остварила све четири победе без изгубљеног сета.

У новоформирано Групи Е у Нагоји, Србија ће прва два меча одиграти против Мексика (недеља) и Немачке (понедељак) од 3.40. 

Одбојкашице Србије ће у трећем колу играти против Јапана (среда) од 12.20, а у последњем колу (четвртак) против Холандије од 9.10. 

Пласман у трећу фазу такмичења избориће три селекције.

Ретко који спорт као одбојка се мењао у последњих петанестак година и ретко који је толико напредовао. Светска одбојкаша федерација (ФИВБ) је бројним променама успела да популаризује овај спорт широм планете, а томе су доприносили и чести експерименти са променама система на највећим такмичењима. Међутим, овога пута је ФИВБ претерао...

На минулом СП за одбојкаше се видело да је систем такмичења са три групне фазе и нокаут завршницом промашај. Такмичење је разводњено, растегнуто, отворен је простор за калкулације и маневрисање, а то је највише погодовало великим екипама које су имале шансу да исправе киксеве. Што је аутоматски значило и убијање шансе за „мале“ репрезентације...

По истом систему је почело и СП за одбојкашице у Јапану, а онда је данас стигла вест да је промењен систем бодовања. Усред такмичења?! Неозбиљно...

Пре почетка такмичења, ФИВБ је објавио да ће се у другу фазу такмичења преносити бодови против селекција које настављају такмичење. Ипак, синоћ су се на сајту ФИВБ појавиле табеле Е и Ф групе друге фазе са свим бодовима освојеним у такмичењу по групама у првој фази. Репрезентацији Србије то ништа не мења јер има све победе и на новој табели је опет прва са максималним учинком и без изгубљеног сета. Исти број победа, али бод мање има Холандија. Следе Јапан, Бразил, Немачка...

У Е групи у Нагоји, Србија ће прва два меча одиграти против Мексика (недеља, 7. октобар) и Немачке (понедељак, 8. октобар) од 3.40 часова по нашем времену. У 3. колу, Србија ће играти против Јапана (среда, 10. октобар) од 12.20 часова по нашем времену, а у последњем, 4. колу (четвртак, 11. октобар) против Холандије од 9.10 часова по нашем времену.

Нашим девојкама ће највероватније бити довољне победе против аутсајдера Мексика и Немачке за пласман у трећу фазу где ће се пласирати по три најбоље селекције из обе групе. Српкиње су фаворити и против Јапана, а квалитетније су и од Холандије тако да није немогуће да без пораза заврше и другу фазу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар