СП: Србија 5/5 и 15:0 у сетовима, али и брига…

Горка победа одбојкашица – Србија без премца и изгубљеног сета! Одбојкашице Србије победиле су Порторико са максималних 3-0, 25:23, 25:17, 27:25 у петој утакмици групе Д Светског првенства у Јапану.  Одбојкашице савршене: Пет победа по 3:0! Да ли је Мундијал готов за Бојану Миленковић? Тријумф над Порториком у сенци повреде наше играчице.  Женска одбојкашка репрезентација Србије наставља да ређа победе на Светском првенству. Повредила се Бојана Миленковић, брига за селектора Терзића.

Остали спортови 04.10.2018 | 11:30
СП: Србија 5/5 и 15:0 у сетовима, али и брига…
Горак укус победи дала је повреда колена Бојане Миленковић у другом сету и још није сигурно колико ће се опорављати. Њу су на крају меча поздравиле све саиграчице и противнице.

Током меча, Српкиње су биле доминантне у тренуцима када је било најпотребније иако нису играле онако како знају.

Браниле су се добро, а једини пад су имале у трећем сету када су Порториканке искористиле опуштање и дошле до 23:21 истопивши неколико поена предности Србије средином сета. 

Ана Бјелица је добро нападала и уписала 19 поена, Порториканке нису имале одговор ни у одбрани у пољу, а ни на мрежи и то је резултирало максималним резултатом. 

Код Порториканки је најефикаснија била Дели Сантана са 18 поена. Ривалке Србије су до краја сакупиле чак 27 грешака и наша репрезентација је то материјализовала. 

Наша репрезентација је уписала и пету победу у групи, има 15 бодова и до сада нема изгубљен сет (скор 15-0) па може мирно да чека наредну фазу шампионата. 

Даље у другу рунду иду четири репрезентације и за сада су уз Србију ту још Бразил, Доминиканска Република и Порторико. Теоретске шансе за пролаз има и Кенија ако победи максималним резултатом Доминикану уз бољи поен количник од Порторика.

Одбојкашице Србије немилосрдне су биле у првој фази Светског првенства у Јапану.

Изабранице Зорана Терзића су први део такмичења на Мундијалу окончале са свих пет победа, без изгубљеног сета. Србија је у четвртак, у петом колу Групе Д, победила и Порторико. По сетовима 25:23, 25:17 и 27:25.

У мечу са Порториком, најефикаснија у српском тиму била је Ана Бјелица са 19 поена.
Међутим, оно што је проблем јесте повреда Бојана Миленковић у другом сету и неизвесно је хоће ли моћи да настави турнир.

Поред наше селекције, још само репрезентација Италије нема изгубљен сет, али је одиграла меч мање и у последњем колу састаје се са феноменалном екипом Кине.

Србија другу фазу на СП наставља се 7. октобра и биће смештена у новоформираној Групи Е, у којој су, за сада је познато још Холандија, Јапан, Немачка и Бразил, док ће је попунити четвртопласирана селекција из Групе А, односно екипе које у нашој групи заузму треће и четврто место.

Резултатски савршено, играчки не баш, а опет није све потаман у репрезенатцији Србије после завршног кола групне фазе на Првенству света у Јапану. Наше девојке су, према очекивањима савладале и пету препреку, пошто су рано јутрос у Групи Д без већих проблема изашле на крај са селекцијом Порторика – 3:0 (25:23, 25:17, 27:25), али остале без – Бојане Миленковић.

Примач сервиса и смечер нашег тима повредила се у другом сету, према извештајима са лица места, јауци су се проломили двораном у Хамамацу приликом једног доскока, по свој прилици је страдао скочни зглоб и велико је питање да ли ће Бојана моћи да настави такмичење. Веће су шансе да је за  њу Мундијал говот, иако је завршена тек прва фаза.

Србију је до тријумфа предводила Ана Бјелица (19 поена), док је наша најбоља играчица Тијана Бошковић застала на седам, колико је уписала и Бојана Миленковић пре него што је напустила терен због повреде. Стефана Вељковић и Јована Стевановић су освојиле по пет, Бианка Буша четири, док је у пораженом саставу боља од осталих била Дејли Сантана (18).

Посебну вредност досадашњем учинку селекције Зорана Терзића даје податак да су победе над Доминиканском Републиком, Бразилом, Кенијиом, Казахстаном и Порториком извојеване без изгубљеног сета, што буди наду да Србија може до високог пласмана на планетарној смотри.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар