СП: Одбојкашице Србије без грешке - 4/0!

Србија се прошетала поред Казахстана за четврти тријумф на СП! Одбојкашице Србије савладале су Казахстан у четвртом колу Светског првенства у Јапану са 3-0 у сетовима.  Изабранице Зорана Терзића наставиле да ређају победе на Светском првенству у Јапану. Нови тријумф без изгубљеног сета.  Још једном 3:0, српске одбојкашице мељу редом.  Српкиње близу максималног учинка. . .

Остали спортови 03.10.2018 | 11:30
СП: Одбојкашице Србије без грешке - 4/0!
Српкиње су биле боље против немоћних Казахстанки по сетовима 25:18, 25:16, 25:13.

Ово је била четврта победа Србије на исто толико мечева на Светском првенству, а до сада наше одбојкашице нису изгубиле ни један једини сет.

Нико није очекивао да Казахстанке пруже икакав отпор, јер су у претходним мечевима шампионата убедљиво поражене и важе за вероватно најгору екипу првенства, али оне су доказале да ти и можда није истина. 

Веома добро су играле, тражиле своју шансу и чекале прави тренутак за напад, а немотивисане Спркиње нису успеле да нађу прави ритам. 

Казахстан је добро отворио меч, имао и предност средном тог периода игре, али је Милена Рашић додала гас и одвела Србију на +7. 

У другом сету се поновила иста прича – аутсајдерке су успеле да надиграју наше одбојкашице, које су и даље биле у најјачем саставу. Ипак, неким бравурама Маје Огњеновић, увек распложене Тијане Бошковић и капитена Милене Рашић Србија је успела да дође до боље ритма. 

На "крилима" Рашићеве, која је одиграла фантастичан меч, Србија је направила серију од 19:6 и привела и други сет крају без икаквих проблема. 

У трећем делу меча коначно је била друга "песма". Казахстанкама је попустила концентрација, пријем није радио, а уласком Стефане Вељковић и Јоване Стевановић блок је добио неку нову димензију. 

Србија је рутински градила предност, повећавала је поен по поен, а на крају трећи период меча решила најубедљивије и остварила и четврту максималну победу на турниру. 

Најефикаснија била је поменута Рашићева са 17 поена, 12 је додаја Тијана Бошковић, док је осам имала Бранкица Михајловић. 

Код поражених истакла се Јана Петренко са седам поена, док су по пет имале Наталија Акилова и Јекатерина Жднаова. 

Наше одбојкашице су већ прошле у наредну фазу где ће скоро сигурно носити максимални број бодова и сетова, а у последњем колу И фазе играју у четвртак против Порторика са почетком од 6.40 по средњеевропском времену. 

Одбојкашице Србије после слободног дана на Светском првенству у Јапану, наставиле су у победничком ритму.

У 4. колу групе Д у Хамамацу савладале су селекцију Казахстана резултатом 3:0, по сетовима 25:18, 25:16, 25:13.

Српским одбојкашицама то је била четврта победа у низу, и уједно четврта максималним резултатом.

Најбоља је била Милена Рашић са 17 поена, Тијана Бошковић уписала је 12, а Бојана Миленковић 10.

Изабранице селектора Зорана Терзића то је био "лак залогај", будући да Казахстанке нису оствариле ниједан тријумф на Светском првенству до сада и убедљиво су последње на табели без освојеног поена.

Србија, са друге стране, убедљиво води у групи Д, максималним скором 4-0 и сет разликом 12-0.

Сада им преостаје још дуел са Порториком, последњи у групи Д, који је на програму у четвртак од 6.40 часова по средњеевропском времену.

Пласман у другу фазу такмичења избориће по четири најбоље екипе из четири групе и биће формирана нова група од тимова из групе Д и А, односно од екипа која су се такмичиле у групама Б и Ц.

Сат времена и седам минута је било довољно српским одбојкашицама да наставе серију победа на СП у Јапану. Машинерија Зорана Терзића је у четвртом колу прве групне фазе прегазила и Казахстан са 3:0 (25:18, 25:16, 25:13) и наставила победнички низ.

Очекивано, Србија је лако изашла на крај са најслабијом селекцијом у групи и остаје још сутрашњи дуел са Порториком пред почетак друге групне фазе у којој нашу селекцију очекују озбиљнији ривали попут Холандије, Јапана или Немачке. Србија после четири кола има максималан учинак од четири победе уз сет количник 12:0. Битно је сутра победити и Порторико како би наше девојке пренеле у другу фазу максималан број бодова.

Против Казахстана се питање победника није постављало ниједног тренутка. Очекивано, селектор Терзић је мешао карте, ротирао, дао шансу резервистима и одморио носиоце игре. После лагана прва два сета, Терзић је у трећем одморио Тијану Бошковић, Милену Рашић, Мају Огњеновић... Али ништа се то није осетило на игри европских шампионки.

Након сат и кусур времена игре је све било готово. Капитен Милена Рашић је била сјајна са 17 поена, Тијана Бошковић је освојила 12, а Бојана Миленковић 10. Све одбојкашице осим Маје Алексић су добиле шансу да играју и Србија је без већег напора прескочила и ову препреку. Сутра се против Порторика очекује тежи задатак за европске шампионке, али и још једна победа са којом ће и пласман на Ф6 бити јако, јако близу. У том случају ће Србија једина у другој групној фази имати максималан учинак и самим тим ће бити у предности у односу на екипе са којима се укршта.

Табела:

1. Србија 4 4 0 12:0 12 
2. Бразил 3 2 1 6:3 6 
3. Порторико 4 2 1 6:6 6 
4. Дом. Република 4 1 2 6:6 6 
5. Кенија 3 1 2 3:6 3 
6. Казахстан 4 0 4 0:12 0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар