СП - Огњеновић: Све функционише како треба!

Српске одбојкашице задовољне максималним учинком на старту Светског првенства, а нарочито играма које пружају.

Остали спортови 02.10.2018 | 19:45
СП - Огњеновић: Све функционише како треба!
Одбојкашице Србије имају слободан дан на Светском првенству, након што су одрадиле фантастичан посао.

Прва три дуела у групи Д у Хамамацу одрадиле су без грешке - саваладале су сва три ривала без изгубљеног сета.

После Доминиканске Републике и Кеније, пао је и Бразил у трећој рунди, до тада једина непоражена екипа уз Србију у групи.

Селектор Зоран Терзић открио је после победе да је на терену било мало нервозе, али се то није одразило на резултат.

Његове изабранице успешно су завршиле задатак и направиле најважнији корак ка освајању првог места у групи.

"Радује ме наш начин игре, да смо од почетка до краја меча играле на истом нивоу, да нам је напад био доста добар, пријем пре свега. Пријаће нам одмор после три победе у низу да се припремимо за две преостале утакмице у групи", рекла је Милена Рашић.

Србију у среду од 9.10 часова по средњеевропском времену очекује меч са Казахстаном, а дан касније играће последњу утакмицу у групи Д против Порторика (6.40 часова).

"На мечу против Бразила све је функционисало у нашој игри онако како треба и радује ме што је то тако већ на почетку првенства. Мислим да треба да будемо задовољне оним што смо показале на терену и сада можемо мало мирније да приведемо крају наступ у нашој групи", поручила је искусна Маја Огњеновић.

Србија у групи Д води са девет поена, испред Бразила и Порторика који имају шест бодова (скор 2-1), док иза следе Кенија и Доминиканска Република са учинком 1-2 и три освојена бода, а на зачељу је Казахстан без освојеног поена.

Пласман у другу фазу такмичења избориће по четири најбоље екипе из четири групе и биће формирана нова група од тимова из групе Д и А, односно од екипа која су се такмичиле у групама Б и Ц.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар