СП - Терзић: Важна побједа, играмо све боље!

Селектор Србије открио да је у победи над Бразилом било нервозе на терену, али да је остварен одличан учинак и да се нада да ће његов тим наставити са сјајним партијама.

Остали спортови 01.10.2018 | 19:30
СП - Терзић: Важна побједа, играмо све боље!
Одбојкашице Србије на Светском првенству у Јапану играју перфектно. Прва три меча решиле су у своју корист максималним резултатом, и  без изгубљеног сета.

После нешто лакших ривала Доминиканске Републике и Кеније, убедљиво је савладана и селекција Бразила, опет у три сета - 25:21, 25:18, 25:19.

"Морамо да будемо задовољни када овако озбиљног ривала добијемо 3:0. Резултат каже да је било лако, али на терену то није било тако, било је много тензије, нервозе, видело се то у неким елементима, нарочито на сервису, али све смо надоместили нападом и организацијом игре, а касније блоком и контранападима који су прорадили", рекао је селектор Србије Зоран Терзић.

Бразилке су пре меча са Србијом имале две победе.

"Много нам је важна ова победа јер нам је много лакши пут да се квалификујемо у првих шест екипа. Значи нам на самопоуздању, али и да сада лакше играмо наставак првенства. Девојке су здраве, спремне, орне, мотивисане, играмо све боље, за сада то изгледа све како треба и надам се да ћемо у наредним утакмицама играти и боље него против Бразила", додао је селектор.

Његове изабранице сада очекују још два меча у групи Д, после дана одмора.

"Знали смо да је Бразил најтежи противник у овој групи, али за нас је свака утакмица важна и трудимо се да одиграмо максимално. Сада нам, после слободног дана, следе мечеви са Казахстаном и Порториком и надам се да ћемо наставити у истом ритму", поручила је Тијана Бошковић, најефикаснија играчица Србије на мечу против Бразила са 24 поена.

Србија, за сада, максимално одрађује задатке у Хамамацу, али без обзира на то, као и на име противника, опуштања нема.

"Након две мало лакше утакмице, против Бразила смо одиграли сјајно, али треба бити опрезан, јер познајући њих они некако 'нараде' ту форму за даље такмичење, ако се опет сретнемо са њима. Предстоје нам још две утакмице, условно мало лакше у којима смо фаворити, и требало би да се после њих нађемо на првом месту у нашој групи. Искрено се надам да ћемо са свих шест победа отићи у Нагоју", поручила је Бранкица Михајловић.

Одбојкашице Србије у уторак имају слободан дан, а онда им у среду предстоји меч са Казахстаном, од 9.10 часова, док ће у четвртак играти последњу утакмицу у групи Д против Порторика (6.40 часова).

Пласман у другу фазу Светског шампионата избориће по четири најбоље екипе из четири групе. Формираће се нова група од тимова из групе Д и А, односно од екипа која су се такмичиле у групама Б и Ц.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар