Хамилтон: Разумијем Ботаса, заслужио је побједу!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је у трци Формуле 1 за Велику награду Русије победио захваљујући тимском раду.

Остали спортови 01.10.2018 | 18:15
Хамилтон: Разумијем Ботаса, заслужио је побједу!
Хамилтон је победио данас у Сочију и на 50 бодова увећао предност над Себастијаном Фетелом из Ферарија у борби за титулу.

Хамилтон је победио резултатом сат, 27 минута, 25,181 секунди. Други је био Ботас са 2,545 секунди заостатка, а трећи је био Фетел са заостатком од 7,487 секунде.

Ботас је на половини трке пропустио Хамилтона, али након што је Британац обишао Фетела за друго место.

Хамилтон није био расположен за славље, одмах по изласку из болида пришао је Ботасу, захвалио му и честитао.

"Тешко је, пошто је Валтери током целог викенда обавио фантастичан посао и прави је џентлмен што ме је пропустио. Он се сада не бори за титулу. Ово је био фантастичан викенд за екипу, која је обавила изузетан посао како бисмо имали предност над Фераријем. У свакој другој ситуацији били бисмо усхићени због прва два места, али разумем колико је тешко Валтерију, он је заиста заслужио победу", рекао јеХамилтон.

Он је додао да су му осећања помешана.

"Мислим да никада нисам победио, а да сам се осећао као сада. Наравно да желите да увећате предност у шампионату, ми смо тим и боримо се за две титуле. Рекао сам Валтерију да то нисам тражио, али урадјено је оно што је екипа мислила да је исправно. Ситуација је чудна, не осећам се сјајно. Нема много клупских колега које би учиниле тако нешто", навео је четвороструки шампион Ф1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар