Хан: Лидери да поштују одлуку

Европски комесар за проширење и сусједску политику Јоханес Хан огласио се на Тwиттеру поводом референдума у Македонији, који је јуче одржан у тој држави, и поручио да сада очекује од свих политичких лидера да поштују "ову одлуку".

Свијет 01.10.2018 | 07:15
Хан: Лидери да поштују одлуку
"Референдум у Македонији: Честитам оним грађанима који су гласали на консултативном референдуму и искористили своје демократске слободе. Са значајним бројем гласова 'за', постоји широка подршка за Преспански споразум и евроатлантски пут те државе", написао је Хан.

"Сада очекујем од свих политичких лидера да поштују ову одлуку и да иду напред са највишим степеном одговорности и јединства у свим партијама, у интересу државе", навео је Хан на Тwиттеру.

Јоханес Хан је први европски званичник који је прокоментарисао резултате јучерашњег референдума у Македонији.

У ЕУ кажу да ће са званичним саопштењем поводом референдума изаћи након што се објави изјвештај Канцеларије ОЕБС за демократске инситуције и људска права која је надгледала спровођење референдума у Македонији.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бравоооо

01.10.2018 05:34

Јоханес Хан је први "тwитнуо". Комплимент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.10.2018 07:11

Следеће име им је република источна албанија

Name

НАТО + ЕУ = 4. рајх

01.10.2018 09:52

Изјаве које су након референдум дали представници еу и нато (хан и столтенберг) показују западно схватање воље народа (демократије): Само 36,11% грађана изађе на референдум (остали га бојкотују!) а ти представници га прогласе успјехом и тумаче га као подршку мјењању имена и "уласку" ФYРМ у нато и еу јер, ето, 91,25% оних који су изашли (скоро искључиво шиптари) је гласало "за"! И тиме само још једном показују да су гомила лажова, превараната, лопова, разбојника, поробљивача, ратнохучкача, хуља, антидемократа...

Name

Поздрав

01.10.2018 21:20

за Хана из Трнова ,ума гдин,Хан код нас добре крушке ,јака ,диже из мртвиј ,дођи па повуци коју... А ако хоћеш са нама код Лимета у Широкаре да печемо ракију.. ?