Бернард Томић освојио турнир!

Томић више не броји само милионе, већ и осваја турнире! Аустралијски тенисер Бернард Томић освојио је титулу у кинеском Ченгдуу победом над Фабиом Фоњинијем после три одиграна сета.

Тенис 30.09.2018 | 17:45
Бернард Томић освојио турнир!
Томић је после два часа и 18 минута велике борбе савладао Фоњинија резултатом 6:1, 3:6, 7:6(9).

Аустралијанац је освојио своју прву титулу после више од три године и одличних партија у Боготи 2015. године.

У првом сету 25-годишњи Томић је користио своје шансе, направивши два брејка из две прилике, док је Италијан пропустио својих шест. 

Фоњини је био много сконцентрисанији у другом делу игре, направио је два брејка Томићу, а онда приликом сервиса за 1-1 спасао и две везане брејк шансе. 

После неколико размењених брејкова у одлучујућем сету оба тенисера била су сигурна све до тај-брејка. 

Тада је Фоњини први дошао до предности и повео са 6:4 чиме је имао две везане меч лопте. Томић је остао фокусиран, спасао обе, али препустио нови мини-брејк противнику. 

Италијански тенисер није успео ни тада да одсервира за меч, Томић је везао три поена и освојио нови трофеј у својој и даље младој каријери. 

Овом победом и максималним залагањем у Ченгдуу Томић је изгледа решио да престане да буде омражен у очима јавности и да се поново посвети својој тениској каријери. А, када се само сетимо свих изјава о "бројењу милиона" и сличном...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар