Сусрет: ''Душко, опростио сам ти''!

Шеф Беле куће пришао Марковићу и другарски се поздравио с њим иако га је пре тога неколико пута понизио, па и назвао „цмиздравом пропалом кучком“.

Свијет 28.09.2018 | 08:05
Сусрет: ''Душко, опростио сам ти''!
Црногорски премијер Душко Марковић поново је имао блиски сусрет треће врсте са америчким председником Доналдом Трампом.

Међутим, овог пута, током сусрета у ходнику у време заседања Генералне скупштине Уједињених нација, први човек владе у Подгорици коначно је могао да одахне - шеф Беле куће није га гурао по сали, оптужио за нуклеарну апокалипсу, а није га ни вређао. Бар колико нам је познато.

Цивилизовано

Овог пута сусрет је деловао прилично цивилизовано, а двојица политичара су се срдачно руковала упркос огромном баласту који су оставили њихови претходни сусрети. О чему су разговарали није баш познато. Оно што је кабинет црногорског премијера објавио прилично је штуро и написано као по формули.

- Марковић је другог дана 73. заседања ГС УН разговарао с председником САД. Међу готово две стотине државника пред почетак свечаног ручка, амерички председник пришао је нашем премијеру и у краћем срдачном разговору истакао пријатељство и партнерство Црне Горе и САД - пише у саопштењу.



Трамп је препознао Марковића, махнуо му, па уперио прстом у њега као да говори: „Ти ли си тај.“ Онда му је пришао и причали су минут или два, рукујући се. Деловало је као да између њих никад није било проблема, па се многима учинило да се десило нешто налик чувеној сцени из филма „Балкански шпијун“ кад Илија Чворовић каже: „Ђура ће ти опростити што те је тукао.“ Отприлике, како се спекулише, Трамп је „опростио“ Марковићу све увреде које му је упутио.

Речи инсајдера

Подсетимо, њихов први сусрет на самиту НАТО у Бриселу 2017. био је хит јер је Трамп улетео и одбацио Ђетића како би он био у првом плану. Након тога је за Црногорце рекао да су агресиван народ и да мисли да би управо они могли да изазову трећи светски рат, да би се затим у јавности појавиле и његове речи о црногорском премијеру. Трампова саветница Омароса Маниголт Њуман рекла је да је он Марковића назвао „цмиздравом пропалом кучком“.

ТРАМПОВИ НАПАДИ НА ДУШКА

1. Изгурао га из гомиле на самиту НАТО у Бриселу прошле године (25. 5. 2017)

2. Црна Гора је малецна земља са јаким људима. Они су веома снажни и агресивни. Можда постану још агресивнији и, честитамо, у трећем светском рату смо (18. 7. 2018)

3. Зашто сам изгурао Марковића? Ох, он је само цмиздрава пропала кучка (16. 8. 2018)

Извор: Курир.рс

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вук

28.09.2018 06:27

Ех шта би дао наш џукац да га овако прстом дотакне брат Србин --> Трумп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

28.09.2018 06:45

Ови из Курира треба да пишу зашто главни и највећи на Балкану АВ није смио у УН. Јели зато што је неком нешто обећао па није извршио па остао у БГ да Србима плаче и лаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2018 08:23

Има преча посла ! Долази му Путин . Ући Руски а Дациц ући да пјева Каљинку. Очекује се један велики а можда и мали кредит у виду мигова 29 , ракета , топова, тенкова ...Срби су луди за жељезом и одпадом ! Циганска посла..,

Name

Хајте Молим Вас

28.09.2018 10:29

Па ово је ниста,гледате ли ви уопсте вијести,па синоц је на пинковом каналу за вијести нас водја у ударном термину имао 10 мин,од тог се 8 извињавао Давору Драгицевицу. А њему су до јуце лијепили такве етикете да то просто није било хумано,цовјеку који трази правду за своје дијете казати да је страни плаценик и домаци издајник а онда и све остало редом. И тако стигосмо у садасњост гдје свака ријец коста хиљаду гласова па се досло до извињења и молбе малтене захтјева да се слуцај ријеси па макар сутра Лукац с лисицама на рукама био ударна вијест,пустице их све низ воду само да он исплива. Ово око Трампа и сликања са курyом и муртом је мало без везе,он је приватно такав да вриједја и понизава а онда исту особу на сва уста хвали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

28.09.2018 11:32

Трамп мора бити добар са Марковићем јер зна ако се мегасила Црна Гора окрене против нејаке Америке црно им се пише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цx

28.09.2018 15:28

Сад јос доде велесила северна македонија понистицеимраве на Балкану