Највећа побједа Марија од повратка на терен!

Енди Мари, британски тенисер, савладао је Белгијанца, Давида Гофана, у два одиграна сета у осмини финала турнира у Шенџену.

Тенис 27.09.2018 | 17:30
Највећа побједа Марија од повратка на терен!
Мари је од Гофана био бољи неочекивано лако резултатом 6:3, 6:4 за сат времена и 37 минута игре.

Британац је одиграо један од бољих мечева од повратка на тениске терене у јуну ове године, али је са друге стране мреже имао неиспирисаног Гофана.

Тренутно 311. тенисер света значајно ће напредовати на новој АТП ранг листи која излази сваког понедељка, а победом над белгијским тенисером, који је 11. на планети, остварио је највећи тријумф од летошњег повратка и опоравка после операције кука, због које је одсуствовао са терена скоро годину дана.

Мари је одлично сервирао у првом сету и први направио брејк, али је Гофан узвратио истом мером и имао прилику да одсервира за 4:4. Ипак, најбољи британски тенисер свих времена одмах је одузео сервис ривалу и привео први део игре крају.

У другом делу игре виђено је мање сигурности приликом сервиса. Мари је повео са 3:0, али је Гофан успео да врати један брејк заостатка. Ипак, Енди је одмах узвартио неким сјајним ритерн винерима и повео са чак 5:1.

Као да се тек тада Гофан сетио да игра, међутим доста пропуштених брејк прилика, као три приликом 5:4 за Марија, довело га је до пораза.

Мари се пласирао у своје друго четвртфинале од повратка на терен (прво у Вашингтону, када је предао Де Минауру), а у том мечу за противника имаће бољег из дуела између Јапанца Тара Даниела и Шпанца Фернанда Вердаска.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар