Домаћин "новог" Дејвис купа биће Мадрид!

Главни град Шпаније Мадрид биће домаћин "новог" Дејвис купа 2019. године.  Дејвис куп у "Магичној кутији".  Светска тениска федерација саопштила је да ће се завршница такмичења 2019. и 2020. играти у главном граду Шпаније.

Тенис 29.09.2018 | 15:30
Домаћин "новог" Дејвис купа биће Мадрид!
Управни одбор овог такмичења одлучио је да домаћинство додели Мадриду испред француског Лила, где ће бити затворена актуелна ера.

Дејвис куп од наредне године ће функционисати по измењеном систему и биће сведен на квалификације почетком фебруара и завршницу такмичења у новембру.

Домаћин прва два финала, уз учешће чак 18 репрезентација, биће Мадрид, прецизније стадион "Магична кутија", на коме се одржава и турнир Мастерс 1000 серије.

Репрезентација Србије ће пласман на завршни турнир пробати да избори кроз дуел са Узбекистаном.

Од наредне сезоне биће промењен формат Дејвис купа, па ће уместо досадашњег такмичења које траје током читаве сезоне и засновано је на форми домаћинстава, играти на крају године, у једном месту и на класичном турниру ће учествовати 18 селекција.

ИТФ је изложио бизнис план кроз који би, захваљујући инвестиционој групи Космос, чији је оснивач фудбалер Барселоне Ђерар Пике, ушло нешто око три милијарде долара за 25 година.

Шампион ће бити познат после седмодневног такмичења 18 најбољих репрезентација, које ће се одржавати на крају сезоне.

Место на турниру 2019 (18-24. новембар) обезбедиле су овогодишњи полуфиналисти Хрватска, САД, Француска и Шпанија, те Аргентина и Велика Британија, које су добила вајлд карте.

Преосталих 12 селекција за место у Мадриду бориће се кроз квалификације које се одржавају у фебруару.

Мадрид ће бити домаћин и издања 2020. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар