Због чега нема Путина у Њујорку?

Сви светски лидери "сјатили" су се на Ист ривер, осим двојице. Један од њих је руски председник који није на овогодишњем заседању Генералне скупштине УН.

Свијет 27.09.2018 | 10:00
Због чега нема Путина у Њујорку?
Русију међутим, не представља ни премијер, а у Москви кажу да је изостанак највишег званичника Русије најављен још 24. августа, пишу "Вечерње новости". Осим Русије ни КИна није послала свог првог човека. То је подстакло питање зашто на овај скуп није дошао Владимир Путин.

У Москви кажу да је још 24. августа Путинов портпарол Дмитриј Песков казао да председник Русије не планира да путује у Њујорк. Он је одредио да на овогодишње заседање иде министар спољних послова Сергеј Лавров, који има огромно искуство, а својевремено је био представник своје земље у Савету безбедности УН.

Већ трећу годину заредом Путин апстинира од учешћа на заседању Генералне скупштине. Последњи пут је он био 2015. на јубиларном 70. заседању ГС УН, што је било признање међународној организацији у чијем је стварању учествовао и СССР којег је као државу у међународном организацијама наследила Русија. Путин је до сада посетио заседања Генералне скупштине 2000. затим 2003. 2005. и 2015. године.

Путин није објашњавао зашто не путује у Њујорк, али московски политиколози сматрају да у садашњој атмосфери међународних односа од овог путовања не би било користи. Свет већ добро зна ставове руског лидера, не само о главним међународним проблемима већ и о предлозима како да се они решавају. Путинов радни календар је и тако препун па му путовања која немају већег ефекта нису потребна.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да

27.09.2018 08:13

Па стварно нема Додика и Путина!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

27.09.2018 09:38

Додик ће победити на изборима