ДК: Србија у Узбекистану, БиХ опет на крај свијета!

Тениска репрезентација Србије гостоваће Узбекистану у квалификацијама за завршни турнир Дејвис купа следеће године.  Послије Јапана, тенисери Босне и Херцеговине за опстанак у Свјетској групи Дејвис купа гостоваће у Аустралији.

Тенис 26.09.2018 | 21:50
ДК: Србија у Узбекистану, БиХ опет на крај свијета!
Дуел са Узбекистаном заказан је за 1. и 2. фебруар.

"Мислим да нам је добар жреб за прво коло, да смо фаворити. Надам се да ћемо бити у што јачем саставу у Узбекистану и да ћемо обезбедити пласман у завршницу", рекао је селекторНенад Зимоњић после жреба у Лондону.

Зимоњић је навео да је најважније да што већи број играча буде на располагању за дуел и да сви буду здрави.

Он је додао да не познаје добро узбекистанске тенисере, осим Дениса Истомина, али да је сигуран да их знају младји српски играчи.

Завршница новог формата Дејвис купа играће се у новембру следеће године у Мадриду.

Послије Јапана, тенисери Босне и Херцеговине за опстанак у Свјетској групи Дејвис купа гостоваће у Аустралији.

У сједишту Међународне тениске федерације у Лондону данас је обављен жријеб за нову сезону Дејвис купа, у којој ће се играти по новом моделу такмичења усвојеном раније ове године.

Босанскохерцеговачки тенисери за противника су добили селекцију Аустралије којој је жријебом припало и домаћинство.

"Ми смо заиста затечени исходом жријеба који нас, ево по други пут заредом, шаље на други крај свијета. Прижељкивали смо неку европску репрезентацију и због игре и због логистике, али запала нас је незгодна и далека Аустралија која је сваке године један од фаворита за освајање Дејвис купа. Наш тим ће, као и увијек, дати све од себе како бисмо изборили пролаз у наредну фазу такмичења, а надамо се подршци навијача, спонзора и релевантних институција", изјавио је директор Тениског савеза БиХ Сенад Хаџимешић.

Укупно 24 екипе, од чега 12 носилаца, играће међусобно мечеве квалификација 1. и 2.фебруара 2019. године, а побједници иду у финале Свјетске групе Дејвис купа.

Носиоци у квалификацијама су тимови: Белгије, Србије, Аустралије, Италије, Њемачке, Швајцарске, Казахстана, Чешке, Шведске, Аустрије, Канаде и Јапана, а преосталих 12 тимова су Мађарска, Холандија, Русија, БиХ, Индија, Узбекистан, Кина, Колумбија, Чиле, Бразил, те још двије селекције из Евро-афричке зоне које ће накнадно бити одређене.

Иако ће се сусрети играти по дводневном, умјесто досадашњег тродневног модела, и по новим правилима су у највишем рангу Дејвис купа предвиђена по четири сингл меча и један дубл.

Овогодишњи полуфиналисти Свјетске групе Дејвис купа Хрватска, САД, Француска и Шпанија, директни су учесници завршног турнира, док су Велика Британија и Аргентина данас добиле "вајлд кард" за што је услов био екипни ренкинг у Топ 50, те бар један играч у АТП Топ 10, саопштено је из Тениског савеза БиХ.

Извор: Б92/мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар