Потапова се "осветила" Олги Даниловић!

Руска тинејџерка боља од најперспективније српске тенисерке у другом колу WТА турнира у Ташкенту.

Тенис 26.09.2018 | 15:45
Потапова се "осветила" Олги Даниловић!
Олга Даниловић поражена у другом колу Ташкента. Олга Даниловић, млада српска тенисерка, поражена је у другом колу WТА турнира у Ташкенту од Анастасије Потапове у два сета.

Олга Даниловић (17) није у среду успела да се пласира у четвртфинале Ташкент опена, који се у главном граду Узбекистана игра за наградни фонд од 250.000 долара.

Њу је елиминисала Анастасија Потапова, вршњакиња из Русије и ривалка још из јуниорских дана - 3:6, 3:6.

Олга је највећи успех у каријери, тријумф на турниру у Москви овог лета, остварила победивши у финалу управо Потапову, која јој се овом приликом реванширала и изједначила на 1:1 у сусретима на WТА Туру.

У данашњем мечу је Даниловић у оба сета рано губила гемове на свој сервис, затим средином сета успевала да врати брејк, а онда је поново падала.

Без обзира на пораз, она би у понедељак, први пут у каријери, требало да се нађе међу најбољих 100 на свету. Према тренутно валидној рачуници биће 95. тенисерка света.

Потапова славила је резултатом 6:3, 6:3, чиме се реванширала Даниловићевој за пораз у финалу Москве.

Иако је руска тенисерка славила у два сета ситнице су одлучиле победника јер је меч могао да оде и на страну наше играчице.

Потапова је прва направила брејк у првом сету (3:0), али је Олга успела да се врати и одузме сервис 132. тенисерки у петом гему (3:2). Даниловићева је сервирала за изједначење, али је њега вршњакиња успела поново да направи брејк.

У наредном гему српска тенисерка имала је две узастопне брејк лопте да дође до рибрејка, али није успела да их искористи и Потапова је касније освојила сет резултатом 6:3.

Током другог сета такође је виђена велика борба, Олга је успела поново да врати брејк заостатка, али и да у наредном гему претрпи нови "ударац". Ту је био и крај, Потапова је до краја успела да још једном одузме сервис Даниловићевој и да слави после 74 минута игре.

Од Ташкента се опростила и Ивана Јоровић, чија противница је била Белорускиња Вера Лапко, други фаворит турнира. Лапко је после Бојане Јовановски Петровић славила лагану победу и над Јоровић - 6:2, 6:4.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар