Потврђено: Послије Звезде - у Будућност!

Будућност довела Алена Омића! Бивши центар Црвене звезде Ален Омић каријеру ће наставити у подгоричкој Будућности.  

Кошарка 25.09.2018 | 18:45
Потврђено: Послије Звезде - у Будућност!
Ален Омић је нови центар Подгоричана!

Словеначки кошаркаш је током лета тренирао са Фенербахчеом, али се вратио у АБА лигу у редове шампиона и повратника у Евролигу.

Омић је четврто појачање за тим Александра Џикића после Едвина Џексона, Ерла Кларка, Котија Кларка и Арона Крафта.

Пре Звезде је играо за Уникаху, Хапоел Јерусалим, Гран Канарију, Ефес Пилсен и Унион Олимпију.

Током три сезоне у Евролиги просечно је бележио 5,7 поена уз 5,1 скокова по мечу.

Будућност је нову сезону почела поразом у финалу Суперкупа АБА од Црвене звезде, а одбрану титуле у Јадранској лиги почиње у понедељак против Крке у својој "Морачи".

Подгоричани ће у Евролиги дебитовати 12. октобра против италијанског Армани Милана, такође на свом паркету.

Црвена звезда мтс, па Будућност!

Доскорашњи центар шампиона Србије, Ален Омић (26 година, 216 центиметара) нови је играч првака АБА лиге. Подгорички клуб потврдио је његов долазак на свом званичном сајту и тако дефинитивно ојачао конкуренцију у свом рекету.

Црногорски евролигаш задржао је на позицији "пет" Зорана Николића и Филипа Баровића, против којих је Омић прошле сезоне водио велике битке у финалној серији АБА лиге, у којој је шампионски пехар завршио у "Морачи".

Бивши словеначки репрезентативац потом је окончао сезону у црвено-бијелом, освојио титулу Суперлиге и признање "МВП финала", па се растао са клубом са Малог Калемегдана послије истека уговора.

Током љета, Омић је тренирао са Фенербахчеом, а посљедњих дана је у разговорима са представницима Будућности постигао договор и озваничио свој повратак у АБА лигу и у Евролигу.

Омић је каријеру почео у Златорог Лашку, а потом је играо за Олимпију, Гран Канарију, Ефес, Уникаху и Хапоел Јерусалим, из којег је прошле зиме стигао у Звезду, уз противљење "Делија".

Високи центар је званично пето појачање екипе Александра Џикића, послије долазака Едвина Џексона, Ерла Кларка, Котија Кларка и Арона Крафта. Преговори о његовом доласку су интензивније вођени послије завршетка АБА Суперкупа, где је било лако уочити да ће Подгоричанима бити потребно још једно рјешење на позицији "пет".

Омић ће дебитовати за Будућност наредног понедељка против Крке у реновираној дворани "Морача", а у Евролиги ће први меч за "плаве" одиграти 12. октобра, против Арманија, такође у Подгорици.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар