Бердих: Размишљао сам о повлачењу...!

Чех, који је ван терена још од јуна због проблема са леђима, упркос разматрању опције о завршетку каријере, планира да се врати почетком 2019. године.

Тенис 28.09.2018 | 11:30
Бердих: Размишљао сам о повлачењу...!
Томаш Бердих ван такмичарског погона је још од половине јуна и неће се враћати на терен до краја сезоне.

Чех је након одустајања од Вимблдона оставио могућност да ипак заигра у 2018. години, али опоравак од компликоване повреде леђа траје дуже него што се очекивало, па је дефинитивно морао да заврши сезону много раније него што је желео.

Некада четврти тенисер света објаснио је да је проблем са леђима стигао као последица повреде кука пре неколико година, када је оптеретио друге делове тела.

Он је провео другачије лето у односу на претходне године. Свакодневно је вежбао, трчао, возио бицикл, али и ишао на редовне прегледе код лекара. Такође, искористио је прилику и да путује са супругом. Одмарао је у Италији, Грчкој, у Аустрији...

Признао је да је било и тешких момената и да је током тог периода размишљао и о пензионисању.

"Размишљао сам о повлачењу, али сам схватио да да би онда сав труд који сам уложио био узалудан", објаснио је Бердих, који је пре неколико дана напунио 33 године.

Он планира да се врати на терен почетком следеће године и дочека спреман Аустралијан Опен, на којем је ове сезоне елиминисан у четвртфиналу од Роџера Федерера.

"Волим тенис, уживам у игри, али желим да се вратим на терен у доброј форми и да размишљам о томе ко ми је наредни ривал и ко је са друге стране мреже, а не да се бавим собом", поручио је Чех, који је у каријери освојио 13 трофеја, а највећи домет на гренд слему било му је финале Вимблдона 2010. године, у којем је поражен од Рафаела Надала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар