Илиев о "фантомском голу", Стојковићу, хајци на Партизан…

Ивица Илиев, спортски директор Партизана, гостујући у јутарњем програму телевизије ПРВА осврнуо се на "вечити дерби" одигран у недељу.

Фудбал 26.09.2018 | 00:00
Илиев о "фантомском голу", Стојковићу, хајци на Партизан…
Партизан и Звезда су у 158. "вечитом дербију" одиграли нерешено 1:1 у Хумској, у утакмици у којој је гост до изједначења дошао сумњивим голом Ричмонда Боаћија.

Тај погодак подигао је много прашине јер није потпуно јасно да ли је лопта прешла линију, а Илиев је навео да није само то проблем у овом тренутку.

"Главни утисак је одлична игра Партизана. Не бих се сагласио са мишљењем да је наш успех мањи, увек је заслужено када се неки успех оствари. Ми смо два пута играли Лигу шампиона, пролазили велике екипе, али медијски је сада направљена слика да је Звезда толико супериорнија од Партизана да ова утакмица није морала ни да се игра", рекао је Илиев у "Јутру са Јованом и Срђаном". 

Он је потом прокоментарисао ситуацију из 73. минута, када је судија Данило Грујић на асистенцију колеге од иза гола одлучио да призна погодак "црвено-белих". 

"Сви ћемо дискутовати, мени као човеку из Партизана није гол. Довољно је да мало качи линију и гол је нерегуларан. Да ли је она ушла преко замишљене линије? Никада то нећемо моћи да сазнамо. Ми смо једини предлагали ВАР, инсистирали да се уведе нешто што би у овом случају могло да помогне. Тужно је што ће се после овог меча причати о инциденту, а не о сјајној игри Партизана". 

Непосредно по завршетку сусрета голман Партиазан Владимир Стојковић рекао је да се стиди што је Србин и да ће се одрећи пасоша, што је подигло много прашине. 

"Стојковић је најбољи голман у Србији. У афекту се свашта каже и он је уверен да није био гол. Сви ми правимо грешке, а он је схватио да је претерао. Изнео је то што је изнео и шта да се ради. Ја сам поносан што је наш играч јер је најбољи српски голман у последњих 20 година". 

За крај, Илиев је критиковао већину српских медија због, како каже, константног ниподаштавања успеха Партизана. 

"Постоји, нећу рећи организована хајка према свима у клубу – управи, играчима, тренерима, али постоји… То утиче на све нас и на дешавања у Партизану. Много је било успеха Партизана последњих година. У претходне две, од четири национална трофеја, ми смо освојили три и није фер да се тако пише о "црно-белима". На пример, после испадања од Бешикташа, клуба са буџетом од 120 милиона евра који има велике звезде у свом тиму, писано је да многи ови играчи нису за Партизан. Да немају квалитет за наш клуб и не заслужују дрес. Сви нам споре успехе из претходних сезона и већина медија ниподаштавајуће извештава о нама. То није праведно", закључио је Илиев.

Премије

У понедељак се појавила информација да је клуб исплатио премије за победу јер је "за њих остварен тријумф у дербију", а Илиев је то образложио.

"Нисмо доделили премије за победу јер би оне биле много веће да смо тријумфовали. Доделили смо их због ставе, карактера и игре играча. Клуб је показао да то поштује, не мора увек резултат да буде разлог за премије".

Извор: Б92

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Торцида

26.09.2018 14:54

Ста није јасно око гола,види се да је Стојковицу једна нога на линији,друга пола метра у голу,глава забацена јос десет центиметара у односу на ногу у голу и рука у правцу главе.Знаци нема сансе да није пресла својим цијелим обимом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре торцида

26.09.2018 17:20

Молба прати армаду или несто друго ово остави нама. Алаха ти.

Name

Рајс

26.09.2018 18:04

Ја као Звездаш могу рећи да нико не може са сигурношћу рећи да ли је био го. То једино зна Стојковић тако да се никад неће ни сазнати.Треба бити фер и не бити ни на чијој страни и рећи објективно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

26.09.2018 18:36

На основу снимака које имамо моземо реци да јесте и да није гол.Ово није ниста страсно,имали смо ми у дербијима ситуација када цитав стадион види да је лопта изасла ван,само судије то нису видјеле.

Name

Дадо

26.09.2018 18:46

Стојковиц да зна не би стајао у голу вец испред линије. О игри сее не треба прицати јер је није било, а колико су спремни за 90 минута видјело се посљедњих 20 минута кад су се ваљали по трави од грцева.

Name

ТИОСАВ

26.09.2018 18:54

Дадо, јадо. Изгледа да нисмо гледали исту утакмицу. Да нећеш можда рећи да сте били бољи. Хахаха...

Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

26.09.2018 18:50

Слажем се са Илијевим да се ниподаштавају резултати ФК Партизан, али мени смета још нешто. Ето, медији у Србији, али и Српској када најављују дербије увек Звезду наведу пре Партизана, без обзира ко је домаћин. А ја мислио да се прво наведе домаћин, или сам можда у заблуди? Играју ова два тима у Хумској. зна се ко је домаћин, али када би рецимо неки Француз или ''Шваба'' читао најаву, помислио би да су ''Цигани'', без увреде за Роме, домаћини. Свашта. Али хајде да кажемо да Звезда има више трофеја у фудбалу, па били европски шампиони (као, Партизан никада није учествовао у Лиги шампиона, сиц, па није играо финале КЕШ-а, сиц, па ..). Али што у кошарци прво наводе Звезду без обзира ко је домаћин и треба ли овде повлачити парлелу. Додуше, можда је Вучић наредио да се тако ради, па кад он ''падне'', можда ћемо онда ми Гробари доћи ''на своје''. Сиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПФЦ

26.09.2018 20:08

Партизан у финалу,Румунска Стеауа и Ц. Звезда освојили куп самиона,то је била кап која је прелила цасу да би УЕФА промјенила систем такмицења у лигу сампиона.Некада је било лаксе доци до финала него се данас пласирати.

Name

хондy

27.09.2018 07:30

Најбољи голман у задњих 20 година???Па није ни цудо сто имамо тако добре резултате репрезентације Србија у задњих 20 година.Никад горе резултате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

27.09.2018 10:25

Па каква хајка идите просле године сте покрали Напредак дали го из недозвољене позиције у 100 минуту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

27.09.2018 16:32

Погледајте гол Смајица Партизан - Железничар из 1986. Невидјена склањалица. Гол за десету титулу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Добро

27.09.2018 20:00

Погледај ти Сарајево-Звезда исте те године,у ствари истог дана у исто вријеме.Теби је логицније да Партизан изгуби од Зеље у Београду а да Звезда добије Сарајево у Сарајеву.Ваљда ти је јасно засто вас зовемо како вас зовемо,знас вец.

Name

Младен

28.09.2018 05:47

Али је Партизан добио титулу на такав начин, а не Звезда! Те 1986. године и наредне 1987. године Партизан је добио титуле одлукама Суда удруженог рада! И онда је дошао Фљамуртари!

Name

КУП

28.09.2018 17:16

Борац Бања Лука,друга лига запад.

Name

ГОЛЛЛ!!!

28.09.2018 07:52

Колина навија за Звезду.

ОДГОВОРИТЕ