Бескућници под заставом Српске

Тужно одзвања слика Давора Драгичевића, који је свој дом замијенио за Трг у Бањалуци. Он ноћева тамо. Он је дао све за истину. За истину о свом сину. На концу је оставио кућу своју.

Република Српска 24.09.2018 | 13:39
Бескућници под заставом Српске
Овај посљедњи потез којим један отац каже, ту сам, дођите по мене, хапсите, убијте, батинајте, ја немам шта да кријем, хоћу истину за своје убијено дијете, овај потез предстваља ултиматум, не властима, него свим људима, прије свега Бањалучанима да дођу себи. Да се погледају и да се запитају-гдје ја то живим, сунце ти пољубим?!

Људи су онако ђутуре постали бескућници поред кућа својих! Бескућници под заставом републике Српске, како гласи пропагандни предизборни слоган режима Милорада Додика и његовог СНСД-а.



Није Давор Драгичевић бескућник!

Он има кућу, има наду и вјеру у истину. Трг је његова кућа, а јавност његова одбрана, заклон и моћ. И сва сила и јесте на страни Давора. Сила људи, сила љубави родитељске, сила аргумената, које је и Суд потврдио. Сила логике и здраве памети. Сила која непорециво каже да му је дијете, његов син Давид убијен. Давор има кућу не само у групи «Правда за Давида», него у сваком човјеку којем је барем мало, колико црно испод нокта стало да се расвијетли једно од најгнуснијих убистава послијератних у Бањалуци.

Наша слика, наш систем

И зато је тужна слика Давора у кревету на Тргу, док се температуре спуштају ка јесењим измаглицама. Не због онога што видимо, него због онога што не видимо на тој слици. А не видимо све оне унижене, преварене, обесправљене, оне који су спреми били све до сад лизати дупе режиму, зарад биједне цркавице. Не видимо инспекторе, судије, тужиоце, не видимо медије у покушају, не видимо порталоиде и квазианалитичаре, који мјесецима од Давора покушавају направити терористу или барем страног плаћеника, који би да руши систем.



Па сво је право Даворово да руши овај и овакав систем! Јебеш систем који убија дјецу, који је од Бањалуке направио стрељану и вјежбалиште за испаљивање зоља, систем који производи насилнике, бандите који пребијају новинаре, систем који ствара свако вече по канту пепела од спаљеног аутомобила, систем који је вратио сачекуше на велика врата. Да, тај систем треба мијењати! Одмах сада, колико 7. октобра! Мирно и људски, како је прописано.

И некако, треба разумјети перверзну политику порталоида без импресума које уређују локалне новинарске и квазианалитичарске пиздице, које се боје потписа, имена и презимена свог. Треба разумјети борбу тих послушника, који ће урадити све да задрже ректалну температуру док висе из Додиковог ануса и док им тај анус обезбјеђује егизстенцију паразитску. Треба, велим схватити људе-нељуде који се боре за опстанак и останак банде на власти.

Штокхолмска је туга преголема, синдрома има, а пара нема

Али како објаснити себи, свијету и здравој памети све оне које је Додик и режим му преварио безброј пута, све оне контејнер-кориснике, све оне пензионере којима Додик пријети и са чијим се апанажама изборним зајебава док буче-ко не гласа за мене, нека врати једнократну помоћ? Како разумјети такве хомосапиенсе око нас? Како разумјети оне докторе и медицинске сестре, којима грунтовни власник Републике Српске пријети да неће видјети повишице нити бијеле марке, док он то не одреди и нареди??? Како појмити све те људе, који свакодневно пролазе поред Давора Драгичевића у чврстој вјери небитности. Не своје, него Даворове.



Јер, пазите то су људи око вас, око свих нас, који ће 7. октобра «под заставом Српске» гласати изнова и изнова за своју биједу. Уз курац здравој памети, логици, вапају Даворовом, вапају дјеце и родбине у инистранатву , који им говоре да то не чине...опет ће заокружити четворогодишњи круг пакла са јахачима апокалипсе који могу СВЕ.

Застава по мјери

Бар су до сада покзали да могу све. Могу убијати, пријетити, тући, премлаћивати, застрашивати, могу хапсити, могу лагати у својим квазимедијима. Могу се играти већих Гебелса од Гебелса, могу се играти већих тиранина од Стаљина, могу опонашати грозоморније економске промашаје од Мадурових економиста...и све то некажњено, уз благослов ћутолога «под заставом Српске».

Или они то себи једном за свагда кроје заставу по мјери, заставу под коју ће стати само они са својим љубавницама, размаженом дјецом, пар горила и нешто ухљеб-дупелизаца на буџету, чисто да им «системе одржавају»?

И то је перверзно поштено! Што би рекао локални Додиков свезнадар, директор Народног позоришта у слободно вријеме, и то није проблем! И није. Они то раде, то могу и хоће.

У исчекивању биологије

Не могу стално и вјечно, али, мајку му, зар треба чекати на биологију и некакве свјетске узрочно-посљедичне процесе, е да би се промијенила ова партократска олигархија? Зар свакоме није јасно да систем који не кажњава убице Даворовог сина, систем који гледа како се човјек близу 200 дана разапиње за све нас, е да не би наше дијете појела ноћ, зар није довољно све ово да се помјере дупета, ресетује чип у глави и ова багра отјера прво са власти, а онда и са слободе у установе које могу поднијети тежину њихових гријеха? Од затвора до умоболница, широка им нова кућа.

Давор Драгичевић и људи око њега престају спавати, напустили су куће и постали су становници града, ентитета и земље.

До када сви заједно мислимо бити бескућници «под заставом Српске»? На нама је, а нову кућу можемо почети градити 7. октобра. Не смијемо се надати, требамо само устати, за 15 дана и замијенити бескућништво за нову кућу. Није толико тешко.

Извор: Бука

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Бат

24.09.2018 11:50

Људи молим вас да се опаметите и да добро размислите да ли је ово земља у којој ви зелите да зивите и да ли нам требају неке промјене. Ово је већ отисло предалеко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

24.09.2018 12:08

Ова влада је заврсила само оно сто је запоцето са тајкунима и кумицима, а оно опстедруствено као сто је сколство, здравство, банкарство, привреда и остало.. остало је у траљама ових задњих 10 година. Без знања и темељног рада нема напредка. Зато сви на изборе да скинемо дугогодисњи јарам незнања и некултуре! Сансу нека имају млади умјесто сто напустају РС!

Name

Мк

24.09.2018 12:29

МА ЈА ПИТАМ ЛУКАЧА КО СТЕ ВИ ЈЕЛ ВАС САМ БОГ ПОСЛАО ПА ВАС НИКО НЕСМИЈЕ ДИРАТИ И РУШИТИ А ВИ СМИЈЕТЕ УБИЈАТИ КРАСТИ ПОНИЖАВАТИ ОВАЈ НАРОД ВИ КОЈИ НИСТЕ ДОСТОЈНИ ДА ИМАТЕ ПРЕБИВАЛИШТЕ У Р.СРПСКОЈ ТИ ЛУКАЧ КОЈИ СИ ТУЖИО Р.СРПСКУ КАО ДА СИ БИО ЈЕДИНИ БОРАЦ У СРПСКОЈ САМИМ ТИМ ПОНИЗИО СИ СВЕ ПРАВЕ БОРЦЕ.ТИ ДОДИК КОЈИ СИ НАГУЛИО И ПОБЈЕГАО ЗА СРБИЈУ И ОДВЕЗАО МАСИНЕ А РАДНИЦИ ТИ ГИНУЛИ ТИ ДЕЗЕРТЕРУ ШВЕРЦЕРУ ЛОПУЖО НЕВИЂЕНА ТИ ДА ПОНИЖАВАС ОВАЈ НАРОД КОЈЕМ СИ САМО ЗЛО ДОНИО И НА КРАЈУ ВРХ ТВОГА БЕЗОБРАЗЛУКА ДА НАМ НАМЕТНЕС УНУКУ ЈЕДНОГ УСТАШЕ МА ЗА БИ СЕ И ТИ И ЛУКАЧ У ЛИЈЕПУ П.МАТЕРИНУ

Name

истина

24.09.2018 12:30

Ово је много залосно , овакву судбину немозе цовек да позели и највецем напријатељу .

Name

дражен

24.09.2018 13:18

Јесте ли видјели трибину у Билећи,изјаве,аплаузи....жалосно

Name

Какофонија

24.09.2018 13:25

Само за Додикове ботове. Федерација запослила за 60.000 људи више у 4 године. сад наставите причати о бајином патриотизму хттпс://www.клиx.ба/бизнис/привреда/упоредили-смо-економске-показатеље-у-ентитетима-знатно-брзе-расте-број-запослених-у-фбих/180921029

Name

Коле

24.09.2018 14:20

90% становника живи нормално, ови што кукају су они лезиљебатори који неће да раде.

Name

Истина

24.09.2018 14:34

Једном реценицом, СНСД-е је унистио све, након њих остаје спаљена земља... Туга...Смрт недузних људи, изостанак реакције тузиластва, полиције...све су унистили да би имали оно сто ни у једном иоле уредјеном друству неби ни сањали да имају.

Name

За коле

24.09.2018 15:06

Одјеби,дебилу један,је..о те Додик и његова багра!

Name

Богумил

24.09.2018 16:36

Одговор тзв.Колету Ево ја хоцу да радим, али је сваки конкурс намјестен унапријед..Само ДНС и СНСД зависно о којим се ресорима ради..То је јасно свакоме али цутимо и као овце се понасамо. Инаце Додик по мени није никакав патриота ( сто је и показао деведесетих) и сматрам како је управо под заститом странаца и уз њихово одобрење мозе увијек изазвати нови ратни сукоб. Па да гласам за њега? НИКАДАААА .

Name

ре за Коле

24.09.2018 17:12

Коле је у праву, све нерадници и сљам. Одлицно се зиви код нас колико се (не)ради, али одлицно!!! Млади сањају неке одласке, тамо само капају паре без рада, овдје посла преко главе има али неце неце да раде. И то за веце плате него икада од постојања РС-а!!!

Name

Ре Богумиле

24.09.2018 17:16

Богумиле брате написи овдје ста си по занимању и ста знас радити. Знаци и ти би у ЈП. Немој брате Богумиле и ти. Ја цу ти дати посао ако знас иста. Али цини ми се да ти ниста не знас цим плацес за политицким пословима. Јави се брате Богумиле. Једино ти не могу дати цркву. Зивио.

Name

Вања

24.09.2018 18:04

Сва памет и домет лактаског цаусескуа је дизање три прста, сликање с поповима и по црквама и пријетње народу глупом који то толерисе, медзеда треба смијенити милом или силом, у супротном боље да се пакујемо као 95-е и правац запад без повратка. Додик и савезници, Павиц, Дзокиц, Максимовиц.... су највеце зло за српски народ.

Name

Све реццено

24.09.2018 11:50

Не смијемо се надати, требамо само устати, за 15 дана и замијенити бескућништво за нову кућу. Није толико тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сир Оливер

24.09.2018 12:58

Даворе цувај тај кревет..има неки клептоман којем је кревет запо за око.

Name

Сале

24.09.2018 14:21

Има ли му кревет јоги душек?

Name

Неко

24.09.2018 15:11

Сале, магарчино!!!

Name

Соравија

25.09.2018 02:41

да не смијемо се надати требамо засукати рукаве и ухватити се посла а не красти Богу дане и надати се новој кући. мало сутра.

Name

Ирена

24.09.2018 11:50

Милорад Додик се мора побиједити због правде због истине због новца који је покрао, због бахатости безобразлука због нацина на који влада у ком је он све богатији а народ све сиромаснији.. 7 октобра га послати најприје у опозицију онда у затвор јер има сасвим довољно материјала да робија вјецност цитаву. СВИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

лик

24.09.2018 12:11

Браво Браво Браво

Name

Дудук

24.09.2018 12:20

Додик и кумови, кумћи родбина, сви су се напљачкали и државним институцијама и ЈП.

Name

ма не бре

24.09.2018 11:58

Нема сансе да Додик остане на власти!!!!! Ако и пкраде изборе, одлази уз гоооооолеме батине, ала Гадафи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

24.09.2018 12:32

Републику Српску води Хрват Додик и Хрватица Зељка,ста се ради од српских бораца,да као пси вани спавају,дјецу им убијају,а немају право знати,име убица,ни име,а тек судјење,хоцете се једном освестити Срби,да Србе бирате да вас воде,

Name

Ре

24.09.2018 15:36

хттп://www.слободна-босна.ба/вијест/89125/возд_из_лактаса_се_прописно_обрукао_најавили_додика_као_будуцег_цхлана_предсједниства_бих_а_онда_су_поцхели_звиздуци_и_пукла_брука.хтмл ........послусај ста на то казе додиг

Name

ЖИКА Ж

24.09.2018 11:59

Бањалучани зашто бјежите од и из Бањалуке?????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зикс

24.09.2018 13:02

Због свега овога, због власти и опозиције ,због некултуре и необразованисти , бахатости и.примитивизма ,због топлане, због нерада свих нас нефинкционисања правне дрзаве и на крају високих троскова телекома... несто сам заборабила ... али сјетицу се

Name

Ре

24.09.2018 15:12

Из бањалуке бјезимо због тога сто зивимо у резултатима двадесетогодисње владавине снсд-а.... Све су, али бас све унистили, сваки сегмент друства који су дотакли цланови снсд-а је унистен...

Name

Игор

24.09.2018 12:10

Сад или никад . Ово је референдум . Ако се ниста не промијени егзодус . Сирија. Одјавите воду, струју, закљуцајте куце и на границу . Своје старе, изнемогле , болесне и рањенике за које знате да су гласали за резим оставите нека тај резим брине о њима . Ако се промијени резим 8. октобра Васковиц директор РТРС-а и цистка у правосудју па даље ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

24.09.2018 12:24

То за Васковица, генијална идеја!

Name

Ре

24.09.2018 15:13

Како год звуцало радикално то се цини као једино рјесење...

Name

???

24.09.2018 12:13

Идемо до краја Давииииидееееее наш!!#правдазадавида Даворе не одустај молим те,молим те издржи,молим те буди јак и здрав,молим те чувај се......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Под заставом Српске

24.09.2018 12:15

Па наравно под заставом Српске задузујемо,пљацкамо,понизавамо,омаловазавамо,уцјењујемо,малтретирамо,бијемо...овај народ који је јос у сну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

24.09.2018 12:42

Треба то све разумјети

Name

амадеус

24.09.2018 12:29

Срамота и државе и предсједника који по Билећи пред дјецом својих истомишљеника подсмијава се закону и правди..жалосно да жалосније неможе бити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

24.09.2018 12:30

Послушајте ову ботину, Владимира Ђукановића, ужас. хттп://www.ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=310801

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

24.09.2018 12:31

БАЊАЛУКО БУДИМО ЉУДИ.!!!НА ТРГУ СЕ БРАНИ ИСТИНА И ПРАВДА!!! ПРАВДА ЗА СВУ ДЈЕЦУ!!! ПРАВДА ЗА СВЕ НАС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА

24.09.2018 12:59

ЈЕ ЛИ ОВО ПАТРИЈАХ БЛАГОСЛОВИО ДОДИКА И ЊЕГОВУ СЕКТУ ДА СЕ ОВАКО ПОНАША,ДА ОВАКО СЕ ОБРАЋА НАРОДУ ИЛИ ЈЕ ДОДИК БЛАГОСЛОВИО ИРИНЕЈА ЈЕР ОН ХИРОТОНИШЕ ВЛАДИКЕ И ЖЕЛАНА.

Name

Петар

24.09.2018 12:42

Најјачи су ми ови што кличу идемо до краја. Чијег краја . Краја несрећног човјека кога сте довели у ово стање у коме се налази. Срам да вас буде нељуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крај свих крајева

24.09.2018 14:04

Хеј Петре...па краја ...јел толико не знаш? До краја за Правду и Истину ко је убио Давида? Да се имена јавној кажу...знају се већ али гласно и јасно а не краја оца Давора.Зашто се он бори већ зато и за сву нашу дјецу да мајке мирно спавају док су им дјеца у граду.На изборе рушити Стаљина и Чаушевског и унуке и унучад новокомпонованих Срба.

Name

Кими

25.09.2018 01:05

Перо јел ти зао доде дјилкоса? Лактаског Цаусецкуа :)

Name

децко

24.09.2018 12:44

Давид је колатерална зртва резима, Давора це "појести мрак" јер је досадио резиму, и сви це отици куци задовољни! Друство као насе не заслузује бољи зивот! И никад га неце ни добити! Јер ми би радије појели једни друге, него се борили да имамо ста јести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

клетва

24.09.2018 17:30

Па како сте заслузили...

Name

Драгас

25.09.2018 03:14

Дечко,мени је педесетосам година и нисам упамтио да се боље живјело а мање радило.Погледај по Бањалуци или ако си и другог мјеста није битно погледај у свом мјесту колико је кафића па се запитај јели их икад било више?Јесу ли икад били пунији у било које доба дана?Јели икад било више бензинских пумпи што очито говори да никад није било више ни аута. Е сад дођи на трг и види колико људи ништа не ради сабери дане и помножи са сатима. Вјеруј ми да би Амери за толико сати направили све.ирски брод.И интересантно је да и у предизборној кампањи нико не потенцира да треба радити да треба засукати рукаве него напротив с и би штрајк упозорења да им се повећа плата.Знате и малу плату треба заеадити.Посебно у здравству влада опуштеност (ово из личног искуства).

Name

Опет

24.09.2018 12:55

Ето,за то су се људи борили,да их један гад најобицнији, шута ко последњу биједу! Нецес дуго,фукаро црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

24.09.2018 13:23

Слазем се са Вама!!! Некада се запитам какав смо ми то народ,помислим да смо постали сви као рудоња и да у нама висе нема људскости и да смо постали бица лисена било какве емпатије! Молим Бога да овај резим изгуби 7 октобра,ако се то не догоди мислим да је судбина нас као народа запецацена! Ови избори су једна врста психо теста,да видимо колико меду нама има људи којима је стало до правде,истине,наде у боље сутра али и да видимо колико је зло меду насим народом јако а зло це бити сви они људи који заокрузе црвену секту(СНСД) и рудоњу од Бакинаца! Како радили,тако нам Бог помогао!!!

Name

Карма

24.09.2018 13:27

Заслузили сте ви И горе ствари послије свега ста сте радили 90тих. На залост ломи се сад понајвисе на једној особи ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

24.09.2018 14:06

Управо то! Ја ево већ годинама овог додиковања код њих печем кокице себи и са стране уживам како се копрцају и пате :Д ово је таква поетска правда!

Name

Анте

24.09.2018 13:52

Срби укидање РС вам је једини спас.Ал никад вама памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

24.09.2018 13:58

Ово што се дешава ово је жалосно, не дај БОЖЕ ником Истина је да ће ако побједе 7 ог већ 8 ог почистити трг то се неће моћи избјећи, само ако се народ побуни тог дана, али шта ће се бунити ако 7 дају глас изаће корњаче и потрати што се нађе на тргу.Само једна армија једно стотину спремних момака који смију стати пред корњаче могу нешто направити онда ће се и остатак пробудити и стати уз њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

24.09.2018 17:18

Па доди ти момцино, предводи те момке.

Name

Поздрав са запада!

24.09.2018 14:01

Мени је одлично! Већ дуги низ година боравим у Њемачкој, радим, наравно и пријављен сам (што је јако важно), радни стаж иде, имам и жену, луксузан стан, јбг. радимо обоје, треба си нешто и приуштити, купио сам и ауто, двије године старо, њемачка марка са она четири круга, смањио сам одласке у Босну, или прецизније речено у РС, није из финансијских разлога, из простог разлога, шупљак је тешки код нас, а пријатељи ми се сви вамо доселише, и то у задње 2-3 године,оде се љети, оде се мало и на море, Хрвати сатраше цијенама, али још увијек је подношљиво кад имаш њемачку плату, обиђу се и остали дијелови наше заједничке државе (мислим на Босну у цијелини), прошле године сам био и у Мостару, ишао чак и на Стари мост, хај да видим и то чудо о којем сви причају, није лоше било, имају и добре ћевапе, а Јабланичка јањетина је изврсна, лијепа је Херцеговина, Неретва је предивна ријека, попут Уне је, двије праве љепотице, свака на свој начин лијепа, у обе сам се заљубио, хоћу рећи, мени је добро, не могу се жалити и зато ћу на слиједећим изборима бирати СНСД и Милорада Додика, јер сам због вас кретена и ваших политичких одлука, ваше заслијепљености и вашег национализма и наравно његове (Милорадове) националистичке и деструктивне политике морао напустити РС и потражити бољи живот у туђој земљи. Наравно, сви сте га бирали, били сте одушевљени, иако је и тада само маглу продавао, слијепи сте били, а то је већ након првог мандата било очигледно, сасвим. Да ми родитељи не живе у РС-у, не бих ни једном годишње ишао у Босну. Једног дана неће ни њих бити, кућа ми је у овом моменту небитна, вјероватно ћу је једног дана продати, ако је успијем продати, не планирам се вратити, јер тамо у наредних 30ак-40 година неће бити живота, а ја до тада у пензији, вјероватно нарушеног здравља, биће ми доктори потребни, а њих неће бити. Ништа неће бити исто, једино ће црвена секта и даље владати, јер вама никада неће доћи из гузице у главу, а ја ћу вас подржати на слиједећим изборима, бираћу СНДС лопове, јер сте ме ви њиховом политиком отјерали, а планирао сам градити будућност у РС-у. Никада га до сада нисам бирао, али овај пут хоћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.09.2018 14:24

Увијек си Ти гласао за бају. Ја никад њему не дадох глас јер је покварен човјек, лицемјер, лопов, дезертер, некултуреан, итд. Ни за предсједника мјесне заједнице на Мањачи није. Мада, горе има подршку, а сад и је и то упитно.

Name

Лагано

24.09.2018 15:26

Имал посла за Гацу у тој Њемацкој?

Name

Дире Страитс

24.09.2018 16:43

Кога брига кога ћеш ти бирати. Одјеби!

Name

Кинез

24.09.2018 17:20

И ја цу гласати за Додика и Зељку. Наравно. Не видим никог из опозиције да мозе иста промијенити.

Name

НН

24.09.2018 14:10

Одличан чланак! Свака част! Само можеш бити глуп да не схватиш. Промјене се морају десити, јер у противном нестаће нас на овим просторима. Правда за Давида мора угледати свјетлост дана. БЛ све зна, али чека да институције кажу истину. То њих мучи, како изаћи пред народ. Сотоне су у људским ликовима. Није их тешко идентификовати. Сваким даном све више пуцају по шавовима, тресу се, бече, пријете, вријеђају, псују, некултура на висини, немају емпатије, новац им је једина љубав, идт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Костаи Три Дората

24.09.2018 15:24

Јој мајке ми сузе ми кренуше на оци! Ја што овај ббу, бур, срац може срати то нико други није у стању!

ОДГОВОРИТЕ