Америка уноси немир у Иран

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је да САД желе да створе несигурност у Исламској Републици Иран, преноси "Ројтерс".

Свијет 23.09.2018 | 13:33
Америка уноси немир у Иран
Наводи се да је Рохани то рекао дан након што је у нападу изведеном на војној паради у Ирану убијено 12 припадника елитне Револуционарне гарде.

Рохани је, у обраћању уочи поласка за Њујорк где ће присуствовати заседању Генералне скупштине УН, оптужио заливске државе које подржава Вашингтон за пружање финансијске и војне подршке антивладиним групама етничких Арапа.

"Марионетске земље у региону подржава Америка, а САД их подстиче и обезбеђује им неопходне капацитете", рекао је Рохани.

Ројтерс наводи да је јучерашњи напад на војној паради, у којем је укупно убијено 25 људи, био један од најгорих икада извршених на Револуционарну гарду и појачаће напетости између Ирана и његовог регионалног ривала Саудијске Арабије.

"Одговор Ирана (на овај напад) се спрема у оквирима закона и наших националних интереса", поручио је Рохани и додао да ће САД зажалити због своје "агресивности".

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзек

23.09.2018 19:56

Невјероватно је да Америка прави хаос, убија људе пљацка и растура дрзаве све" због демократије и људских АМЕРИЦКИХ ПРАВА" Ради лицне користи, а да цијели остали свијет то гледа и посматра, а да ниста не цини. Па то је страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

23.09.2018 21:40

Наравно да ИСЛАМСКА република је прави нацин водјења дрзаве у 21 вијеку дје су ти загарантована сва права ... а стоце им то ИСЛАМСКА ? то је зато сто сви остали нису добродосли .. а најтузније је кад идиоти који зиве у европи ил на балкану гањају права исламских република а као не воле западну културу а ипак интернет користите , а

Name

Бј

24.09.2018 07:30

Израелац, може ли се онда поредит са Републиком Српском, Републиком Хрватском....момче књигу у руке и прочитај о Ирану, ако знаш читати!!