Томић: Немам замјерке, сви су одиграли 100%!

Милан Томић, тренер Црвене звезде, рекао је да нема никакве замерке према играчима, који су победили Цедевиту у полуфиналу АБА Суперкупа.  Очекивао сам ово, Будућност фаворит.  Тренер Црвене звезде улогу фаворита "пребацио у ривалско двориште" уочи финала за трофеј Суперкупа.

Кошарка 23.09.2018 | 12:15
Томић: Немам замјерке, сви су одиграли 100%!
"Честитао сам играчима јер су издржали велики притисак Цедевите. Одиграли су агресивно, моји играчи су издржали и добили смо "дерби" пред званичне утакмице АБА лиге", рекао је Томић после меча.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале АБА Суперкупа, пошто су са 79:68 победили Цедевиту.

"Немам замерке ниједном играчу, сви су одиграли 100 одсто. Било је грешака, али погледаћемо утакмицу против Цедевите да им укажемо на те грешке", казао је Томић, који је и додао:

"Очекивао сам пад, ту је умор, ту је и реакција Цедевите. Не може тек тако да се добијете овај тим".

Томић је улогу фаворита препустио шампиону АБА лиге.

"Рекао сам пред утакмица, и за тренера, играч и навијаче такви мечеви су најлепши. Мислим да ће мој тим бити спреман за сутра против фаворита Будућности. Имају доста добар тим, али ћемо дати све од себе да победимо", закључио је Томић.

Милан Томић ће у недељу (21 час, ТВ Арена Спорт 1) против Будућности играти за свој први трофеј у каријери као самостални тренер - улог је АБА Суперкуп.

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су добар меч против Цедевите и славили 79:68, па су тако заказали први од најмање три меча против Будућности ове сезоне. Екипа која је црвено-беле "скинула с трона" Јадрана овог априла је, према речима Томића, фаворит у овом дуелу.

"Дерби је нешто што сви волимо и бићемо спремни! Будућност је фаворит, има доста добар тим, али даћемо све од себе да их победимо", рекао је тренер Звезде у Лакташима.

У односу на Олимпију - потпуно другачији меч. Против словеначког састава Звезда је почела лоше и имала заостатак, док је против Цедевите већ на полувремену отишла на двадесет поена разлике, да би потом уследила мини-драма.

"Једноставно, не може 40 минута да се одигра у истом ритму. Ту је и умор... Честитао сам играчима на победи због притиска Цедевите у последњих десетак минута, они су то издржали и добили смо дерби. Немам замерке ни на једног играча, иако је било грешака. Оно што смо указали против Олимпије - исправили смо данас и направили добар посао. Исто ћемо урадити и после ове утакмице и морам да истакнем да је ово и даље припремни период", поручио је Томић.

Да ли је очекивао повратак Цедевите у меч?

"Да, очекивао сам, Цедевита је имала добру реакцију, а има и добар ростер. Знао сам да ће бити реацкије. Не може тако лако да се добије Цедевита, то је сјајан тим", рекао је Томић.

Шпански стручњак на клупи шампиона Хрватске је у току меча био нервозан, добио је и техничку грешку, а Црвеној звезди је честитао на одличној утакмици.

"Данас је Звезда добро почела меч и захваљујући добром нападу и одбрани створила предност. Били смо помало мекани, али сам срећан одговором играча након тога пошто је и даље предсезона. Перпероглу и Регленд су одбили те налете нашег тима...", рекао је Алонсо и закључио:

"Тренутно нисмо сјајан тим, ми то морамо да покажемо".

А шта каже статистика? У последњих десет мечева Будућност је славила шест пута, али од тога у последњих пет чак четири пута. Три пута су играчи подгоричког тима уписали победу у финалу АБА плеј-офа за шта Звезда сигурно жели да им се реваншира...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар