Народ се мора ујединити око РС

Народ се мора ујединити око заједничке идеје која се зове Република Српска и њене перспективе и будућност, поручио је кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица на конвенцији Српске демократске странке у Шековићима.

Република Српска 22.09.2018 | 20:34
Народ се мора ујединити око РС
„Нажалост, живимо у времену када нам је народ дубоко подијељен и нажалост Шековићи су једна од општина у којима има великих подјела. Моја је уставна обавеза да објединим народ и увјерен сам да је то могуће када су људи разумни, јер људи који владају са собом могу водити народ, док људи који су неурачунљиви не могу водити народ, а ми сада имамо предсједника који не може сам са собом да управља, а камоли народом“, сматра Говедарица.



Он вјерује да је наша највећа снага у заједништву и раду, заједно са народом.

„Морамо да радимо пуном паром за народ и Републику Српску враћамо народу који ћемо ујединити након седмог октобра“, истакао је Говедарица.

Кандидаткиња СДС за ПС БиХ из Изборне јединице 3 Александра Пандуревић рекла је да ће Шековићи сасвим сигурно дати подршку кандидатима СДС и СзП за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ.



„Српској требају сигурни, стабилни и одлучни људи који нису корумпирани и подложни утицајима. Ја знам да ће прво што ће од нове владе тражити Вукота Говедарица као нови предсједник Српске, бити закон о испитивању поријекла имовине, јер је то основни предуслов за државу - лустрирати политику од корумпираних политичара“, каже Пандуревићева.

Кандидат СДС за НСРС из Изборне јединице 7 Снежан Сокић сматра да ће и у Шековиће коначно доћи промјене за којима источни дио Републике Српске вапи годинама.

„Ми смо запостављени у сваком погледу и прва ствар коју ћемо тражити од нове власти на челу са нашим новим предсједником Вукотом Говедарицом биће децентрализација Српске, те да изразито неразвијене општине добију приоритет заједно са другим општинама, као и запошљавање, јер нам је исељавање становништва вјечити проблем“, закључио је Сокић.

БН ТВ