Интервју: Трој Дини отворио душу...

Нисам за репрезентацију јер играм за мали клуб, а Дани Велбек јесте, иако не игра уопште? Новац не може све да среди, само чини ствари 15 пута тежим! Нападач Вотфорда и о килажи, психичким проблемима. . .

Фудбал 23.09.2018 | 22:30
Интервју: Трој Дини отворио душу...
Четири победе из пет кола. Вотфорд је апсолутни хит почетка сезоне у Премијер лиги. Важну ролу у свему томе и нападач Трој Дини, проблематични момак из Бирмингема, који је пре само шест година три месеца провео у затвору због туче. Робија га је смирила, Дини се вратио фудбалу и коначно показао да није само напоран карактер, већ и одличан фудбалер због чега су острвски медији расправљали и о томе да ли је заслужио место у репрезентацији Енглеске?

Џејми Варди се повукао, дефицити на месту шпица је очит. Али Герет Саутгејт није импресиониран.

“Он је свакако један од момака које морамо да пратимо. Трој је играч који заиста одговорара Вотфордовом стилу игре. Његов сам велики фан, али мислим да ми играмо мало другачије. Такође, следећи нападач који би требало да се порве за место у националном тиму морао би, по мени, да буде неко од млађих“, охладио је Саутгејт 30-годишњег фудбалера.

Данас он узвраћа.. И има неколико аргумената у рукаву.

“Поштујем селекторову одлуку, мада нисам уживао док сам је слушао. Ја сам један од оних који верују да место у репрезентацији Енглеске мораш да заслужиш и не мислим да су четири утакмице ни близу довољне“, искрено почиње Дини.

Међутим...

“Саутгејтова порука је интеренсантна, то да сам ја добар за Вотфорд, али не за Енглеску. Може да буде порука свим играчима који играју у мањим клубовима. А који опет не играју одређен стил фудбала. Значи ли то да нико од њих није довољно добар за Енглеску? Ако погледате Данија Ингса, Глена Марија, Калума Вилсона... Могли бисмо да расправљамо о томе да ли је мени место у тиму. Али без увреде према Данију Велбеку, он не игра, а опет је у тиму?“, чуди се Дини.

Дакле, за сада размишља само о клубу. Кренуло је добро и чини се да није случајно. Трој изгледа много мршавији и спремнији него ранијих сезона. Уосталом, често су га критиковали због килаже.

“Устао сам из кревета на 30. рођендан, отишао до купатила, погледао се у огледалу и помислио: ’Уф, на ово си спао?’ Први пут у животу да нисам био задовољан оним што сам видео у огледалу. И онда сам решио да свима покажем. Потребно ми је само да будем мотивисан, ментално стимулисан. Кад се решим, могу све“.

Помогло је и то што шеф Хави Грасија обраћа пажњу на детаље, инсистира на здравој исхрани... Дини изгледа срећно. А није тајна да је у прошлости имао психичких проблема.

“Постоји то уврежено мишљење у фудбалу, да зарађујеш добар новац и како се онда усуђујеш да имаш проблеме? Перцепција је да новац може све да среди, али моје искуство говори да ти тај новац све чини 15 пута тежим, јер ти не дозвољава да се понашаш ’нормално’. Није ти дозвољено да покажеш да си рањив, слаб“.

Није помогла ни та епизода у затвору, па смрт оца и деде. Иза решетака се затворио, признаје да и даље учи како да пусти људе у свој живот.

“Увек кажем да сам три човека у једном. Ја сам Трој Дини, фудбалер. Ја сам отац кога деца могу да виде. И ја сам Трој за пријатеље. У суштини сам велики емотивац, само носим ову маску, у ствари сам опуштена будала. Имам психолога, идем код њега два пута недељно“, смирен је Дини.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар