Јокић о узорима: Џордан, Мекгрејди, Величковић...

Центар Денвер Нагитса у интервјуу за "Политику" открио зашто не воли медије, гдје обожава да проводи одморе, који је савјет дао Богдану Богдановићу, успону у каријери и НБА лиги.

Кошарка 23.09.2018 | 22:45
Јокић о узорима: Џордан, Мекгрејди, Величковић...
Никола Јокић не воли да прича за медије, а овог љета посебно, јер је тема увијек репрезентација, за коју није играо, али није јој ни окренуо леђа.

"Из мог угла, медији су и добра и лоша страна спорта. Играм кошарку да бих играо кошарку, а не да бих причао медијима. Не волим јавност. Јер то је нешто што промијени човјека, кад постанеш популаран", рекао је Јокић у интервјуу за "Политику".

Има 23 године, али је у НБА лиги већ оставио траг. Амерички спортски портал "Бличер рипорт" уврстио је кошаркаша Денвера међу петорицу најкреативнијих играча за предстојећу сезону, и то као јединог странца уз Стефа Карија, Џејмса Хардена, Кевина Дурента и Леброна Џејмса.

Упркос великом напретку, и даље је скромни момак из Сомбора.

"Каријера ми је ишла некако по степеницама. Играо сам у Сомбору, Војводини, па у Меги, стигао на Најк хоопс суммит, па на драфт. Остао сам још једну годину у Србији, па отишао у НБА. Све је било степеник по степеник, тако да можда нисам ни осјетио колико је то велико. То је за мене нормална ствар, и даље радим исто што сам радио и прије".

Тако се понаша и ван терена, између сезона, када је на одмору.

"То је најљепши дио сезоне, кад си код куће. Неком је то Лас Вегас, неком Бахами, а мени Сомбор. Добар дио љета сам провео у свом родном граду, са пријатељима, породицом, рођацима... Играо сам мало и одбојку на песку".

Никола Јокић открио је и ко су му били узори када је почео да прави прве кошаркашке кораке.

"Џордан је прво сјећање на НБА. Он је свима био примјер. Волио сам и Мекгрејдија, а Меџика Џонсона се не сјећам толико. Не могу да кажем да сам имао идола, али хтио сам увијек да играм рецимо као Данкан, Борис Дијао. Од наших играча Новица Величковић је био ту...Кад сам почиња у Сомбору, он је био у Партизану. Својим темпераментом, залагањем, талентом, давао је примјер. Ако можда није бољи од неког, он ће наћи начин да буде бољи", рекао је Јокић.

Центар Денвера јесте најмлађи српски играч у НБА лиги, али и најискуснији, па осталима даје савјете.

"Богдан Богдановић ми рецимо тражи савјет. Најбољи стријелац Европе! Шта ја могу да му кажем?! То ми је помало смијешно, чудан ми је осјећај", навео је Јокић и открио шта је савјетовао саиграчу из репрезентације.

"Питао ме је за период између сезона, а ја сам му рекао да не стаје. Да никако то не смије да уради".

"У Денверу до краја каријере"

Никола се сјајно уклопио у тим Денвера и постао лидер, али и омиљен међу саиграчима. Не крије да би тамо желио да остане што дуже.

„Моја жеља је да останем у Денверу колико год будем могао да играм. Прија ми тамо. Саиграчи су добри према мени, помажу ми на разне начине,, поготово кондициони тренери, физиотерапеути...У Денверу ми је веома добро и не бих ишао негдје гдје би ми било мање добро“, поручио је Никола Јокић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар