Федерер: Не играмо из забаве Лејвер куп!

Порази одузимају самопоуздање! Роџер Федерер, швајцарски тенисер, рекао је да ће на Лејвер купу тенисери играти на победу и имати мотив за исту.

Тенис 21.09.2018 | 20:30
Федерер: Не играмо из забаве Лејвер куп!
Федерер се налази у Тиму Европе, који ће се такмичити против Тима Света, на другом издању Лејвер купа.

Роџер је учествовао на инагуралном такмичењу прошле године у Прагу, а тада је одиграо пар неизвесних и квалитетних мечева.

"Прошле године у Прагу био сам забринут јер је то био први турнир, све је било непознато. Сада не бирнем толико јер мислим да људи, овде у Чикагу, опет желе да гледају тенис. Мислим да су играчи прошле године показали да су дали 100 одсто својих могућности. Тенисери су победници, ми не играмо из забаве", рекао је Федерер за "Неw Yорк Тимес".

Швајцарац додаје да тенисери, ако имају разлог, увек иду на победу и да им порази утичу на самопоуздање.

"Ако имамо за шта да се боримо, то ћемо и радити. Порази увек имају лош утицај на тенисера, јер може да им одузме самопоуздање. Ако се игра за добротворне сврхе онда се ту ради о доброј забави, али на Лејвер купу се ради о побеђивању, тако да има разлике", додао је Роџер.

Федерер првог дана Лејвер купа у Чикагу на терен излази у дублу са својим великим ривалом Новаком Ђоковићем.

"Мислим да је дубл круцијалан, као што смо видели прошле године. Тим Света је, нажалост, фаворит у сва три меча ове категорије", додао је други тенисер света.

Федерер и Ђоковић, назовимо их "Ђокерер", играју најраније од 3.30 после поноћи у ноћи између петка и суботе по средњеевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар