СДС: Створити боље услове за живот

Српска демократска странка синоћ је одржала трибину у Рухотини и представила кандидате за посланике за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ, као и план да, заједно са грађанима и уважавањем њихових приједлога, врате Српску народу и створе боље услове за живот у свим регијама равноправно.

Република Српска 21.09.2018 | 10:43
СДС: Створити боље услове за живот
- Колико је Семберија запостављена, најбоље говори то што немамо ни једног министра из Бијељине у Влади Републике Српске. Зар Семберија не заслужује да има бар министра пољопривреде, јер ако нешто знамо, то је да се бавимо пољопривредом? Или је у питању неповјерење Додика и СНСД-а према њиховим људима из Семберије? Након побједе у октобру, та политика ће се мијењати из коријена. Сви становници и све регије ће бити равноправно представљени, а корист од пореза ће имати људи који га и плаћају - главна је порука упућена мјештанима Рухотине и Јоховца на овој трибини.

Кандидат СДС за НС РС Драго Стајић је истакао да на трибинама грађанима настоје да објасне које су надлежности локалне заједнице, а које републичке власти.

- Градска управа је улагала у изградњу образовних институција иако није надлежна за то, због чега су неке друге активности касниле, али смо сматрали да су приоритет факултети, школе и вртићи за нашу дјецу. Прије десет година започет је пројекат „Урбана Семберија" који подразумијева да се до сваке куће у сваком селу асфалтира пут и обезбједи расвјета, на чему и даље радимо, али ове активности Градске управе се реализују спорије због тога што је Град у међувремену реализовао и републичке задатке - навео је, истичући да ће у Српској са Вукотом Говедарицом на челу свак радити свој посао и обављати своје надлежности у складу са законима, поштено и одговорно.



Кандидат за посланика у НС РС Драган Ђурђевић навео је да током разговора са мјештанима села која обилазе посебну пажњу посвећују приједлозима младих на то шта им највише смета у тренутном систему и шта је то што би спријечило њихов одлазак из Српске.

- Младима је неопходно обезбједити посао, привлачењем инвестиција, односно стварањем повољног привредног амбијента за инвестирање у изградњу фабрика. У томе је сигурна будућност наших грађана - сматра Ђурђевић.

У Рухотини су се представили и кандидати СДС за посланике у НС РС Томица Стојановић, Дарко Митрић и Бранка Савчић, а обратио се и замјеник Министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мила

21.09.2018 09:35

Већ добро позната лица са подмлатком са старом причом и лажним обећањима. Да врате народу, шта? Можда достојанство? Ништа ново, само пароле и политичке варке. Јасно ми је да они хоће и даље причати своју причу али ми није јасно да још увијек могу наћи слушаоце за ту исту причу. Гледам власт се промовише неким новим пројектима, поправљају школе. Коме их поправљају кад сваки иоле нормалан човјек жели отићи одавде и одвести своју дјецу. Све те будуће празне школе биће споменик пропасти и глупости једног народа. Добар народ, вриједан народ, али лаковјеран и брзо заборавља. Тужно како се већ деценијама понавља прича. Тужно да нам је пристигао и унапријед обучени млади кадар са напамет наученим политичким говорима, сад ће старе генерације наставити слушати лажи нове генерације. Зар смо способни за још једну репризу говора, притисака, лажних обећања „часних људи“ свих политичких партија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.09.2018 10:50

Тако је па они да су хтели шта урадити урадили би изградили фабрке по Бијељини, а они су највећи привредни гигант шечерану у Велико Обарској насилно затворили и раднике шутнули на улицу.

Name

Херцеговац

21.09.2018 16:40

Сдс на побједу против снсд.

ОДГОВОРИТЕ