Прст на чело прије гласања!

Срби увек добијају рат, али губе мир.  Ову реченицу, сваки човек чуо је безброј пута, а да ли се и запитао, “зашто”?!

Република Српска 20.09.2018 | 19:30
Прст на чело прије гласања!
У рату смо имали непријатеља, некога против кога смо се борили, страдали, гинули, да би остварили узвишене циљеве! У миру се боримо сами са собом. Односно са мангупима у својим редовима. Са њима или не знамо или не смемо да се суочимо. Пред њима се увек повлачимо.

У рату смо хероји, а у миру кукавице.

Да иронија буде већа, највише се плашимо оних који су најмалобројнији! Другима не дамо ништа што је наше, а својима допуштамо да нас пљачкају, понижавају и газе. Још им аплаудирамо и кличемо!

По навици, за сопствену пропаст кривимо друге, лакше је! Кажемо, не поштују нас довољно. Како ће, када сами себе не поштујемо? После Теслиних проналазака, које без икакве заслуге, приписујемо и себи, једино што смо патентирали, јасте “ продаја гласа”.

И за то очекујемо признање и поштовање?

Заборављамо, да су кроз историју, милиони људи дали свој живот, да би се изборили да неки други имају право гласа. а ми тај глас продајемо за 50-100 КМ!

Основни принцип демократије је, “ један цовек, један глас”. Спојени су глас и човек! Продајом гласа, продајемо себе!

Није ми јасно, шта људи очекују од оних којих, који су их купили?

Било би корисно, да се на некој од ТВ станица у Републици Српској, поново емитује серија” Корени”. Као подсетник, где смо дошли!

Највећа инвестиција у Републици Српској је инвестиција куповине гласова!

Штета што се не признаје у методологији обрачуна ДБП! Били би рекордери, у светским оквирима!

Парадигма стварности у РС је Никола Спитиц, човек који је на црној листи САД због институционалне корупције и злоупотребе јавних финансија.

Другим речима, због пљачке сопственог и свих других народа у РС и БиХ.

У своју одбрану, Шпирић је позвао, ни мање ни више, него Бога! Другог, сведока, који би посведочио о његовом поштењу, није нашао.

Да парадокс буде већи, Шпирић санкције, које је натоварио и својој породици, жели да искористи за скупљање поена, односно гласова!

Поносно истиче, да је све радио у интересу народа и РС, те је зато кажњен!

Ако сам добро схватио Шпирића, највећи интерес Срба јесте, да их власт пљачка, зато се он залаже за одбрану српских националних интереса. Јер Срби су научили претходних 12 година, да им свако мало, власт завлачи руку у џеп, и што би се сада од тога одвикли?

Да би људима било лакше, да схвате сву бесмисао друштва у коме сада зиве, навешћу неколико чињеница!

Није Шпирић оштетио Америку, већ Републику Српску и БиХ. Није пљачкао америчке градјане, него градјане Републике Српске и БиХ. Значи пљачкао је оне који су му дали глас да их представља. И наравно све друге!

Администрација Доналда Трампа, кознила је Шпирића због тога, власт Републике Српске наградила је Спирића стављањем на чело листе за Скупштину Републике Српске! Тако да Шпирић од људи које је опљачкао, тражи глас да настави да их пљачка!

Младен Делић, би на ово само рекао, “људи моји, да ли је то могуће’!

Аутор: Жељко Аврамовић
Политички аналитичар из Београда

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Нада

20.09.2018 17:34

Одавно бољи текст нисам процитала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

20.09.2018 18:29

До сад су људи који гласају за СНСД били арогантни,поносно то изговарали.Сад се види постидјеност и срамота људи у БЛ.То је добар знак.Мислим да су изгубили Бања Луку.Види се по обицним људима.А о омладини да не прицамо.Срамота је бити дио њих.А и ко би нормалан био у њиховој странци,секти или ста ли су постали у медјувремену.

Name

Др

20.09.2018 18:52

Да теxт је ок, само док појединци као ја пису вец годинама невидљива публика остаје нијема док видљива аплаудира на разно разне милионске пљацке. Ево долазе избори изаберимо опет пљацкаце и оне који се ударају српством а купују виле и станове по белосветским дестинацијама износеци тако милијарде насег новца коим смо требали градити фабрике, инфраструктуру, обданиста, улагати у просперитет и напредак. Е то ми нецемо битније је провоцирати, оптузивати, подметати, напакостити другоме. Зато господо зивимо у дну а притоме спинујемо "људи јели то могуце"

Name

мудрост

20.09.2018 19:43

Надо, Човјека ништа не може да поквари као власт. Послије 10 година на власти толико се покваре да не личе на самог себе од прије 10 година. Нису американци случајно законом ограничилии власт предсједника на 10 година. Наш Миле 20 година и још хоће. Срам га било свака нова генерација има бар неколико људи који би могли бити способни и поштени предсједници. Зато народе, 7.10. сви на изборе и дајмо глас за промјене, а то начи Говедарици и Иванићу. Одлазак СНСД-а сам по себи значиће боље сутра.

Name

А СТА БИ НА ОВО РЕКАО

20.09.2018 19:59

ДР АРЧИБАЛД РАЈС

Name

Дадо

20.09.2018 21:43

Какву изјаву сам вецерас цуо у локалу. Нису нас Турска и Аустроугарска раселили ко наса власт. Уууу како тацно и како боли. Сви на изборе 7. Октобра.

Name

Соравиа

21.09.2018 02:36

Надо одавно ниси ништа ни читала.

Name

Ре Дадо

21.09.2018 05:41

А ето опет видиш какци смо као народ .Док смо ту серемо против ЕУ Ната земаља које су нас бомбардовале утвикујемо неке пароле Србија до Токија и онда понитно пуштене главе мјесеxима висимо пред амбасадама тих иссти земаља молечи бога само да добијемо ту визу и да одемо у те земље против који смо толико причали.Умјесто да ко Румуни устанемо урадимо нешто не ми одосмо.Е па шта онда речу ето какви смо болље нисмо ни заслужили.Сад да се деси нешто било шта одма би устали против Бошњака и Хрвата и крв прољевали али кад нас наш хандри онда ајсе Србовачемо ијести слааму а кад сламе неатане ајмо ми у ЕУ .и у САД.А опет Мајка Русија путин тара а нико у Русију.Е зато нам је тако како нам је.

Name

Име

20.09.2018 17:37

хттп://балканс.аљазеера.нет/вијести/кад-би-димитрије-туцовиц-устао-из-гроба

ОДГОВОРИТЕ
Name

балканац

20.09.2018 18:21

Не воле Срби овакве истине о себи.

Name

Презиме

20.09.2018 19:58

Хвала ,Хвала.Запитајмо се озбиљно СВИ

Name

Нострадамус

20.09.2018 17:41

Добар текст потписујем све и једну ријец. Овај текст треба сваки дан три пута да се објављује. Похвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.09.2018 17:43

Зељко Аврамовиц 10+

ОДГОВОРИТЕ
Name

сања

20.09.2018 17:53

Браво за текст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

20.09.2018 17:57

Прст на цело и гласајте за кога хоцете, нека вас купује ко хоце за бесцијење, јер толико себе цијените! Ја нецу гласати, јер нецу зивјети у рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

апел

20.09.2018 19:51

Ја сам у Д па опет гласам. Само јединственим гласањем је могуце збацити диктатора Додика.

Name

Кхал Дрого

20.09.2018 17:58

Администрација САД је овог Шпирића ставила на црну листу, јер им се може. Силник битише по једноставном начелу, ако неко покаже непослушност, не ради како му се каже, посегнуће за топузом, сила Бога не моли. И то је тако, ако неки мисли да је то ради добробити грађана Српске, ето љути су што је овај склон корупцији, наиван је. И други су осјетили топуз силника, уосталом и СДС, и они не због неких гријеха, него јер су тада били непослушни. Покушаја куповине гласове ће бити, на разне начине, али и бирачи су ти у коначници који ће одлучити коме ће дати глас. Оно што би било добро је да се понови одлична излазност (60% за Српску ђутуре) са локалних избора 2016-е, па и боља. И сви би требали, морали изаћи на изборе, оправдање може бити само да их нека велика невоља спречи, вјерујем и надам се да ће бити добар одзив. Иначе, неке политичке опције потцјењују интелект бирача, то показује и кампања и прича коју настоје продати. Како год, надајмо се добром одзиву, па неко побиједи најбољи, или најмање лош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

20.09.2018 18:47

Е мој кнал дрого теби једино до сада овај текст не ваља. Ако вец окривљујес Амере јер су сила засто онда не осудис и нас резим који користи силу.Вјероватно си цуо ону народну пословицу али мозда је јос ниси схватио која гласи:КЛИН СЕ КЛИНОМ ИЗБИЈА;Мозда науцис ову пословицу није дуга.

Name

мудрост,

20.09.2018 19:15

Е мој Кхал Драго, Стил јер им се може како ти кажеш, у нацрњем овлику користи постојећа власт Републике Српске оличена у странци СНСД и шефу странке Додику. Додик отворено, пред ошима јавности, пријети пензионерима и младима и каже ако нису дио власти неће имати никаква права. Каже да пензионер који не гласа за њега ће морати вратити 100 КМ. Не даје он то из свога чепа, већ из народног буџета. Да се не пише о другим стварима. Што се тиче Шпирића, нек се стиди и покаже те своје пројекте и оног ко је имао корист од њих. Ако су формално постојали ти пројекти опет су плаћени из будђета. Кад су у питању санкције буди убијеђен да за то постоје докази и оправдан разлог. Стати у одбрану појединаца којима су изречене санкције значи дати сагласност да и даље пљачкају свој народ. Има још Шпирића у СНСД-у. Кад је у питању излазност на Изборе Кехал Драго са твојим ставом се слажем. Масовно изаћи на изборе и великом већином црвеној багри рећи дота је било и вама је крај. Промјене су саме по себи фактор и енергија развоја. Зато промјенама до сигурног бољитка.

Name

РЕ Кхал Дрого

20.09.2018 22:39

Види,види резимског бота како мијења страну полако.

Name

Цоа

20.09.2018 18:05

Вец сам се упласио да сам једини који овде овако размисља. Хвала за текст, и аутору и Вама

ОДГОВОРИТЕ
Name

13

20.09.2018 18:07

Јел се Бог јавио да потврди Спирицу његову невиност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.09.2018 19:31

Ево сад ће. Мало је заузет ових дана.

Name

Е па јеб... га

20.09.2018 18:20

Мало смо застранили пола пола а као друкције је у америци енглеској итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.09.2018 19:21

Ми смо мало застранили а ти 100%.Вазно је да ти за све имас одговор. Овај текст Аврамовица је врх интелегенције.

Name

реКхал Дрого

20.09.2018 18:36

Одличан текст и сто процентна истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

20.09.2018 18:38

Сурово, истинито! Браво за текст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

20.09.2018 19:02

Да , глупљег и поноснијег народа нема.

Name

Рале

20.09.2018 18:40

Све је истина,али назалост корјени све глупости и зла су у људским главама,накарадним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зао

20.09.2018 19:07

Зао ми је што живимо у овом људском блату а предивној природи. И да се зна дјецу вам опростити нећемо . Правда за Давида , правда за сву нашу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

20.09.2018 19:07

Хвала зељку аврамовицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало ли је...

20.09.2018 19:08

....и сувишно било шта још писати. Тачно је да страни фактор некада патриоте једне мале, па и велике, "неподобне" земље кажњава санкцијама али овдје се не ради о патриоти. Свака част аутору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пффф

20.09.2018 19:12

Треба ставити прст на цело али људи су кратке памети и брзо забораве да прије ове власти су били ти исти из опозиције на власти ии да су ваљали не бих отисли са власти крало се и саком и капом радници били не пријављени расуло сад хоце опет ти исти на власт.Ова садасња власт је катастрофална али и ако се промјени власт нема ту напредка опет исти од прије долазе паметнији нису сигурно него сто су били прије 20год.За младог цовјека који хоце да формира породицу да ради нормално и да зиви нормално најбоље је да дигне сидро одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.09.2018 19:59

По теби најбоље да укинемо изборе и да Додо и Цизмица владају дозивотно, док се сви не иселимо или умремо???

Name

Нострадамус

20.09.2018 20:32

Нису ови прије били на власти Говедарица није био на власти. СДС се промијенио они из Сдс који су били на власти су у СНСД.

Name

Петар

20.09.2018 21:03

Сто цес ици Боту.ти си на будзету!

Name

ре Петар

20.09.2018 22:01

Реце Петар који је на будзету.

Name

Ре Пффф

20.09.2018 22:45

Да , али прије 20 година За плату могао узети 800 кутија цигара а сад мозес 150, Могао си купити 700 векни хљеба а сад 350 . итд и ста ти то говори. Само немој реци да је била криза па сви оскудјевају . Како зиве тајкуни и политицари .

Name

Внм

20.09.2018 19:13

Изадјимо људи на изборе! ГЛАСАЈМО ЗА ПРОМЈЕНЕ.. ДА НАМ НАРОД НЕ ОДЛАЗИ...ДА ЗИВИМО НОРМАЛНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

20.09.2018 19:34

ВАЉДА ЋЕ СРБИ СКОНТАТИ АКО НЕ СКОНТАТИ ОВАЈ ТАКСТ НЕМА ВЕЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ууùииии

20.09.2018 19:40

Никад нисмо.имали. непријатеља Само никад нисмо знали.изабрат страну . Јебала нас русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

20.09.2018 19:56

Хвала на тексту. Ово треба сви Срби да процитају, а није сувисно ни другим нацијама, корисно је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

20.09.2018 19:58

Надам се да је конацно свима јасно wкуда нас воде ови који данас владају. крајње је вријеме да оду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован

20.09.2018 20:23

Изузетно је вазно изаци на изборе и оловком пресудити овој репресији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

20.09.2018 20:32

ЦУЈ ЗАБРАНИЛИ.МУ УЛАЗ У ..САД.. ПА СТА ЦЕ ОН У АМЕРИЦИ. ОСИМ КАО ТУРИСТ..А И ТО 98 ПОСТО ЉУДИ НЕМОГУ СЕНИ ДА ПРИУСТЕ.. НАРОД НЕМА ХЉЕБА А ОН БИ КО МАЛО У УСА...СМЈЕСНО..ТО УСТВАРИ ГОВОРИ КО СМО МИ ОБИЦНИ НАРОД...ХМ..МИ СМО ОБИЦНИ А ОНИ НЕОБИЦНИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

21.09.2018 04:26

А ти као немас хлеба а имас интернет

Name

ДОДО

20.09.2018 20:42

ПРАВО ЛИЦЕ ДОДИКОВО!!! хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.09.2018 20:56

Зато ја не стављам прст на чело нити се хватам за главу. Једноставно ми је исто Рудоња или Медоња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

21.09.2018 04:25

Тако је

Name

Мами

20.09.2018 21:10

Одличан текст Жељко. Управо тако, Шпирић коруптиван а на листи!!!??? Ко је блесав? Народ који њему даје глас! И тако сви редом из владајуће гарнитуре

ОДГОВОРИТЕ
Name

не сери

21.09.2018 04:36

Шпирке је опозиција у Бејха

Name

ОДАВНО

20.09.2018 21:58

ПРСТ НА ЦЕЛУ И ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ, ЗА КОГА ГЛАСАТИ КАДА СУ СВИ У ПАР ДЕКА. ВЛАДАЈУЦИ НЕ ДОЛАЗЕ У ОБЗИР ЈЕР СУ НАС УНИСТИЛИ А ОПОЗИЦИЈА?! КАДА ВИДИМ КО ЈЕ ОКО ВОДЕЦИХ У СТРАНКАМА, ЗЕЛУДАЦ МИ СЕ ОКРЕНЕ ЈЕР СУ ИЛИ ПРЕЛЕТАЦИ ИЛИ ДОКАЗАНИ КОРИСТОЉУБИВЦИ ЉИГАВЦИ ИЛИ НЕСКОЛОВАНИ КРКАНИ КОЈИ ЦЕ НАМ КАО НЕСТО БОЉЕ ДОНИЈЕТИ.ЊИХ И НЕ МОРАМ НАБРАЈАТИ ЈЕР ВЈЕРОВАТНО НЕЦЕТЕ ОБЈАВИТИ КОМЕНТАР ПА САМО ГУБИМ И ВРИЈЕМЕ И НЕРВЕ..ЈАДНИ МИ,САМО ТО МОГУ РЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеград

21.09.2018 03:43

Гласајте људи за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

21.09.2018 03:48

Гласаци изадите на изборе. Како ова замља код оволико природног богадства успјева да буде сиромасна? Једино крадом и то јавно - сви знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

21.09.2018 05:01

Браво...сто прије схватимо колико смо лоси...прије цемо поцети да се поправљамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АРИ

21.09.2018 05:20

Текст је добар.Ја имам 500 радника фитма стара двадесет пет.год.Морате схватити једно да мали број људи је паметно, није свако које образован и паметан тоје велика разлика.Штосу амери ограничили да мозес бити предсједник два пута.Друго људи се уморе покваре ушеме поцну се бавити лоповлуком и само размисљају гдјеце ста настимати и украсти.А незнам какав је то затуцан поданицки народ да све ово моза трпити.Ја тврдим да непостоји поданицка нација косто смо ми срби.Нас представљају људи које ми изаберемо и заслузимо то сто имамо.Глупи народе дозови се упамет возање хеликоптером је тросење васег новца изградња путева и којекакви болница задузење и врацање насих унука а преко путева болница тусу разлике у цијени 50% тај новац директно преко изводаца иде њима у приватне ђепове.Један примјер доприноси на плате 65% порез на добит 10% засто преко дивиденде платис 10% и нормално дизес новац носис вани и тако се подкрада дрзава .Примјер неке развијене земље ЕУ доприноси на плату 40% порез на добит од .40% до 70% у троскове иде све па и путницка аута и нормално да онда људиулсзу ане коднас гдје мијења законе по потреби.Више слузбених листова и измјена закона него Југа откад постоји .На крају нмојте заборавити дасмо јако примитивни арогантни надобудни јако неписмени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

21.09.2018 09:39

А који су то рат добили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

историцар

21.09.2018 12:14

У српским митовима све су побједе,народ који има идеализовану историју.

Name

БОБА

21.09.2018 12:17

ОВАЈ ТЕКСТ ЈЕ ЧИСТА ДЕСЕТКА.ОВАКО РАЗМИШЉА СВАКИ НОРМАЛАН ЧОВЈЕК КОЈИ ЈЕ ЧИСТ ПРЕД БОГОМ.ОБИЧНО НАС ТРУЈУ РАЗНИ МЕШЕТАРИ СА ОВИХ ПРОСТОРА КОЈИ ЖИВЕ У БЕОГРАДУ И РАЗНИ БЕОГРАДСКИ ПЛАЋЕНИЦИ ЗАТО САМ ПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕНА ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ