Побољшати улогу жена у друштву

Потпредсједница Српске демократске странке и шеф Клуба посланика СДС у Представничком дому ПСБиХ, Александра Пандуревић, у изјави за руске медије, истакла је значај потребе унапређења положаја жена у друштвеном, политичком и економском смислу.

Република Српска 20.09.2018 | 11:41
Побољшати улогу жена у друштву
Пандуревићева, на позив предсједнице Савјета Федерације Горњег дома парламента Руске Федерације Валентине Матвијенко, учествује у раду другог Евроазијског форума жена који се одржава у Санкт Петербургу.

„Није довољно имати стратегије које укључују равноправност жене, него је потребно свакодневно радити на њиховој истинској равноправности. Савремена жена носи велики терет и потребно је оснажити њену улогу у свим областима друштва, али и ојачати економски статус“, казала је Пандуревићева руским медијима.



Она је истакла да је фасцинирана колико је Руска Федерација у посљедњих 10-15 година учинила много на политици родне равноправности, али и јачању улоге мајчинства и побољшању услова за наталитет и политику младих.

„Надам се да ће и наша земља у своје законодавство пресликати руске законе који су довели до брзог побољшања демографске слике, већег станадарда породица и бољих услова за младе“, истакла је Пандуревићева.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мушки шовинизам

20.09.2018 12:32

Је реалност нашег времена, јер жена са истом школом и раме уз раме је и у као по правилу, доста лошије плаћена. Зашто се нон-стоп женама набија на нос задатак за пораст демографије, као да су оне кривци?.. Држава је задужена за приходе и финансије, да људи могу слободно планирати бракове и породице. Нека они обезбиједе привредну и друштвену климу, а људима дати слободу око избора броја дјеце. Нисмо ми жене, машине за рађање по наредби власти, доста смо слобода изгубили и тако... Која год власт да буде, мушки шовинизам ће опстати на овим просторима, положај жене ће бити сличан, јер су урушени сви услови и погажене норме по питању равноправности уопште, поготово личних слобода појединца...

ОДГОВОРИТЕ