Народ ће бирати пут развоја РС

„Пред нама су два пута: пут нестанка и пут опстанка. И сигуран сам да ће народ Републике Српске 7. октобра бирати опстанак, да ће бирати политику стабилности, напретка, развоја и јединства, чији су гаранти Младен Иванић и Вукота Говедарица“, рекао је вечерас на трибини у Зворнику предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

Република Српска 19.09.2018 | 21:57
Народ ће бирати пут развоја РС
„Циљ ПДП-а је свеобухватна обнова Српске и зато смо тачно годину дана прије избора представили Програм обнове Републике Српске, капитални документ који садржи рјешења за економски, морални, демографски, политички опоравак. Наш циљ је да коначно наш народ живи у друштву у којем има посла, достојанства и правде!“, закључио је Бореновић.



Носилац листе ПДП-а за НСРС из Изборне јединице 7 Драган Галић рекао је да је обавеза нове власти након 7.октобра да омогући праведнију буџетску расподјелу:
„Док су читаве породице незапослене, млади нам одлазе из земље, појединци зарађују десетине хиљада марака зато што су министри, помоћници, чланови по неколико управних и надзорних одбора, те обављају друге јавне функције. Наша политичка, али и људска обавеза је да то промијенимо и да законски регулошемо да се из буџета може примати само једна плата“.

Дарко Пашалић, кандидат ПДП-а за НСРС из Зворника истакао је да ПДП Прогамом обнове Републике Српске предвиђа транспарентно трошење народног новца:
„Доста су се појединци богатили преко сумњивих јавних набавки, доста је ваш новац ишао у џепове разноразних тајкуна. Након 7. октобра свака набавка виша од 1000 КМ биће јавно приказана. Заслужујемо да знамо гдје се троши наш новац. Транспарентно или никако“, нагласио је Пашалић.

Снежана Стојановић, кандидаткиња ПДП-а из Братунца истакла је важност изласка на изборе:

„Само ако изађемо на изборе у великом броју биће смањена могућност манипулације. Сваки глас је битан. Сваки глас одређује будућност свих нас. Одлучује будућност наше дјеце, а морамо бринути какво друштво и перспективу им нудимо и остављамо“, рекла је Стојановићева.



„Питају ме људи зашто сам у политици? А ја питам: зашто је мој рођак рођак морао затворити фарму и отићи у Словенију? Ко није обезбиједио пристојну откупну цијену његових производа и како то да није у 21. вијеку имао пут до села? Питам зашто сваки дан млади људи одлазе? Није поштено да млади људи не могу да стекну ни приправнички стаж ако нису блиски власти. Мене води виши интерес и жеља да живим у својој земљи, останем и борим се“, рекао је Митар Видаковић, кандидат ПДП-а за НСРС из Зворника.

Горан Шкиљевић, кандидат ПДП-а за Парламент БиХ из ИЈ 3 рекао је једина политика СНСД-а и њихових коалиционих партнера богаћења властодржаца и њима блиских, на уштрб народа и Српске.



БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Упоран

19.09.2018 20:32

Једина поштена и искрена опозиција преварантима. Зивио ПДП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

20.09.2018 06:29

Хахаха... Зато Огњен Вепар из СНСД-а каже да су његови људи у бирачким одборима испред ПДП-а. Пашалићев отац истакнути СНСД-овац, а он као опозиција, дајте, молим вас, не просипајте шупљу причу.

Name

Марко

20.09.2018 07:14

Кукавичје јаје је ПДП у Зворнику. Син Стеве Пашалића (окорелог СНСД-овца) води ПДП у Зворнику.

Name

ре Синиша

20.09.2018 07:30

Нема од тога ништа пријатељу... Ти си јасно ко дан ,,бот". ПДП је најбоља опција за Зворник.

Name

ре Марко

20.09.2018 08:08

Ко год зна Дарка Пашалића зна и колико је човјек против Снсд. Зато не се.. пуно.

Name

МИЛАН

20.09.2018 08:32

Пашалићи су од оснивања ПДП-а у Зворнику!

Name

ЗВОРНИК

19.09.2018 20:58

Ђаба се окупљате, кад је цијена празноглавог гласача у тој несретној насеобини коштала дебелог 50 КМ по глави и тишина 2 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

20.09.2018 06:46

Република Српска је дрзава Српског народа и свих добронамјерних људи!

Name

Нема дилеме

19.09.2018 21:45

Пдп је заиста најчаснија опција у Зворнику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема предаје

19.09.2018 22:00

ПДП имате мој глас. Скидамо лопове са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дацх

20.09.2018 06:24

Напријед Младене и Вукота. Пуно сте бољи кандидати од оно двоје лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда и истина за Српску

20.09.2018 06:38

Тврдим да Баја и Биса у РС покушавају створити дојам да ствари иду добро, да земља ради, расте и напредује, а да је "сурова стварност другачија"... Данас и до избора уочавам да СзП креће с израдом новог програма, програма који на платформи социјалдемократије људима у РС треба понудити бољи живот, РС учинити динамичном и дигиталном земљом 21. вијека, земљом која зна и може“, рекли су сви заједно из СзП, позвавши "све да заједно кренемо на пут трансформације РС у модерну, успјешну и сретну земљу". Дојам је када се пред Европом покушавате приказати као модерни, умивени, европски политичари, а стварност је када у РС покушавате ревидирати историју и затрти антифашизам. Дојам је када покушаваш приказати да је у ВЛАДИ све добро и да се управља кризом, а стварност је када до сада не знаш и ниси објавио ни један једини податак из теВЛАДЕ, када се скрива истина од јавности и не пристајеш на повјеренство око ВЛАДЕ које би требало расвијетлити стварност. Дојам је и када говориш да ћеш ријешити проблем СУДА И ПРАВОСУЂА , када то говориш шест мјесеци и када након тога не сазовеш ни једну сједницу да би рекао КО УБИ ОЦУ СИНА. Сматрам да је то разлика између онога што се у РС "покушава створити као дојам и сурове стварности". Људи су изгубили повјерење јер виде да је могуће преко ноћи промијенити политички курс да би се дигла рука за актуалну Владу и оставио мандат владајућим. Додајем, да је "могуће промијенити слику у правосуђу само ако некоме уовом тренутку одговара". РС се не смије понашати као игралиште увријеђених дјечака. Заказао и систем грађанске заштите.... покушава се створити слика како је идеално. Није идеално, јер да је, министар ЛУКАЧ И КАМАРИЛА, и људи који су судјеловали у ланцу заповједништва би поднијели оставке“, толики су пропусти у МУП-у ....невиђених размјера ...НАРОД ТРГА поручује да се РС не смије понашати као "игралиште увријеђених дјечака који се свађају, демонстрирају каприц, а онда се надмећу ко више воли министра ЛУКАЧА не би ли га задржали на тој позицији. Мора СзП ухватити "нови смјер" за РС - нови пута изградње, повјерења и враћање нових, али старих вриједности демокрације. Сматрам да сво грађнство у РС има задатак направити "савез са свим људима" у РС који желе добро - радницима, пензионерима, обртницима, научницима, ученицима, СДС - овцима али и онима који то нису - циљ је направити нови пут, нови смјер, програм и повјерење за све људе, али заједно с људима. РС је ове године РС напустило 20.000 људи, дугови у здравству се попели на НЕВИЂЕНЕ ЦИФРЕ У КМ, да су листе чекања пет пута веће него у времену када је ОВА ВЛАСТ ОБЕЋАВАЛА ДРУГО, јавни дуг је висок, а каматна стопа задуживања све неповољнија.....ПРАВУ ЦИФРУ О ТОМЕ НЕ ЗНАМО...САМО ЛАЖУ...ЗАДУЖУЈУ..ЛАЖУ...СНСД неће реформирати образовање, мислим да је то свима у овом тренутку у РС јасно. ПА ЗАШТО СУ НАМ НМИНОВНЕ ПРОМЈЕНЕ КА БОЉЕМ СУТРА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОМЈЕНЕ НЕМИНОВНЕ

20.09.2018 06:42

Друштво у којем нема сиромаштва јесте оно које има најплеменитија начела. Велији Баја/Биса/Тегелтија “ 2 оца и мајка” пљачке у РС. Каже СНСД, наставимо наш БАЈА се може зауставити ? Па да видимо како је Баја почео, онда ћемо знати гдје је ће можда КОНАЧНО СТАТИ. Коме још није јасно да ЦИА управља РС/ФЕДЕРАЦИЈОМ (ј. БиХ), као и свим земљама источне Еуропе ? Програм пљачке превођење и приватизације направљен је по моделима ММФ и Свјетске банке по упутама њиховог агента у Београду и сарадника Анте Марковића, Јеффреy Сацхса, у договору с врхом ЦК СКЈ, Антом Марковићем и представником картела банкара Георге Соросом и ЦИА тачније органзацијом ЦИА званој НЕД. ПА ЗАР НАШ ШЕФ БАЈА НИЈЕ ВЕЛИКИ ПОБОРНИК АНТЕ МАРКОВИЋА - па то упућује да је он сорошевац а не јадни и убоги Давор са окупљеним грађанством на Давидовом тргу. Поставља се питање зашто је Баја/Биса наставили по том “југославенском” програму након осамостаљена РС ? Добро питање ? Зашто је ВЕЛИКИ ШЕФ У РС дозволио да операције пљачке народа, ПРЕВОЂЕЊЕ , ПРИВАТИЗАЦИЈА, БЛОКАДА Бобар, Павловића банки... буду централни економски програм, утврђен законима РС и праксом у РС ако су они настали у Југославији ? СНСД , ДНС, СП су агенти приватних банкара, ММФ, Свјетске банке, ЕБРД и сличних. ОВО ОДГОВОРНО ТВРДИМ. Донедавно сам био у једној о поменутих странака...али касно схватио шта они ЗАЈЕДНИЧКИ ОСМИШЉАВАЈУ а онда ампутирају СзП. Проводити банкарске одлуке о одузимању све имовине грађанима РС захтјева продавање лажне наде и умирења “стада” прије покретања програма масовних деложација, с циљем да грађани у миру чекају свој економски крах. Да би се то остварило, банкарски слугани СНСД и ДНС , морају продавати лажне економске приче економски нешколованом народу што и није велика мудрост, освојити парламентарне изборе и тек онда у миру отети грађанима домове, увођењем пореза на некретнине , пореза на акцизе, пореза на путеве, бацати маглу да граде путеве, нове болнице...из чега и од кога? Кредит без покрића породице Додик– износ кредита – БАСНОСНОВНО ВЕЛИКИ ЕУР увећано за уговорне камате по промјењивој каматној стопи бар 3 % годишње од дана првог кориштења кредита. За упућене, јасно је да се ради о изнимно ниској каматној стопи. А ЊИХОВО БОГАТСТВО ЕНОРМНО РАСТЕ ДО НЕБЕСА. Није Баја једини...има њих још...доће и они једног лијрпог дана на ТАПЕТ. КАКО ОВОМЕ СТАТИ У КРАЈ и КАДА? ЕКОНОСКИ програм СНСД -а не постоји, постоји муцање и продавање магле ! Излаз из ове економске збрке је нш глас ЗАЈЕДНО НАРОДЕ ! СНСД и ДНС( као највеће странке за сада) и све странке "послушници" у СКУПШТИНИ РС морају нестати с политичке сцене нашим гласом ЗАЈЕДНО НАРОДЕ ! Ако то не учинимо, бићемо присиљени по програму ММФ, Свјетске банке и других, предати наше НАШ ПРОСПЕРИТЕТ И БУДУЋНОСТ ( засада је све ужасно "ЦРНО/ЗАМАГЉЕНО"). Слобода нам даје право да радимо, имамо и одлучујемо Српска слога оних КОЈИ ТРЕБАЈУ ДОЋИ (а смјенити МАФИЈАШКО ДРУШТВО) је побједа, побједа на парламентарним изборима грађана је слобода ! На крају МОЛИМ БОТОВЕ НА МРЕЖИ ДА НЕ ОПСТРУИШУ ЈЕР СУ ЗАЉУБЉЕНИЦИ ВЕЛИКО ШЕФА БАЈЕ И ЗАСАД "МОЋНИКА". НАРОД ЈЕ ИПАК СВЕ СХВАТИО. МИСЛИМО НА ВРИЈЕМЕ КОЈЕ ПОЛАКО ИСТИЋЕ и још једино само ово: грађанство мора имати само јасан одговором на питање, КАКО СВИ (БЕЗ ОБЗИРА НА ПАРТИЈСКУ ПРИПАДНОСТ) МОЖЕМО ПОМОЋИ ДАВИДОВОМ ТРГУ, КАО И ОСТАЛИМ ТРГОВИМ РС ГДЈЕ НАРОД ТРАЖ НЕМИНОВНЕ ПРОМЈЕНЕ ЈЕР НАМ ГОРЕ ПОМЕНУТИ НЕ ОДГОВОРИШЕ ШТА БИ ТРЕАЛО БИТИ ИСТИНИТО И ПРАВЕДНО?

ОДГОВОРИТЕ