Велика подршка ДНС-у на Романији

Демократски народни савез на трибини у Источном Новом Сарајеву представио кандидате за предстојеће изборе. Павић: Спремни за задатке и хоћемо функцију председника Владе

Република Српска 19.09.2018 | 21:18
Велика подршка ДНС-у на Романији
Демократски народни савез у Источном Новом Сарајеву одржао је велику предизборну трибину ДНС на којој су представљени кандидати за све нивое власти са подручја Сарајевско-романијске регије.

Председник ДНС, Марко Павић, поручио је да је локал патриота и да подржава младе који желе да граде свој крај.

- Ове године ДНС је постао пунолетан, сада смо спремни за све задатке који су пред нама и зато сад желимо функцију председника Владе, јер је дошло време да чувамо Републику Српску и градимо је. Имамо визију развоја - рекао је Павић, додајући да ДНС жели боље сутра и да је уверен да ће људи препознати њихов став који сваком пружа руку.

Он је поручио да ДНС не дозвољава одступање од принципа, и да се поносе прошлошћу и својим одлукама.

- Били смо са вама и у рату и у миру, гласали против укидања војске Републике Српске и увек смо имали храброст да кажемо свој став. Тако је и са резолуцијом о Сребреници, ми смо свој став о том рекли 2004. године када смо гласали против те резолуције - подсетио је Павић, и истакао да је комуникација људи из ДНС културна и нормална али и врло одлучна у борби за своје циљеве и да то грађани знају.

Председник ДНС је истакао да људи из ДНС нема у жутој штампи, јер се они боре против криминала, да се посао на руководећим местима даје одговорним људима.

- Зато кажем да ови људи могу да воде овај регион. За ове изборе нудимо добар програм, на првом месту то је економија и запошљавање јер желимо опоравити Српску и буџете наших грађана. То је начин да спречимо одлазак младих. На другом месту је очување Српске, која мора имати своју перспективу и ДНС може водити РС. Очекујемо велико поверење гласача и доказаћемо да знамо да радимо - уверен је лидер ДНС.

Павић је подсетио да странка на овим изборима очекује 107.000 гласова, 15 посланика у Народној скупштини РС и два посланика у Представничком дому ПС БиХ. Изразио је уверење да ће Сарајевско-романијска регија имати једног посланика за НС РС и једног за Представнички дом Парламента БиХ.

- То ће бити довољно да ви будете заступљени квалитетно. Народу је доста прошлости, желимо будућност. Визија будућности нас разликује од осталих, бринемо за народ и служимо њему. Ви сте једини коме ми полажемо рачуне. Странаца се не бојимо, јер своје ставове црпимо из народа и није их тешко презентовати. Увек смо спремни да станемо пред све људе и бранимо Српску. Држимо се својих речи - рекао је Павић.



Демократски народни савез има пуно пријатеља у окружењу и свету, али младе и амбициозне људе који хоће да раде.

- Ја ћу им пљескати након избора, јер кад се Козара и Романија удруже, то је јаче од челика и зато будите уз нас 7. 10. јер се не боримо за власт него да служимо народу - поручио је на крају Павић.

Александар Главаш, носилац листе кандидата за Народну скупштину РС, очекује победу на октобарским изборима. Он је подсетио на дане када се тешко стварала Република Српска, рекавши да је време да ДНС коначно преузме контролу у многим областима, да чува природне ресурсе, усклађује потребе тржишта и профила које поседује.

- То нам је императив, чим се заврше избори ми почињемо да радимо и да се спремамо за локалне изборе и ја ћу, као посланик бити ту - рекао је Главаш.

Носилац листе за Представнички дом ПС БиХ Ненад Нешић је рекао да овај скуп говори да су људи ДНС из овог региона били у праву када су говорили да су јаки.

- На сваком кораку се само чује ДНС и људи кажу да смо постали магнет јер делима показујемо како треба да се ради. Ниједан педаљ Републике Српске нисам запоставио али своју Романију нисам никада заборавио. Многи пројекти су чекали ДНС - рекао је Нешић, истичући да људи из ДНС, без обзира на то који посао обављали раде према потребама локалних заједница и одговорно према потребама грађана.



До локалних избора ДНС ће, рекао је Нешић, бити најснажнији фактор на Романији. Он је позвао своје суграђане да подрже кандидате ДНС на октобарским изборима јер од својих принципа и политика ДНС, нагласио је он, никада неће одустати.

Потпредседник ДНС Милан Радовић је присутнима пренео поздраве из Изборне јединице три и изразио уверење да ће ДНС имати најбољи резултат и да му је због тога срце пуно.

- Ја сам рођен овде, али сам морао да одем и све ћу урадити да никад више нико не оде. Срећан сам што је председник Павић овде јер он нас учи свему. Поносан сам што стојим овде са овим људима, мојим саборцима - истакао је Радовић, истичући да ДНС има најбоље људе, има програм у којем су економија и људи у центру страначких политика.

ДНС требају одговорни људи и ми те људе имамо, рекао је Радовић, и позвао присутне да свој глас дају ДНС, јер ДНС ради за народ.

Дарко Бањац, потпредседник ДНС, изјавио оно што ДНС каже то и уради, те да људи из странке дијалогом решавају проблеме.

- Желимо заједно са вама водити РС у боље сутра. ДНС је тим у којем свако има своје место, а на челу тима је Марко Павић. Тај тим са вама води Српску у боље сутра. У том тиму су и Главаш и Нешић - истакао је Бањац, додајући да желе да буду одговорни према националној политици.

Симпатизери и чланови ДНС



Прва партија у региону

У име Општинског одбора ДНС Источно Сарајево обратила се Биљана Ристић која је рекла да с обзиром на посећеност трибине ДНС није трећа, него прва партија Сарајевко-романијске регије.

- Овде смо да гледамо у очи народу, да чујемо њихов глас и њихове потребе, да чујемо шта младима треба. Овде се види раст ДНС и сада нас се сви плаше. Радимо већ годину дана јер желимо бољу Републику Српску. Желим да сви остану овде, да живе овде јер је крајње време да градимо заједно будућност, јачамо економију, јер без тога нема радних места - рекла је Ристићева.

Сигуран у победу

Александар Главаш, носилац листе кандидата за Народну скупштину РС, рекао је да је, због самог погледа на препуну дворану у Источном Новом Сарајеву, сигуран у победу ДНС 7. октобра.

- Пре четири године сам се борио за Ненада Нешића да буде посланик, није тада постао посланик, али је најбољи изасланик из овог региона којег имамо. И сада треба да гласамо за њега јер треба у Сарајеву бранити Републику Српску - поручио је Главаш, рекавши да ће се посланици са овога подручја залагати за економију, за бољи живот младих, за боље образовање, али и бољи наталитет.



Политика одговорности

Потпредседник ДНС Дарко Бањац је поручио окупљенима да ДНС националну политику живи са грађанима.

- То је за нас политика одговорности. Другу отаџбину немамо. Подржите посебно листу за Парламент БиХ и то не само због Нешића, него због јединства које нам је потребно више него икад - рекао је Бањац уверен да ће ДНС на октобарским изборима направити историјски резултат и да ће у том случају ДНС имати и председника Владе.

- Одговорно за ДНС - рекао је Бањац на крају.

(Новости)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Гласач за промјене

19.09.2018 19:34

Само ви гласајте, а купују се станови у Београду на води...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

19.09.2018 19:43

Гласам за Милана Радовиц

Name

Ре Сања

19.09.2018 20:06

Тако и треба. То је цовјек кога је Додик послао да вам води политику, посто васа странка нема бар једно цестито име.

Name

Ре

19.09.2018 21:06

Ста би са становима од Дарка, хоце ли их успјети укњизити? Дзабе се цовјек продао, није трансфер плацен. Оно, користи их, али не мозе располагати са њима.

Name

Стане

20.09.2018 06:12

Јел ово Звезда игра са Романијом...невидјени спецктацле,навијаци припити,раздрагани...а далеко је сунце.

Name

СДС

20.09.2018 06:26

Која подрска с Романије и Ист.Сарајева?? Цисте глупости, пуне аутобусе довезли из Приједора, Лактаса, Дубице.... Не могу да вјерујем да смо толико глуп народ да нас свако за нос вуце и да народ нема свој став и мисљење, а ни карактер. Побједа СНСД, ДНС, СП,и којекавих Максимовица иде на руку босњацима из разлога сто би Додик с партнерима за 10 г.укинуо РС, својим понасањем и бахатосцу, криминалом, црном листом, корупцијом, диктатуром, завадио РС с Америком и медјународном заједницом, цијелим свијетом, нема инвеститора, туриста, убиства, итд.... С таквом сортом РС нестаје, размислите о својој будуцности, а знам да арапи масовно купују некретнине по Ист.Сарајеву, ста онда брацо срби??? Гдје цете?? Гдје нема привреде и новца нема ни зивота, млади иду масовно а и стари, лоповлук цвјета и ви хвалите Павица и компанију??? Сјетили се сви Ист.Сарајева пред изборе. Фуј! Ако зелите себи добро и да опстанемо овдје гласат цете за браниоце РС , СзаП, ако сте срби и имате образ и морал.

Name

Ники

19.09.2018 19:35

днс=снсд=пропаст Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

19.09.2018 19:39

САМО ПРОМЈЕНЕ, ОВИ СУН ТОЛИКО КОРИЈЕЊЕ ПУСТИЛИ, ДА СУ СЕ ПРЕСЕЛИЛИ У Београд НА ВОДИ, ОВДЈЕ СУ САМО ПОВРЕМЕНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сицардзије кесадзије

19.09.2018 19:44

Ко вам плаца све ово?Гдје сте нашли паре за сав овај циркус?То ви одговорите а није лоше да говорите да сте уз Додика и Жељку све до сада били и радили по наредјењу Бајином. То не говорите народу јер вас је срамота.Да вам је да народу замазете очи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коалиција

19.09.2018 19:50

Да су паметни па да уђу у коалицију са СзП, одували би све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Днс

19.09.2018 20:01

Ко казе да нецемо?

Name

Ненад

19.09.2018 20:44

ДНС И СНСД нема разлике нисам ни за Сп али ипак радије Сп они су мањи па их је лаксе контролисати

Name

ВРС

20.09.2018 02:14

Никад , члан сам СДС од оснивања , кад би ушли у коалицију са њима , јавно би поцјепо чланску књижицу, НИКАД

Name

Ре Ненад

20.09.2018 05:45

Има у ДНСу квалитетних људи само не могу доћи до изражаја од ухљеба у врху

Name

Ненад

20.09.2018 06:50

Па ако има квалитетних а не могу доци од ухљеба на врху сто су онда са тим врхом 12 година и јос увијек у коалицији. Знаци нема квалитета

Name

Бомбаш

19.09.2018 20:10

Само јако до побједе. Подршка из Бања Луке. И Милан премијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОРИЦА сљива

19.09.2018 20:26

Милан Радовиц је цовјек који долази из привреде гдје се и доказао као веома успјесан менадзер .. Сматрам постављањем Милана Радовица за ПРЕМИЈЕРА је пун погодак.. Цовејк људи зна привреду и вијерујем да це смањити велику незапосленот у РС...

Name

БОБА

19.09.2018 20:17

У ДНС ПАПАК ДО ПАПКА НИ ХАРИЗМЕ НИ ЧОВЈЕКА ШТО ГРЂЕ ТО БОЉЕ.ДА ЛИ ОНИ ВИДЕ ИШТА ОКО СЕБЕ НАРАВНО ДА НЕ.ЗА ЊИХ ЈЕ НАРОД НЕ ПОЗНАНИЦА.ОНИ ВИДЕ САМО ПОЛТРОНЕ И УЛИЗИЦЕ.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Сантрац

19.09.2018 21:21

Гласам за Ненада и Главаса! Поздрав са Пала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавица

20.09.2018 05:34

Гласам за Ацу Станишића, подршка из Лукавице. Ненад је неписмен.

Name

Копито

19.09.2018 21:45

Па кад вам је тако велика подрска, засто је овдје нема? Засто ови хвалоспјеви на коментарима нису као у наруценом теxту у Новостима. То је дакле фазон. Платите текст у новостима а овдје нема те наводне еуфорије. Ста казете партијо придослих папака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

20.09.2018 08:27

Зато сто је ово наш портал

Name

Требиње

19.09.2018 21:47

Велика подрска за великог господина Аца Станисица!Днс до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

20.09.2018 07:22

Ацо Станисиц писмен сто је купио дипломе а Несић који је учио неписмен какве ви глупости писете,

Name

Хахаха

20.09.2018 09:26

Сви ми добро знамо Ко је Ко....

Name

Пале

19.09.2018 21:52

Пале најјаце уз насег цовјека,идемо до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Пале

20.09.2018 16:00

Јебем те неписменог и тебе и Несица , Пале је СДС.

Name

Роки

20.09.2018 03:59

Имам ја једне комшије задужене да праве масу па су задњи мјесец више у аутобусу него кући. Најмање на скупу грађана са Романије. Равићу Равићу јел те то Додик то научио.

ОДГОВОРИТЕ