Полиција одвајала дјечака од игрице

Играј, док ти очи не постану квадратне, био је мото дјечака (12) из покрајине Бајерн, у Њемачкој. Пошто није хтио да прихвати забрану играња Плејштејшена, коју су му прописали родитељи, морала је да реагује полиција.  

Свијет 19.09.2018 | 13:13
Полиција одвајала дјечака од игрице
У мјесту Ајхенау у Баварској позван је полицијски званичник због једног необичног захтјева. Како су испричали из станице, један дванаестогодишњи дјечак толико се фиксирао за своју плејштејшен конзолу, да три дана једва да је спавао и није престајао да игра по 24 часа, пише стерн.де,  преноси Блиц.рс.

У сриједу ујутру прошле недјеље дошло је до свађе између младића и његових родитеља. Пошто је очито да је дјечак зависан од игрица и радије би играо плејштејшен, умјесто да иде у школу, родитељи су позвали полицију у помоћ. Ово је могло у првом тренутку да умири свађу. 

Али већ увече истог дана позвана је полиција поново код исте породице у Ајхенауу. Дјечак је био тако помахнитао од свађе око конзоле, да се истресао на свом оцу.

Чак и када је полиција поново упутила на помирење, дјечак није хтио да се смири и ударио их је. Полиција и родитељи нису имали другог избора, него да одведу дјечака у клинику. Ни приликом превожења до клинике у Минхену није младић сузбио агресију и пружао је “масивни отпор”.

Свјетска здравствена организација препознала је у јуну 2018. године зависност од видео-игрица као болест. По процјени Трговинског удружења за медијску зависнот 0.5 одсто становништва у Њемачкој је зависно од игрица. Прије свега, дјечаци и млади мушкарци. Нарочито су ризичне групе између 12 и 20 година. Процјењује се да на игрице, као и на дуван, алкохол или коцкање, треба увести старосно ограничење.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

19.09.2018 12:12

Има тога и код нас!

ОДГОВОРИТЕ