Анчелоти: Нисам потцијенио Звезду!

Тешко је играти против њене одбране.  Карло Анчелоти, тренер Наполија, рекао је после ремија са Црвеном зведом да нема шта да замери фудбалерима.  Анчелоти први пут није побиједио на "Рајку".  Славни италијански тренер видно незадовољан напустио Звездин стадион.

Фудбал 19.09.2018 | 11:00
Анчелоти: Нисам потцијенио Звезду!
"Мало смо грешили... Утакмицу смо контролисали, а мало је фалило до победе. Доста сам задовољан урађеним, тешко је играти рротив Звездине одбране. Голман је био више пута један на један против наших играча, али нисмо постигли гол".

Анчелоти је оценио игру тима и одговорио на питање да ли је љуут због резултата.

"Нисам љут, жао ми је. Мислим да смо морали да победимо, оцена за тимску игру је шест".

Тренер Наполија је потом прокоментарисо и игру Звезде.

"Звезда је играла како је требало да игра. Преко контранапада... Судија је био добар, али на крају је доста грешио. Још тражимо баланс. Тешко је да се игра после Светског првенства. Пре је био роблем што примамо голове, а сада што их не дајемо".

Анчелоти је истакао да би играо исто да се поново игра меч и закључио да није потценио ривала.

"Нисам их потценио. Хамшик и Мертенс су били уморни. Имамо још шест утакмица, не навијамо ни за кога, већ за себе".

Славио је ту на пенале са Миланом 1988. у магли, као играч. Славио је са Миланом и као тренер, у љето 2006. године.

Чувени Карло Анчелоти овог уторка са Наполијем је ипак однио само бод са Звездиног стадиона, који је прихватио као недовољан.

"Није била наша најбоља утакмица. Имали смо прилике, али промашили смо нека додавања, завршнице... Зато смо мало разочарани, али то је фудбал. Имали смо шансу и требало је да будемо ефикаснији", изјавио је Италијан за ТВ Арена спорт.

У посљедњих пола сата утакмице његов тим играо је у формацији "4-2-4".

"Хтјели смо да побиједимо у овом мечу, имали смо контролу, нападали смо све вријеме, али промашивали смо. Нешто нам је фалило у нападу. Зато смо мало разочарани".

Наполијев циљ остаје исти.

"Желимо да прођемо групу. Тешко је, ово је била прва утакмица и морамо да наставимо даље", додао је Италијан, троструки шампион Европе као тренер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар