Поносни Милојевић смиривао Италијане...!

Милојевић: Леп бод, ово смо и обећали! "Дали смо све од себе и поносан сам", рекао је тренер Звезде после ремија против Наполија.  Мирно спавајте, незгодни смо! Овако ћемо и против Ливерпула и ПСЖ-а! „Неукусно је да причамо о Кафуу“, каже Звездин тренер.

Фудбал 19.09.2018 | 11:15
Поносни Милојевић смиривао Италијане...!
Црвена звезда је ушла у Лигу шампиона освојеним бодом!

Чврстим приступом и одличном игром одбране шампиона Србије, бод је остао на "Маракани", која је овакву утакмицу чекала од 1991. године.

После меча, Звездин тренер Владан Милојевић деловао је исцрпљено као да је играо.

"Леп бод, први после толико година и сигурно да су прве утакмице увек јако тешке. Видели сте преозбиљну екипу Наполија, али то су тимови на овом нивоу. Драго ми је да моји играчи схвате и виде. Мислим да има простора да будемо бољи што се тиче организације игре, али када играте против таквих играча и величина... Ипак се Наполи прошле године константно борио за Скудето", рекао је он за ТВ Арена спорт.

"Дали смо све од себе, што смо и обећали. Поносан сам на играче, као и на дивну атмосферу и публику, амбијент који само наши навијачи знају да направе".

Шта им је рекао одмах после меча?

"Нисам им још рекао ништа. Мислим да у овом тренутку треба да се одморе и рећи ћу им сутра, у сваком случају", додао је Милојевић.

Још једна европска утакмица и још један резултат за дику Владана Милојевића.

Почело је све од оног дуела против Спарте из Прага. Потом, мрежу  црвено-белих на стадиону Рајко Митић нису погађали Келн, ЦСКА Москва, Салцбург. И вечерас најквалитетнији од свих набројаних - Наполи.

Јесте Звезда крварила, али није желела да одустане. Много разлога за задовољство педантног стручњака.

„Лепа фудбалска представа, сигурно је лепо вратити се на овај ниво и имати оваквог ривала. Било је фантастично, моји су утисци феноменални. Свако ко се бави фудбалом, живи за овакве ривале. Шта рећи о Наполију? Врхунски играчи, врхунски тренер. Боре се годинама за 'скудето'. Имали смо план. Много тога смо доброг урадили. Потребно је да видимо где смо. Имамо само једног или два играча из Лиге шампиона. Могу да будем задовољан. Знали смо да ће Наполи имати посед. Они то имају и против Лација, Фјорентине, Милана… Покушали смо да их угрозимо преко контри. На почетку смо лако губили лопту. То су неке ствари које ће се поправити. Честитам играчима и навијачима. Отишла је лепа слика Србије и Београда. А ми се окрећемо другим утакмицама“, поручио је Владан Милојевић.

Италијански колега је честитао Милојевићу на ремију и питао га да ли је очекивао бољи Наполи.

„Они су и у претходним мечевима играли на овакав начин… Они имају велики ростер, није битно да ли играју Руиз или Хамшик. Очекивали смо овакве нападе. Желели смо да се одбранимо, а после да урадимо нешто више."

Звезда је узела бод и остварила неки мини циљ, а то је да се помакне од нуле.

„Нама је прва утакмица после 26 година у оваквом такмичењу. Када неког упознате после 26 година није вам свеједно. Много ћемо научити од оваквих екипа. Немојте да прејудицирамо неке ствари, да причамо како су сви они од крви и меса… Да причамо какав Наполи, какав ПСЖ… Да, они су бољи од нас, али немојте да причамо о томе, да ли ћемо узети бод или 15 бода“.

Италијани су  поставили директно питање - можемо ли да мирно спавамо, да ли ће Црвена звезда играти овако против Ливерпула и ПСЖ-а?

„Мирно спавајте. Незгодна смо екипа“.

Још мало је анализирао грешке у свом тиму.

„Некада вас ривал натера да погрешите. Они имају фантастичан пресинг са брзим играчима. Невероватни су. Тако су позиционирани да вас одмах кажњавају. Покушавам то стално да причам. Наше првенство са овим нема везе. Није само реч о квалитету, већ о начину игре. Овде имате савремени фудбал, пасове по вертикали. Код нас у Србији би Албиол и Кулибали играли офанзивне везне“.

Звездин тренер је истакао да је са Боаћијем све уреду и објаснио изостанак Кафуа.

„Не волим да причам о играчима који не играју. Они су професионалци. Ја тако видим и ја имам план. Имамо велики ростер, оставили смо ван протокола и оне који су заслужили шансу. Неукусно је да причамо о томе."

Извор: моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар