Дангубић опет са Радоњићем - у Бајерну!

Бек црвено-белих потписао уговор са немачким шампионом.  

Кошарка 19.09.2018 | 10:30
Дангубић опет са Радоњићем - у Бајерну!
Званично: Дангубић у Бајерну! Протекле четири сезоне носио је дрес Црвене звезде.

Немања Дангубић и Дејан Радоњић успешно су сарађивали три сезоне у Звезди и после године паузе поново ће радити заједно.

У Бајерну!

Баварски клуб саопштио је у уторак да је експлозивни српски бек потписао једногодишњи уговор и да се тако дефинитивно прикључио српској колонији у Минхену, коју ће чинити заједно са Миланом Мачваном, Стефаном Јовићем и Владимиром Лучићем.

Дангубић је овог лета напустио Звезду као слободан играч, после четири сезоне и девет освојених трофеја. Прошле такмичарске године био је један од најбољих играча све до тешке повреде колена, која га је одвојила од терена од фебруара и завршнице Купа Радивоја Кораћа.

Од тада је боравио на опоравку у Сан Антонију, а крајем лета је провео неколико у Бајерну пре потписа.

"Он ће нам донети атлетицизам, допринос у одбрани и разноврсност екипи. Наш тренер зна његове квалитете јер га је већ тренирао у Београду. После тешког периода каријере и повреде у прошлој сезони, он је сада потпуно спреман да крене са нама", рекао је спортски директор Бајерна, Данијеле Бајези.

Преласком у Бајерн, Дангубић ће наставити и континуитет наступа у Евролиги, у којој је четири године играо са Звездом. Исто дана када је потписао уговор Бајерн је склопио договор и са заменом Милана Мачвана - некадашњим другим "пиком" са НБА драфта.

Било је најављено да Немања Дангубић тренира са Бајерном из Минхена, да би могао да потпише за тај клуб и заигра поново под тренерском палицом Дејана Радоњића, а сада је то и озваничено.

Дангубић је сада и званично нови играч Бајерна.

"Срећни смо што можемо да објавимо потписивање Дангубића за следећу сезону. Добро дошао, Немања", стоји на Твитер налогу Бајерна.

По овоме можемо да закључимо да је Дангубић потписао на једну годину. Можда има и опцију у уговору на још једну сезону.

Протекле четири сезоне Дангубић је носио дрес Црвене звезде, а пре тога је играо за Мега Визуру и Хемофарм.

Имао је доста проблема са повредама протеклих сезона. Иначе, права на Дангубића полажу Сан Антонио Спарси. Њему је са Црвеном звездом истекао уговор овога лета, а у Звезди су одлучили да не продуже сарадњу са Дангубићем.

Подсетимо, Бајерн неће моћи да рачуна на Милана Мачвана који је обновио повреду колена, а у тим из Минхена треба да стигне Дерик Вилијамс.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар