Куп БиХ: Бранилац трофеја креће са "Пецаре"!

Дерби шеснаестине финала Купа Босне и Херцеговине игра се у Широком Бријегу гдје ће гостовати актуелни освајач пехара сарајевски Жељезничар.

Фудбал 18.09.2018 | 17:00
Куп БиХ: Бранилац трофеја креће са "Пецаре"!
Жељо је у уторак отпутовао у Међугорје гдје ће се припремати до сутрашњег меча на "Пецари" (19.30).

Сарајевска екипа ће боравити у спортском центру Цирцле, а отпутовали су сљедећи играчи: Ирфан Фејзић, Алдин Ћеман, Синиша Стевановић, Алдин Шехић, Кемал Османковић, Енио Зилић, Матеј Родин, Антонио Павић, Анел Шабанаџовић, Харис Хајдаревић, Џенан Османовић, Јован Благојевић, Иван Чурјурић, Младен Веселиновић, Асим Зец, Џенан Зајмовић, Елдар Шехић и Семир Дацић.

"Сигурно да нас очекује потпуно другачија утакмица него она прије двије седмице када смо славили са 3:0. Биће тешко, Широки Бријег је у посљедњем колу показао да су квалитетна екипа. Али вјерујемо у себе, идемо се надигравати и уз максималан приступ можемо до проласка", изјавио је везиста Харис Хајдаревић.

Биће то 13. међусобна утакмица Широкобријежана и сарајевских плавих у најмасовнијем натјецању у БиХ. У досадашњих 12 сусрета, оба тима имају по три побједе, а чак шест мечева је завршено ремијем.

Од осталих утакмица у овој фази Купа БиХ, интересантно ће бити у Зеници гдје Челику гостује Крупа, те премијерлигашки дуели између Звијезде 09 и Младости из Добоја код Какња, односно Тузле ситија и шампиона Зрињског.

Тузлаци су претходне сезоне избацили "племиће" голом Јоце Стокића, који сутра неће наступити због болести, а тренер Слободан Старчевић има још кадровских проблема пред долазак троструког узастопног шампиона.

"Нећемо у екипи имати ни Николу Митровића, Јову Којића и Самира Ефендића, који су повријеђени или болесни, али имамо играче који их могу замијенити и одговорити захтјевима утакмице која силно мотивише екипу. Нисмо били награђени за добру игру на неким утакмицама, надам се да ће нам се то вратити на наредним", изјавио је Старчевић и додао да је у првенству Тузла сити добро парирао Мостарцима, све до несретно примљеног гола.

"Надамо се да ће овај пут срећа бити на нашој страни, без обзира на све, и да ћемо проћи у осмину финала Купа БиХ. Добро смо се спремили за екипу Зрињског. Видјели смо да имају одређених недостатака у дефанзиви, али сада су јачи за Слободана Јаковљевића. Сутрашња утакмица биће нам нека врста припреме за важне дуеле са Челиком и Крупом. Позитиван резултат из та два дуела одвео би нас ка средини табеле".

У Челику су такође оптимисти кад је ријеч о проласку у наредну рунду такмичења.

"Сутра ћемо играти један тежак меч у Купу БиХ, али за нас је велика предност што играмо на домаћем терену. У свакој су држави утакмице купа тешке и дешавају се изненађења, али ми не желимо допустити изненађење. С друге ће нам стране бити екипа која је међу најбољим у држави, али учинићемо све да побиједимо", изјавио је тренер Челика Аднан Орнек, који је најавио да ће против Крупе извести измијењени састав, али и да амбиције остају пролаз у наредну фазу.

Иако Вележ није у Премијер лиги БиХ, долазак Сарајева побудио је велику пажњу у Мостару, док ће бањалучки Борац бити гост у Модричи, мада је тренер црвено-плавих Дарко Војводић раније рекао да "Куп БиХ није приоритет за Борац".

"Чека нас тешка утакмица, Вележ је квалитетна екипа која се налази на другом мјесту Прве лиге ФБиХ. Мостарци желе да се врате у Премијер лигу БиХ, силно су мотивисани, биће пун стадион… Ми јесмо на папиру квалитетнији, али то морамо показати на терену", изјавио је тренер Сарајева Хусреф Мусемић, који је одвео "бордо" играче у Читлук у карантин.

ПАРОВИ ШЕСНАЕСТИНЕ ФИНАЛА КУПА БИХ:

Игман - Рудар Приједор
Козара - Радник
Вележ - Сарајево
Мошевац - Рудар Какањ
Тузла сити - Зрињски
Челик - Крупа
Звијезда 09 - Младост Добој-Какањ
Алфа Модрича - Борац Бањалука
Металеге-БСИ - Слобода Тузла
Слога Горње Црњелово - Славија
Побједа - Звијезда Градачац
ТОШК - Горажде
Босна Високо - ГОШК
Младост Кикачи - Леотар
Широки Бријег - Жељезничар

Слободан: Клис

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар