Реалових 97.000.000 на клупи!

Маријано, Одриозола и Винисијус још нису ни одиграли ни минут.

Фудбал 18.09.2018 | 16:00
Реалових 97.000.000 на клупи!
Тек је почетак сезоне, али у неким ранијим временима Реал је углавном доводио вансеријске асове којима није било потребно време за уигравање. Они су на терен истрчавали одмах и одмах су правили разлику. Међутим, више није тако лако довести боље од оних који су већ ту, па у уводних четири кола Примере чак тројица од четири летња појачања нису добила ни минут код Ђулена Лопетегија.

А та тројица, говоримо наравно о Маријану Дијазу, Алвару Одриозоли и Винисијусу, коштала су Краљевски клуб чак 97.000.000 евра. Само да би, бар за сада, седела на клупи. Ако и толико. Само је Тибо Куртоа дочекао да нешто и одигра.

Маријаново одсуство ту је можда и највеће изненађење. Лопетеги је инсистирао на довођењу деветке, другачијег профила од Карима Бенземе. Али кад је дошла утакмица са Атлетиком из Билбаа на Сан Мамесу, кад Бензема није могао да пробије, Маријано опет није добио прилику.

“Могао је да буде опција. Али сматрали смо да је Бејлу потребна измена, а Лукас је добро обавио посао. После репрезентативне паузе морате да анализирате сваког играча“, рекао је тада Лопетеги, иако су у Реалу приликом преговора Маријана убеђивали да ће добити већу улогу од оне коју је у Мадриду имао у сезони 2016/2017 када је одиграо само 302 минута.

Ситуација је нешто другачија са Одриозолом (22) и Винијусом (18) пошто су они у старту били пројектовани као залог за будућност. Одриозола је додуше дебитовао током припрема, али је потом доживео мању повреду мишића, Дани Карвахал се вратио и – то је било то. У пријатељским сусретима са Манчестер јунајтедом и Јувентусом оставио је сасвим солидан утисак.

И на крају Винисијус. Играо за резервни тим и на три утакмице је постигао три гола. Има времена за њега, идеја је да за најбољи тим дебитује у наредним недељама. Уосталом, у наредних 18 дана Реал ће одиграти шест утакмциа тако да ће бити времена за све. На дебитантске минуте у овој сезони чекају још и Кико Касиља, Хезус Ваљехо, Феде Валверде и Маркос Љоренте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар