ЛШ: Шта то спрема Анчелоти за Звезду?

Мења пола тима, појачава бокове и лансира дебитанте у 4-4-2. . .  Коријере најављује велике промене у тиму Наполитанаца.

Фудбал 18.09.2018 | 14:00
ЛШ: Шта то спрема Анчелоти за Звезду?
Да је на клупи Наполија вечерас Маурицио Сари, не би имали дилему којих 11 ће истрчати на терен стадион Рајко Митић. Могли бисмо чак и измене да претпоставимо. Сари је био предвидив у саставу тима и увек се ослањао на исте играче.

Али на клупи Наполија седи тренерски камелеон Карло Анчелоти који воли да мења, ротира и поготово да то ради на почетку каријере у новом клубу. Анчелотијев заштитиник знак из славних времена у Милану је била формација “божићна јелка”, али се никада није трвдоглаво држао истог система и увек га је и у сваком клубу прилагођавао ономе што има на располагању.

Тако ће бити и у Наполију. Анчелоти још није начисто која је основна формација екипе. Против Фјорентине за викенд је почео у 4-3-3, завршио у 4-4-2. Са тенденцијом да Наполијеву стандардну фромацију ослоњену на трилинг брзих нападача промени у 4-4-2 као главни систем током већег дела сезоне.

Анчелоти се још упознаје са екипом и играчима, па зато много комбинује, експриментише и мења. Ипак, на Маракани има императив победе јер ако жели да прође групу у којој су још ПСЖ и Ливерпул, у Београду би му ваљало освојити три бода.

И поред тог имепратива поведе, наставиће да експериментише и да тражи добитну комбинацију. Најутицајнији италијански дневници Газета дело Спорт и Коријере дело Спорт имају различито виђење Анчелотијевог тима вечерас, али не остављају дилему да ће бити битних промена у односу на састав који је играо за викенд.

Газета најављује Наполи у 4-3-3, Коријере верује да ће почети са 4-4-2.

Оспина је сигуран на голу пошто се одмарао за викенд. Штоперски тандем ће бити онај најјачи - Албиол и Кулибали. Максимовић се сели на клупу. Левог бека ће сигурно играти Марио Руи јер је Гулам још повређен. Промена се очекује на десном боку. Уместо Албанаца Хисаја ће заиграти новајлија Кевин Малки који је летос стигао из Лила. Изгледа да Анчелоти не верује Хисају толико као Сари који га је открио у Емполију и довео у Напуљ. Зато је Анчелоти цело прошло лето тражио од Де Лаурентиса да му доведе десног бека. Жеље су били Сабали (Бордо), Аријас (ПСВ), Лајнер (Салцбург), Дармијан (Манчестер Јунајтед), а завршило се куповином Малкија. Француз би вечерас требало да дебитује и одговори на указано поверење.

Највише изенађења се најављује у везном реду. Коријере открива да ће Анчелоти промешати карте. Наводно је сигуран једино Бразилац Алан. Зјелински и Хамшик би могли да почну са клупе, а шансу да добију ФабијенРуиз и Симоне Верди. Руиз је Наполијево највеће појачање и играч који је експлодирао прошле сезоне у Бетису због чега је био на радару Барсе и Реала, а Анчелоти је инсистирао на његовом доласку. Још није дебитовао за Наполи и вечерас би могао да има ватрено крштење. Технички је сјајно поткован, добро игра у оба правца и има одличну пас игру. Нешто што Наполију недостаје после доласка Жоржиња јер се Хамшик баш и не сналази најбоље у улози повученог плејмејкера.

Дакле, Руиз и Алан би требало да буду срце везног реда, а Анчелоти ће у формацији 4-4-2 повући крилне нападаче на позиције бочних везних. Хосе Каљехон десно, а Симоне Верди лево. Каљехону је то нешто дефанзивнија улога од оне на коју је навикао код Сарија, али Анчелоти очигледно жели да напада Звезду по вертикалама и појача бокове. Верди је дошао као полушпиц после сјајне сезоне у Болоњи, али и њега Анчелоти види као играча који може да одигра нешто даље од противничког гола. Вердијев заштитини знак је страшан шут. Претходне сезоне је на једној утакмици дао два гола из слободњака. Различитим ногама?!

У нападу се очекују Инсиње као нека врста “десетке”, односно онога што је својевремено играо Кака у Милану. Он ће код Анчелотија имати пуну слободу да лута између линија и прави пукотине у Звездином блоку. Као најистуренији би требало да истрчи Аркадијуш Милик док би Мертенс добио поштеду.

А ако нешто не крене по Карловим плановима, има луксуз да са клупе уведе најбоље играче Зјелинског, Хамшика и Мертенса…

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ццццц

18.09.2018 12:16

Само би се требало пазити оног улијетања на стативу којег је изводио Онзаги у Милану пид његовом палицом. Талијани ту тактику примјењују вјесто.

ОДГОВОРИТЕ