ПЛ: Брајтон се извукао у надокнади!

Нису помогли ни Хојбјергов хитац с 30 метара, ни магични Мекарти! Саутемптон имао два гола предности, али на крају предао један бод гостима.  Драма понедељком увече: Брајтон је опет успео! Пенал у надокнади времена одлучио је последњи меч 5. кола Премијер лиге. Жилави гости су се опет "вратили из мртвих".

Фудбал 17.09.2018 | 23:45
ПЛ: Брајтон се извукао у надокнади!
Саутемптон је водио 2:0 у 65. минуту, али то није било довољно да вече прође мирно на "Сент Мерију".

Дански везиста Пјер Емил Хојберг довео је "свеце" у вођство у 35. минуту, Дани Ингс је из пенала повећао на 2:0 после очигледног фаула Гаетана Бонга на њему...

Ипак, ни ту није био крај!

Саутемптон - Брајтон 2:2 (0:0)

Само два минута касније гости су "отворили" меч поготком Шејна Дафија после веома лоше реакције екипе Марка Хјуза после прекида. Штопер Брајтона је добио превише простора и то је искористио да погоди.

Док се ближио крај тензија је расла, а гости су "ишчупали" бод такође ударцем са беле тачке. Стрелац је био Глен Мареј, а пеналу је претходило гурање Џејмс Вард Прауса у дуелу са Дафијем. Утисак је да је фаул можда досуђен и престрого, али је контакт ипак постојао, па ће бити полемике.

Брајтон је тако урадио исто што и пре септембарске паузе, када се и против Фулама вратио из минуса од два гола и ишћупао бод.

Дефинитивно не би требало отписивати упорну екипу Криса Хјутона!

Надали су се навијачи Саутемптона да ће коначно видети победу на свом Сент Меризу, али остављени су на леду, иако су њихови Свеци имали два гола вишка у односу на Брајтон! Није се предао Брајтон и то се на крају исплатило. Са крајњег југа Острва Галебови су однели велики бод у правој драми и одличној фудбалској представи 2:2 (1:0).

Остаде Саутемптон без толико чекане победе на свом терену, иако је имао два гола предности. Није се предавала екипа Криса Хјутона ни када је Пјер Хојбјерг лансирао ракету са 30 метара, ни када је голманМекарти очарао мрежу. На крају је нерешен исход можда и најреалнији, с обзиром на све виђено на Сент Меризу.

А, могао је Саутемптон лако да упише нову рецку после оног брејка на гостовању Кристал Паласу уочи репрезентативне паузе. И све је упућивало да ће бити тако. Саутемптон је био конкретнији, динамичнији, јачи, што је брзо материјализовао и то у облику фантастичног поготка данског везисте. Затегао је праћку и опалио хитац какав може да послужи физичарима у разним експериментима. Метју Рајан је ту био само помоћно средство да се улепша Хојбјергов гол.

Наставио је Саутемпон да корача истим путем и доминира утакмицом, али без ефекта. И тако је било све до 65. минута, када је Дани Ингс прво извукао једанаестерац, а онда и постигао гол за великих 2:0. Испоставило се, додуше, да то није било довољно за Саутемптон.

Брајтон је преполовио минус већ у следећем нападу преко Шејна Дафија, на асистенцију Ентонија Нокерта. То је био само увод у драму која је виђена у самој завршници. Прво је Локадија пропустио велику шансу да затресе мрежу и на том путу се испречио сјајни Мекарти, али је недуго затим и Брајтон добио једанаестерац.Џејмс Вард Прауз био је прегруб, фаулирао је Дафија и тако омогућио Глену Марију да утиша Сент Мериз.

Утакмица је завршена сјајним покушајем Рајана Бертранда из слободног ударца, али је Рајан био на висини задатка.

Одличан меч за крај ове рунде Премијер лиге...

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 5. коло

Субота
Тотенхем - Ливерпул 1:2 (0:1)
/Ламела 90+3 - Вајналдум 39, Фирмино 54/

Њукалс - Арсенал 1:2 (0:0)
/Кларк 901+ - Џака 49, Озил 58/

Челси - Кардиф 4:1 (2:1)
/Азар 34, 44, 81, Вилијан 83 - Бамба 16/

Манчестер Сити - Фулам 3:0 (2:0)
/Сане 2, Давид Силва 21, Стерлинг 47/

Борнмут - Лестер 4:2 (3:0)
/Фрејзер 19, 37, Кинг 41пен, Смит 81 - Медисон 88пен, Олбрајтон 90/ 

Хадерсфилд - Кристал Палас 0:1 (0:1)
/Заха 38/

Вотфорд - Манчестер Јунајтед 1:2 (0:2)
/Греј 65 - Лукаку 35, Смолинг 38/

Недеља
Вулверхемптон - Барнли 1:0 (1:0)
/Хименез 61/

Евертон - Вест Хем 1:3 (1:2)
/Сигурдсон 45+2 - Јармоленко 11, 31, Арнаутовић 61/

Понедељак

Саутемптон - Брајтон 2:1 (1:0)
/Хојберг 35, Ингс 65 – Дафи 67/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар