ИТА: Није грешка - Спал је други на табели!

СПАЛ је други, слатка освета Петање! СПАЛ је забиљежио и трећу побједу ове сезоне и вратио се на другу позицију на табели Серије А! Шта уради Петања својој Аталанти. . .  Два шамара за пад у још дубљу кризу, Спал узео три велика бода!

Фудбал 17.09.2018 | 23:24
ИТА: Није грешка - Спал је други на табели!
Минималан пораз у Торину прије репрезентативне паузе није превише уздрмао изабранике Леонарда Семплићија, који су у посљедњој утакмици четвртог кола Серије А, трећи пут ове сезоне освојили цијели плијен и стигли до другог мјеста на табели.

Овог пута, погнуте главе стадион "Паоло Маца" напустила је Аталанта, коју је "потопио" њен бивши нападач Андреа Петања, двоструки стријелац, 

СПАЛ - АТАЛАНТА 2:0 (0:0)

У првом дијелу сусрета у Ферари најбољу прилику креирао је Петања, који је био јако мотивисан против свог бившег клуба из Бергама, међутим, његов ударац из казненог простора одбранио је Пиерлуиђи Голини.

Снажни центарфор, који је поникао у фудбалској школи Милана, стигао је овог љета на позајмицу за три милиона евра, а уколико СПАЛ на крају сезоне избори опстанак, мораће да уплати још 12 милиона евра, што ће бити рекордни трансфер у историји клуба.

Чувар мреже Аталанте такође је одлично реаговао на ударац главом Фелипеа у 50. минуту, али ништа није могао с обзиром да се лопта одбила до Петање, који је са два метра закуцао под пречку - 1:0.

Само шест минута касније, Петања је повисио на 2:0 , очигледно поручивши бившем клубу да су "дебело" погријешили што су га прослиједили у СПАЛ - 2:0.

Пробао је Ђанпјеро Гасперини да измјенама тргне своју екипу, али до краја се резултат није промијенио и Аталанта је уписала други узастопни пораз. 

Можда ће неко помислити како га очи варају, али није грешка - Спал живи сан, Спал је на деоби другог места на табели Серије А после непуна четири кола!

Фудбалери Спала славили су и трећи пут ове сезоне, а после две минималне победе (Болоња, Парма) и исто таквог пораза (Торино), екипа Леонарда Семплићија узела је меру и Аталанти - 2:0 (0:0). Запамтиће сви у тиму из Бергама свог Андреу Петању, који је преко Спала поручио стручном штабу клуба из којег је отишао на позајмицу да је ипак направљена велика грешка. Млади нападач не само да је био играч утакмице, он је са два поготка буквално пресудио својој Аталанти и због тога је на крају утакмице добио велике овације и аплаузе публике, али и комплетног Спаловог тима. 

Аталантина криза сада је озбиљна ствар, јер ни у трећој узастопној утакмици нема победе, а већ два меча нема ни бода. Може Аталанта да се похвали како има врло ефикасан напад (седам голова), али доста ће се причати о одбрани, кроз коју дувају јаки ветрови. То је Петања знао да искористи и казни. Пуних сат времена два тима су опипавала пулс и играла доста опрезно, али је онда Петања искористио петоминутни сумрак гостију из Бергама и решио утакмицу. Прво након што се нашао на правом месту у најбитнијем тренутку и затресао мрежу после гужве, а онда је добио и малу помоћ Рафаела Толоја, који је неколико минута касније скренуо његов шут и тако преварио немоћног Голинија.

Имао је Јосип Иличић у надокнади времена прилику да после слободног ударца с ивице казненог простора врати драму утакмици, али је његов брз хитац по земљи завршио тик поред леве стативе... Није ово почетак сезоне каквом су се надали у Аталанти после две одличне сезоне...

СЕРИЈА А, ЧЕТВРТО КОЛО

СПАЛ - Аталанта 2:0 (0:0)
/Петања 50, 56/

Играно у недјељу

Рома - Кјево 2:2 (2:0)
/Ел Шарави 10, Кристанте 30 - Бирса 52, Степински 83/

Ђенова - Болоња 1:0 (0:0)
/Пјатек 69/

Јувентус - Сасуоло 2:1 (0:0)
/Роналдо 50, 65 - Бубакар 90+1/

Удинезе - Торино 1:1 (1:0)
/Де Паул 24 - Меите 49/

Емполи - Лацио 0:1 (0:0)
/Пароло 47/

Каљари - Милан 1:1 (1:0)
/Жоао Педро 4 - Игуаин 56/

Играно у суботу

Интер - Парма 0:1 (0:0)
/Димарко 79/

Наполи - Фиорентина 1:0 (0:0)
/Инсиње 79/

Фрозиноне - Сампдорија 0:5 (0:1)
/Кваљарела 10, Капрари 47, Дефрел 54, 86, Ковнацки 83 пенал/

ТАБЕЛА: Јувентус 12, СПАЛ 9, Наполи 9, Сасуоло 7, Сампдорија 6, Фиорентина (-1) 6,  Ђенова (-1) 6, Рома 5, Удинезе 5, Торино 5, Аталанта (-1) 4, Интер 4, Емполи (-1) 4, Парма 4, Каљари (-1) 4, Милан (-2) 3, Лацио (-1) 3, Болоња 1, Фрозиноне 1, Кјево -1

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар