ЛШ: Звезда - тим за Наполи...

Две опције Владана Милојевића! Хоће ли Горан Чаушић бити клопка за Анћелотија? Црвено-бели су меч против Радника одиграли у готово најјачем саставу, Марко Марин, Ричмонд Боаћи и Горан Чаушић су искористили лакши меч да се интегришу у групу. Двојица од тројице последњих појачања сигурно ће бити у старној постави. А можда и трећи. . .

Фудбал 17.09.2018 | 23:52
ЛШ: Звезда - тим за Наполи...
Постоје законитости фудбала, посебно када живите у кожи аутсајдера, које кажу: можете да предивидите све, да урадите све, да нацртате све, али морате да се надате да ће квалитетнији ривал имати слаб дан.

Можда, али само можда тако резонује тренер Црвене звезде Владан Милојевић пре сусрета са Наполијем, али познавајући његову педантност убеђени смо да ће урадити све да искористи Ахилове пете чете Карла Анћелотија. И неће тек тако чекати помоћ са небеса, или среће. Томе у прилог и податак да су црвено-бели искористили све могуће ресурсе, па и одлично познавање италијанског фудбала Синише Михајловића.

Дакле, питаће се о много чему Наполитанци, али на Звезди је да уради све што може и ако ништа друго – умре мушки. Црвено-бели су меч против Радника одиграли у готово најјачем саставу, Марко Марин,Ричмонд Боаћи и Горан Чаушић су искористили лакши меч да се интегришу у групу. Двојица од тројице последњих појачања сигурно ће бити у старној постави. А можда и трећи.

Због згуснутог распореда мечева и одмора Владан Милојевић није уигравао линије тима за меч против Наполија. Урадиће то на вечерашњем последњем тренингу. И без тога јасно је да су се искристалисале две опције стартног тима.

Иако је прескочио последњи дуел, извесно је да ће Бранко Јовичић почети премијерни меч у Лиги шампиона. Његова агресија требало би да умањи просто за креацију Хамишику и скрати простор Инсињеу. Посебно, што је Јовичић уигран са Крстичићем.

Уколико се буде одлучио за стандардну поставу и формацију, Бен ће поново играти као десетка. Или лажна десетка.То је улога коју је перфектно одрадио у Трнави и Салцбургу, када је српски шампион висио. Улога крила са ширим радијусом кретања била би намењана Марку Марину и Бразилцу Кафуу.

Друга опција о којој се прича на Маракани не делује тако атрактивно. На папиру је нешто дефанзивнија, али треба поћи од примесе да Звезда игра против квалитетнијег ривала. И да би Владан Милојевић могао да напуни средину. То значи да би се Јовичићу и Крстичићу придружио и Горан Чаушић. Имао би бар формално офанзивнију улогу, али би са бившим чланом РадаМилојевић напунио средину и покушао да одговори троуглу Ален-Хамшик-Зјелински. Реч је о играчима који лако праве вишак на топ нивоу и потребна им је посебна пратња. Можда би у тој варијанти Звезда имала проблем са поседом, али то је карактеристика која није много битна Владану Милојевићу. Уједно, био би везни ред са италијанском нотом. Не превише креативан, али спреман да темпом одговори модерним захтевима.

То су, дакле, дилеме Владана Милојевића. Одбрана ће бити нетакнута, док ће Ричмонд Боаћи имати задатак да се рве са Кулибалијем и Албиолом.

Биће занимљиво видети и кога ће на клупи оставити Владан Милојевић. Сигурни су голман Поповић, Гобељић, Ебисилио (мада у некој варијанти и он може да почне), Бабић, Јованчић, Симић и још један нападач. Бираће се између Стојиљковића и једног од аустријских јунака Милана Павкова.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар