Додир судбине: Карло, овдје си постао господар ЛШ!

Италијани пред долазак Наполија посвећују велику пажњу култној утакмици Милана и Црвене звезде.

Фудбал 17.09.2018 | 22:00
Додир судбине: Карло, овдје си постао господар ЛШ!
Италијански медији посвећују велики простор гостовању Наполија у Београду у првом колу Лиге шампиона. Долазак Карла Анчелотија подсетио је поједине италијанске колеге да је “велики Милан” рођен у београдској магли једне новембарске ноћи пре 30 година и да је интересантна коинциденција да нова авантураАнчелотија, који је био део тог Милана, почиње управо на “Маракани“.

Коријере дело Спорт у тексту под насловом “Карло, господар Лиге шампиона” подсећа да је тријумфална каријера Карла Анчелотија у најпрестижнијем клупском такмичењу почела управо на београдској “Маракани“, пре 30 година, једне јесење вечери, када је магла спасила моћни Милан против Црвене Звезде.

“Магла је била додир судбине који је одредио будућност Анчелотија и Милана. Бела завеса која се спустила на Маракану трансформисала је сигуран пораз и испадање из Лиге шампиона у отварање новог циклуса у којем су Росонери освојили пет наслова првака Европе и одиграли још три финала. Сада се очекује да Анчелоти, на истом стадиону и против истог противника, отвори нови циклус Наполија у Лиги шампиона”, пише милански дневник.

Коријере, на основу статистичких података и каријере Анчелотија, закључује да је Лига шампиона природни дом Карлета. Такмичење у којем он пружа највише. Додаје и да је та европска, планетарна димензија, оно што је неопходно Наполију да направи квалитативни помак у свом развоју.

“Добродошао својој кући која има прозор на Маракани”, пожелео је на крају Коријере с тим речима новуАнчелотијеву авантуру у Лиги шампиона.

Газета се фокусирала на промене које је Анчелоти унео у игру Наполија и чињеницу да за разлику одМауриција Сарија који није мењао ни тим, ни формацијску поставку, ни стил игре, Анчелоти проба различите играче, мења им улоге и мења формације чак и током утакмице, од 4-3-3 до 4-4-2.

За разллику од меча против Фјорентине на којем смо видели Наполи у “старинској” формацији 4-4-2 (Лоренцо Инсиње играо повученије, у вези), против Црвене Звезде Анчелоти је орјентисан да се врати на састав 4-3-3. У тим би требало да се врати Раул Албиол уместо нашег Николе Максимовића, а Аркадијуш Милик би требало да почне меч од првог минута док би Дрис Мертенс чекао своју шансу на клупи. По информацијама Газетесутра ће на стадион “Рајка Митића“ истрчати следећи састав у поставци 4-3-3: Оспина – Хисај, Албиол, Кулибали, Марио Руи – Алан, Хамшик, Зјелински  -Каљехон, Милик, Инсиње.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар