ЛШ: Тандем Боаћи и Бен - није први пут!

Јесте репрезентативац Гане отишао у зимском прелазном року, али их је Владан Милојевић већ упарио.

Фудбал 18.09.2018 | 16:45
ЛШ: Тандем Боаћи и Бен - није први пут!
Први је носио Црвену звезду у прошлосезонским квалификацијама за Лигу Европе. Други је пак ставио ауторски печат на овогодишњи сјај црвено-белих током летњих месеци и коначни пласман у Лигу шампиона. Постигао је шест голова и био најзначајнији играч у офанзивном систему Владана Милојевића.

А како ће Ричмонд Боаћи и Ел Фарду Бен деловати у тандему? Навијачи Црвене звезде једва чекају да то виде, тим пре што ће некадашњи члан Олимпијакоса према свим најавама представљати „испомоћ“ популарном Боћку. Против Наполија би поново могао да у централи и покаже да поред реализаторских има и плејмејкерске способности. Уосталом, сетимо се само меча у Трнави и магичне асистенције ка Немањи Радоњићу.

Против Радника из Сурдулице на делу је био тандем Боаћи - Марин. Деловали су као да годинама играју заједно. Логика каже да би снажни нападач требало да се нађе на истим координатама и са Ел Фардуом Беном. Посебно, што вечерас у црвено-белом дресу неће први пут играти заједно.

Премијеру је тај тандем имао на зимским припремама у Анталији против Динама из Бреста. Репрезентативац Коморских Острва је тек пристигао у клуб као велика жеља Владана Милојевића и заузео место на крилу. Напад црвено-белих предводио је Ричмонд Боаћи, али је тих дана чекао инострани ангажман. Био је ту и Гелор Канга.

Али је Ел Фарду Бен већ почео да узима одговорност и утицај на себе. Остаће упамћено да је Црвена звезда прво полувреме провела на половини екипе из Белорусије. Није постигла гол, али је доминирала, стварала шансе и погађала пречке. У настваку је изашао Боаћи, а Бен је заједно са Луком Аџићемпотписао други Звездин тријумф на припремама у Белеку – 2:0.

Дакле, већ су један другом осетили играчки и карактерни пулс. Иако су фудбалери различитих профила, Ел Фарду Бен и Ричмонд Боаћи су прилично слични. Некако са стране делује да нису типични странци жељни да у црвено-белом дресу билдују статистику. Посебно Ел Фарду Бен. Можда и због такве нарави је Владан Милојевић толико желео да га доведе. Током првих месеци Бен је деловао из сенке, али је до сада успео да „направи“ фасцинантне бројке у Звездином дресу. На 28 званичних мечева постигао је 17 голова и уписао 11 асистенција.

Све наведено говори зашто навијачи Црвене звезде једва чекају да виде новиу тандем на делу. И што су убеђени да један другоме могу много, али много да помогну. Посебно, што су и један и други тактички писмени, што знају да се крећу без лопте и тако остављају простор саиграчима.

Биће занимљиво видети како ће то деловати против Наполија. А и  у будуће.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар