Дегенек: Треће мјесто у групи? Идемо на прво!

Ако не размишљамо тако зашто онда играмо? „Ствар је у томе какав си ти човек, колико волиш фудбал и овај клуб, да ли си спреман да даш све за њега и навијаче. Ми ћемо дати све од себе да остваримо добар резултат“, каже штопер црвено-белих.

Фудбал 18.09.2018 | 11:00
Дегенек: Треће мјесто у групи? Идемо на прво!
За Милоша Дегенека не постоји изгубљена битка. Тако је било пред реванш са Салцбургом, а онда и на самој Ред Бул Арени, када је на крилима свог снажног карактера повео Црвену звезду ка историјском успеху и пласману у Лигу шампиона.

А сада је дошло оно што су сви чекали. Утакмицом са Наполијем у уторак од 21 час екипа Владана Милојевића започеће такмичење у елитном такмичењу. Сви на стадиону Рајко Митић су добро упознати са квалитетима екипе Карла Анчелотија.

„Очекујем једну јако тешку утакмицу, били су прошле године други у Италији. Имају јако добре офанзивне играче, брзе, анализираћемо их, гледао сам их већ неколико пута у Серији А, много су моћна екипа. Бићејако тешка утакмица, како нама, тако и њима“, почиње разговор за МОЗЗАРТ Спорт Милош Дегенек.

Оптимизам је нешто чиме плени репрезентативац Аустралије.

„Наравно, слушај, ја да не верујем у своју екипу и нас као тим и навијаче и овај клуб, ја не бих био овде. Онда бих рекао - само ћемо да учествујемо. Али није ствар учествовати, ствар је бити посебан, урадити нешто специфично, бити специјалан, урадити нешто што ће се памтити. Ми ћемо изгинути, као што увек кажем, дати све од себе и видећемо шта ће се десити. Бог ће одлучити и ми на терену“.

Како се меч ближи звездашка јавност више не потенцира искључиво снагу Наполија, већ се говори о отвореној борби са јаким противником.

„Нормално је то. Група је као група добра, биће јаке утакмице, али игра 11 играча против других 11. Ту нема неке математике, и они су људи као ми, и они су од меса. У свему можеш да им парираш. Они можда имају играче који вреде по 50-80 милиона евра, ми можда вредимо много мање. Ствар је у томе какав си ти човек, колико волиш фудбал и овај клуб, да ли си спреман да даш све за њега и навијаче. Ми ћемо дати све од себе да остваримо добар резултат“.

Наполитанци играју разноврсно у нападу, биће тешко одбранити се од тако брзе навале.

„Незгодно је, они су сви играчи светске класе. Инсиње, Мертенс, Каљехон, Милик, ако буде играо, Хамшик... Морамо да будемо паметни, да добро стојимо, видећемо шта ће да буде. У принципу, играш фудбал и мораш да будеш много паметан и одрадиш посао како треба. То што се они крећу, то је све ОК, али ми ћемо добро стајати“.

Макар вам не прети опасност из скока...

„Не мора да значи, што? У репрезентацији Аустралије сам играо са тим Кејхилом, који је висок 180 центиметара, а дао је преко 50 голова у репрезентацији. Од тога 37 главом. Нема везе да ли је неко висок два метра или 160 центиметара, мораш да имаш тајминг и скок, ако други играч има бољи скок, увек ћеш да изгубиш дуел“.

Новајлије су озбиљно појачале конкуренцију у тиму Владана Милојевића, а сасвим сигурно и интезитет тренинга.

„Добар је тренинг, добро се ради, сви добро раде, конкуренција је велика и то добро дође за нас све. Њима је добро дошло у утакмици са Радником да се уклопе, одиграју лепо, тако и за нас. Хвала навијачима који су дошли у већем броју него што су били до сада у првенству. Супер је била утакмица за нас, а и за њих што су постигли голове“.

Навијачима Црвене звезде су нагло скочили апетити. Упркос пакленој конкуренцији у Групи Ц, све више се прича о трећем месту и пласману у нокаут фазу Лиге Европе.

Да ли је теће место достижно?

„Достижно је прво! Сви почињемо са нула бодова. Ако нећеш ићи на прво, зашто уопште играти?“, питао је за крај Дегенек и тако направио најбољу могућу увертиру за почетак елитног такмичења.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар