Просинечки: Не очекујте чудо од Звезде у ЛШ!

"Не можемо сада да тражимо велика чуда јер знамо с киме играмо. Наполи, ПСЖ и Ливерпул су све најбоље екипе", рекао је селектор Босне и Херцеговине пред почетак Лиге шампиона.

Фудбал 18.09.2018 | 14:15
Просинечки: Не очекујте чудо од Звезде у ЛШ!
Селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки, као некадашњи фудбалер и тренер Црвене звезде, презадовољан је самим пласманом у Лигу шампиона и мишљења је да ће све остало против Наполија, Ливерпула и Пари Сен Жермена, бити само бонус за београдски клуб.

Просинечки је био члан црвено-бијелих који су у Барију освојили титулу шампиона Европе, а управо ће тим из 1991. године прошетати почасни круг прије сутрашње утакмице са Наполијем у првом колу Лиге шампиона. Међутим, на стадиону "Рајко Митић", неће бити актуелног селектора Босне и Херцеговине.

"Не могу ићи у Београд због раније договорених обавеза", изјавио је "Велики Жути" за наш портал.

Према његовим ријечима, сам пласман у Лигу шампиона послије 26 година је огроман успјех и не треба очекивати од изабраника Владана Милојевића да направе сензацијуу групној фази, посебно јер су за ривале добили крему европског фудбала - Наполи, Ливерпул и Пари Сен жермен.

"Не можемо сада да тражимо велика чуда јер знамо с киме играмо или с киме игра Звезда. Наполи, ПСЖ и Ливерпул су све најбоље екипе. Огроман успјех је и сам наступ у групној фази Лиге шампиона. Против ових тимова тешко Звезда може нешто да направи, али као што рекох, ово је велики подвиг. Звезда је на добром путу, иде постепено, најприје Лига Европе, а сад и Лига шампиона. То је реалност, све друго би био огроман бонус. Зато не требамо тражити неко огромно чудо, али би било добро да постане стални учесник елитног такмичења", додао је Просинечки.

Као селектор "змајева", Роби је одлично започео Лигу нација остваривши двије побједе - гостујућу против Сјеверне Ирске (1:2) и домаћу против Аустрије (1:0), али се нашао и на мети критика због не баш импресивне игре.

"Играли смо са двије одличне репрезентације. Сјеверна Ирска је замало отишла на Свјетско првенство, изгубивши у баражу од Швајцарске, Аустрија је такође одлична екипа, али истина је да смо сретно прошли у Белфасту. Не бих се сложио да је тако било у Зеници против Аустрије, изгледали смо јако, јако добро".

Сада фудбалерима БиХ најприје предстоји пријатељска утакмица 11. октобра у Турској, а потом четири дана касније, вјероватно одлучујући двобој са Сјеверном Ирском у Сарајеву у Лиги нација.

"Добро ћемо се припремати за најважнију утакмицу са Сјеверном Ирском у Сарајеву, Турска је добар и квалитетан противник и тај меч ће нам бити добра увертира. Велика ствар би била да будемо први у групи".

Просинечки се кратко осврнуо и на сензационалан успјех Хрватске на Мундијалу у Русији, гдје су изабраници Златка Далића освојили сребрну медаљу, али и на дебакл "коцкастих" у Шпанији (0:6).

"Бити други на свијету је огроман успјех, о томе нисмо могли ни да размишљамо раније. А шта се десило у шпанском Елчеу, стварно не знам. Знам да не треба гледати хрватску репрезентацију кроз један пораз. Хрватска има велике шансе да се пласира на Европско првенство, а то је суштина. Један пораз неће то пореметити", закључио је селектор БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар