Прича, ЛШ - Галатасарај: Фатих Император опет креће на Европу!

А навијачи Лавова просто жуде за успехом у Лиги шампиона.

Фудбал 18.09.2018 | 10:45
Прича, ЛШ - Галатасарај: Фатих Император опет креће на Европу!
Амбиције Галатасараја у Лиги шампиона су увек исте - отићи што је даље могуће.

То је делом и из разлога што Галата поседује завидан европски реноме и две титуле освајача УЕФА купа и Суперкупа Европе. Када је реч о европским такмичењима, клуб са Босфора има традицију добрих резултата. Такође, и навијачи Лавова су навикнути на међународни фудбал, окршаје са Јувентусом, Реалом или Бајерном и њих никако не задовољавају домаће титуле. Они просто жуде за међународним успехом.

У Галати су срећни због групе Д у којој су завршили на жребу за Лигу шампиона и ривала попут Локомотиве, Порта и Шалкеа, који их чекају. После много времена у њиховој групи нема неког европског великана и то подгрева наду Турака да би могли да остваре примарни циљ и домогну се осмине финала.

Тим Галатасараја који је освојио шампионску титулу је и даље јак, али није снажнији у односу на прошлу сезону када Лавови нису играли на међународној сцени. Главни разлог је чињеница да је први стрелац турске лиге Бафетимби Гомис продат овог лета у Саудијску Арабију, а није му доведена адекватна замена. Такође, током лета нису уложили ништа у односу на неке раније прелазне рокове, па су за нове фудбалере издвојили само 8.000.000 евра, што се навијачима нимало не допада.

Тренер Галатасараја је чувени Фатих Терим, човек који им је донео УЕФА куп из 2000. године. После епизода у Италији на клупама Милана и Фиорентине, па лутања по свету поново се популарни Императорскрасио на Босфору где је са Галатом кренуо у успостављање нове вишегодишње доминације. Познат као манијак нападачког фудбала, Терим не одустаје од своје фолозофије, а сигурно је да и у Лиги шампиона, поготово у оваквој групи, нема намеру да нешто драстично мења и прилагођава се ривалима.

Што се тиче играчког кадра, најзвучније летње појачање је сигурно Емре Акбаба, плејмејкер који је стигао из Алање за 4.000.000 евра. Поред њега, ту су и Баду Ндиаје који се вратио из Стоука после само шест месеци, као и староседеоци из прошле сезоне Јапанац Нагатомо и Бразилци Маријано и Фернандо. Такође, у Галати доста ове сезоне очекују и од Хенрија Оњекуруа, који је стигао на позајмицу из Евертона.

За мирну мрежу стара се Уругвајац Фернандо Муслера један од бољих светских голмана.

Ипак, највећи проблем овог тима је и даље је недостатак класичног нападача. Одлазак Гомиса је огроман губитак, посебно јер им је од нападача остао само Швајцарац Ерен Дердјок, који, опет, није класична „деветка“ иако је носи на дресу. Зато ће, према информацијама из Турске, Терим у овој сезони често прибегавати и формацији 4-6-0, дакле без класичног центарфора, као што је Барселона играла пре неколико година.

Такође, поприлично шкрипи и у одбрани Лавова где је Бразилац Маикон стварно добар, али тренер никако не може да му нађе идеалног партнера у средишту. Не постоји хармонија између централних дефанзиваца, што квари и добар утисак који остављају продорни бекови Маријано и Нагатомо.

Али, то је већ питање за њиховог тренера, а навијачи Галате се надају лепом и атрактивном фудбалу који би могао да их одведе до те друге фазе. Наравно, одбрана титуле у Турској је поново приоритет, али сви у Галатасарају од председника до економа виде велику шансу и у Лиги шампиона ове јесени.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар