Простак: Даглас Коста као Синиша Михајловић!

Фудбалер Јувентуса понео се простачки у мечу са Сасуолом. Прети му ригорозна казна.  Најмање три утакмице и 100. 000 евра за непромишљену глупост! Фудбалер Јувентуса Даглас Коста суочава се са могуће три утакмице неиграња због пљувања Федерика Ди Франческа на мечу са Сасуолом у недељу.

Фудбал 17.09.2018 | 19:15
Простак: Даглас Коста као Синиша Михајловић!
Утакмица СР Југославија - Немачка на Светском првенству у Француској 1998. године Синиша Михајловић је пред крај меча, након старта над Јиргеном Клинсманом, ушао у вербални дуел са Јенсом Јеремисом и залепио му пљувачку посред уста!

(снимак од 3:00)



Михајловић је тада избегао казну (меч је завршен 2:2), а нешто слично поновио је фудбалер Јувентуса, Бразилац Даглас Коста у мечу против Сасуола (погледајте фотографију).

Он је урадио идентичну ствар као Михајловић, пљунувши фудбалера Сасуола Федерика ди Франческа, само што су Бразилца, а разлику ос некадашњег југословенског репрезентативца, све камере на стадиону снимиле.

Кости прети дужа касна (минимум три меча неиграња и новчана казна до 100.000 евра).

Јувентус је победио 2:1, двоструки стрелац је био Кристијано Роналдо, али је његова два гола засенио детаљ са краја утакмице када је Коста пљунуо у лице играча Сасуола.

Добио је црвени картон након последњег судијског звиждука, а осим суспензије би требало да плати и 100.000 евра.

Ова ситуација примећена је у ВАР соби и одмах сугерисана главном арбитру. Одлука о казни за играча Јувентуса ће бити донета у уторак, а пљување се води као насилно понашање.

Због тога ће Бразилац пропустити најмање три утакмице у Серији А, Фрозиноне, Болоњу и Наполи.

Да подсетимо, Синиша Михајловић је због пљувања Адријана Мутуа добио осам утакмица у Лиги шампиона, а Франческо Тоти је 2004. кажњен са четири утакмице, а Езекијел Лавеци три, када је 2011. године пљунуо Алеандра Росија.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар