''Дивим се Федереру, али...''

''Али сам изгубио поштовање и страх према њему"! Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро рекао је у интервјуу за магазин ГQ да после Индијан Велса ове године Роџера Федерера не гледа истим очима као раније.

Тенис 19.09.2018 | 12:30
''Дивим се Федереру, али...''
Дел Потро и Федерер су одиграли напето финале у Индијан Велсу, Роџер је током меча негодовао и био нервозан, па се и расправљао са главним судијом Фергусом Марфијем.

Аргентинац је на крају после три напета сета успео да победи 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2) и окончао низ победа Швајцарца.

"Изгубио сам поштовање и страх који сам имао према Федереру. Дивим му се заиста много, али после тог трећег сета сам помислио - па ми смо исти! Обојица се боримо за исти трофеј. А ја сам тада играо врло добро и рекао себи 'ово је можда једина шанса да освојим' титулу попут ове", рекао је Делпо.

Ни он током меча није био потпуно смирен, на све се током меча звиждуцима укључивала и публика па је тензија била константна.

"Променио сам приступ у глави. Када је био бесан на судију, рекао сам себи - океј, сада је време да играш на истом нивоу као он. После тог сета сам много боље играо од њега и освојио трофеј", додаје Дел Потро.

Он се присетио и периода из 2010. када је због повреде зглоба изгубио читаву годину. Повреде су га пратиле и касније током каријере у којој није остварио пуни потенцијал.

"Два месеца ништа нисам радио, био сам депресиван. То су били ужаснио дани. Нисам могао да померам зглоб ни да трчим. Само бих се пробудио и гледао сат на телефону",признаје "Див из Тандила".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар