Ђорђевић: Нико не може да забрани играчу да игра!

Ако он то жели. . . ! Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић причао је за Вице о календару ФИБА, проблему са Евролигом, играчима из НБА, експанзији баскета. . .

Кошарка 17.09.2018 | 18:45
Ђорђевић: Нико не може да забрани играчу да игра!
За Александра "Сашу" Ђорђевића сваки иоле обимнији увод је сувишан.

Његова тројка Хувентуду у Истанбулу, његов рафал Литванцима у Атини, тројка Хрватима у Шпанији, хладна глава у завршници светског првенства 1998...списак може ићи у недоглед.

Непобитна је чињеница да је свако од нас на баскет терену желео да буде "Сале Национале", и да смо сви ми наглас узвикивали његово име када би нам "ушла" тројка за двадесет и први поен.

Као и пред свако друго окупљање селекције главно питање је изостанак одређених звезда, пре свих оних их НБА лиге, која упркос договору са ФИБА има механизме да спрече играче да се одазуву позиву репрезентација.

"Моје лично мишљење, невезано за улогу коју имам у овој селекцији, је да нико не може да забрани играчу да игра за репрезентацију ако он то жели. Уколико он има неку малу сумњу, или не жели да игра, или штавећ, увек ће наћи нећи изговор – мало ће га подупрети екипа, да му сугерише да ово лето прескочи, одмори, ради нешто друго...али ево, да вам кажем шта је ту највећа цака.

Чини ми се 2006. године, Хорхе Гарбахоса је одиграо за Шпанију са једном малом повредом, одбивши захтеве Торонта да прескочи то лето. Он је хтео да игра, донео је медаљу својој земљи, али је после током године имао неки проблем, и НБА је видела да ту има штету у односу на његов учинак за клуб. Дакле, они њега плаћају, а он није на терену него само у протоколу. И отад је кренуло са тим договорима, и ја увек споменем Гарбахосу као некога ко је желео да игра за своју репрезентацију.

Клуб увек може да се позове на неки медицински проблем, на неку стару повреду, може да се сакрије иза било чега. Али уколико играч осећа да може, да жели, врата су му отворена и нико не може да му забрани да игра за репрезентацију. Да ставимо на крају све на страну, последња је играчева", рекао је Ђорђевић за ВИЦЕ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар