Дејан Савић: Овај тим има будућност!

Биланс српске репрезентације овог лета је изузетно успешан. Селектор је у свом стилу, кратко оценио све што је урађено.

Остали спортови 17.09.2018 | 09:30
Дејан Савић: Овај тим има будућност!
Злато на Медитеранским играма, злато на Европском првенству, бронза на Светском купу.

Три медаље и три успона на победничко постоље биланс су репрезентације Србије током дугог такмичарског лета 2018. године.

Тријумфом у недељном мечу за бронзу против Немачке у Берлину, подмлађени "делфини" успешно су окончали наступ на Светском купу, на којем су показали да ће наша "А" селекција имати будућност и када са сцене сиђу чланови актуелне, златне генерације.

Селектор Дејан Савић дао је у Берлину кратку оцену урађеног.

"Најважније је да ова екипа има будућност. Иза нас је лето са три освојене медаље и тај континуитет је важан", изјавио је селектор.

Подсетимо, капицу са српским грбом у Берлину су носили ови играчи: Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Душан Мандић, Никола Јакшић, Виктор и Страхиња Рашовић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Немања Вицо, Ђорђе Лазић, Огњен Стојановић, Матеја Асановић и Гаврил Суботић.

Потврда да би чланови овог тима могли заједно да буду основ нових "делфина" стигла је на половини олимпијског циклуса. Неки од њих годинама су у саставу најјачег састава (Мандић, Ранђеловић, Јакшић, Виктор Рашовић, однедавно и Вицо), а крајњем циљу, медаљи у Токију, свакако ће бити подређено и следеће лето, када ће најважније такмичење бити Светско првенство у Јужној Кореји.

У том светлу, турнир у Берлину дао је потврду да би српски тим могао да остане у врху и после опроштаја искуснијих чланова златног тима, који годинама на окупу чине Филип Филиповић (31), Андрија Прлаиновић (31), браћа Пијетловић - Душко (33) и Гојко (35), Милан Алексић (32), Бранислав Митровић (33), као и млађи Стефан Митровић (30) и Милош Ћук (27).

Подсетимо, српски тим је у главном граду Немачке ове седмице успешно прошао групну фазу, па одиграо нерешено против фаворизоване Хрватске, затим рутински елиминисао Јапанце, па изгубио после преокрета против Мађарске у полуфиналу.

Млади "делфини" су медаљу око врата ставили победом против домаћина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар